Πολιτικά καρφώματα και ένα μπράβο

09/07/2013 - 15:00

Μετά την αποχώρηση του Φ. Κουβέλη από την κυβέρνηση αλλά και την συμμαχία Σαμαρά - Βενιζέλου, υπάρχει πια ένα πολεμικό κλίμα μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. Οι ελπίδες που είχαν δημιουργηθεί επί τρικομματικής συγκυβέρνησης για δημιουργία και συγκρότηση της ελληνικής κεντροαριστεράς τύπου «Ελιάς» κατά τα πρότυπα της ιταλικής, εξανεμίστηκαν και τώρα το ένα κόμμα στρέφεται εναντίον του άλλου.

Ελιά ήταν και ξεράθηκε
Μετά την αποχώρηση του Φ. Κουβέλη από την κυβέρνηση αλλά και την συμμαχία Σαμαρά - Βενιζέλου, υπάρχει πια ένα πολεμικό κλίμα μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ. Οι ελπίδες που είχαν δημιουργηθεί επί τρικομματικής συγκυβέρνησης για δημιουργία και συγκρότηση της ελληνικής κεντροαριστεράς τύπου «Ελιάς» κατά τα πρότυπα της ιταλικής, εξανεμίστηκαν και τώρα το ένα κόμμα στρέφεται εναντίον του άλλου.

Ο Φ. Κουβέλης κατηγορεί πλέον το ΠΑΣΟΚ για «κεντροδεξιά επιλογή» εξοβελίζοντας το από το χώρο της Κεντροαριστεράς, το δε ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τη ΔΗΜΑΡ ότι πάσχει από κυβερνητική απραξία, φορτώνοντας σε αυτήν την αποτυχία της τρικομματικής συγκυβέρνησης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα δύο κόμματα όχι μόνο θα πορευθούν πλέον χωριστά, αλλά θα έχουμε και αρκετά επεισόδια στο σήριαλ «ΠΑΣΟΚ εναντίον ΔΗΜΑΡ» και το ανάποδο. «Ελιά» ήταν και ξεράθηκε.

Από τη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ στην Eurobank
Ο Γιώργος Δαυίδ είναι πρόεδρος της Εταιρίας Nutriat (δηλαδή της «Κατσέλης», που πρόσφατα μπήκε στο άρθρο 99 για πτώχευση) και χρωστά στις τράπεζες 120 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 5,7 εκατομμύρια στην Eurobank. Αυτόν λοιπόν τον άνθρωπο διόρισε το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (Τ.Χ.Σ) ως πρόεδρο της Eurobank. Με άλλα λόγια, έβαλε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα, αφού ο κ. Δαυίδ έχει πλέον δύο ιδιότητες.

Αυτήν του δανειολήπτη-πελάτη της Eurobank και αυτήν του προέδρου της τράπεζας. Θα μας έκανε μεγάλη χάρη ο κ. Δαυίδ αν μας ενημέρωνε πού έχει κατατάξει τα δάνεια που έχει πάρει από την τράπεζα στην οποία είναι και πρόεδρος: α) Στα εξυπηρετούμενα - ενήμερα; Σημειωτέον η εταιρία του, έχει κλείσει. β) Στα μη εξυπηρετούμενα-υπερήμερα προς διαγραφή; Αν είναι έτσι, θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι ως φέσι στην τράπεζα μέσω της ανακεφαλοποίησής της ή γ) στα προς δικαστικές απαιτήσεις (κατασχέσεις κλπ); Αν είναι στην τρίτη κατηγορία, πρέπει να μας πει αν τα δάνεια έχουν καλύψεις - ενέχυρα ή ανήκουν στα «θαλασσοδάνεια» και θα τα φορτωθούν πάλι οι Έλληνες φορολογούμενοι μέσω «κουρέματος» και μάλιστα με την συμβολή του κ. Δαυίδ.

Αν λάβουμε υπόψη ότι ο κ. Δαυίδ είναι ο Έλληνας επιχειρηματίας με τις περισσότερες συμμετοχές στις ετήσιες συνεδριάσεις της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, τότε μόνο τα μυστήρια της λέσχης αυτής και όσων συνδέονται με αυτήν στην Ελλάδα, θα μπορούσαν να μας εξηγήσουν την τοποθέτησή του ως προέδρου της Eurobank.

Ο Captain Wei και το παράσημο του Βενιζέλου
Η Cosco είναι μια ζημιογόνος επί τρία συνεχόμενα χρόνια κινέζικη εταιρεία, που μέχρι πρότινος είχε πρόεδρο τον Captain Wei (έτσι τον προσφώνησε και ο Σαμαράς). Ο εν λόγω κύριος καθαιρέθηκε από την προεδρία της Cosco ως αποτυχημένος λόγω ζημιών δύο μόνο ημέρες μετά την παρασημοφόρησή του από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης του Πασοκονουδού, Βενιζέλο.

Η πανίσχυρη κρατική κομματική μηχανή της Κίνας, διαπιστώνοντας ότι η Cosco κινδυνεύει να διαγραφεί από το χρηματιστήριο της Σαγκάης, τον έκρινε ακατάλληλο και έτσι μπήκε ένα τέλος στο μύθο του πανίσχυρου Κινέζικου παράγοντα, που υποτίθεται ότι έχει ξετρελαθεί με τη χώρα μας και θα έκανε ό,τι μπορούσε σε επενδυτικό επίπεδο για να μας βγάλει από την ύφεση.

Μιλάμε για το ασιατικό μοντέλο τύπου Κίνας, όπου οι εργαζόμενοι δεν έχουν δικαιώματα, ο σχεδιασμός της οικονομίας γίνεται από γραφειοκράτες και ο πλούτος ανήκει σε μια κομματική ελίτ. Τελικά η κυβέρνηση μας, το μόνο που κατάφερε είναι να εξάγει το «Success Story» της μέχρι την Κίνα. Όσο για τον Captain Wei Jiafu, τού έμεινε το παράσημο του Βενιζέλου.

Και ένα μπράβο
Με το Γιάννη Παυλή δεν έχουμε τις ίδιες πολιτικές απόψεις. Έχουμε διαφωνήσει ανοιχτά και μέσα από την εφημερίδα για το τι δημόσιο θέλουμε. Μπορεί στο μέλλον να ξαναδιαφωνήσουμε. Παρόλα αυτά δεν μπορώ να μην του πω ένα μπράβο για το άρθρο του «Σαπουνόφουσκα» («Εμπρός» - 2/7/2013). Είμαι της άποψης ότι στο δημόσιο διάλογο τα πράγματα πρέπει να λέγονται έτσι όπως είναι χωρίς στρογγυλέματα και συμψηφισμούς. Το ίδιο ισχύει και για τους υπεύθυνους, που και όνομα έχουν και επίθετο. Αυτό έκανε ο Γ. Παυλής με το εν λόγω άρθρο του και δεν το κρύβω, όταν το διάβασα, μου βγήκε ένα αυθόρμητο «Μπράβο Γιάννη».


Η απάντηση του κ. Αστυρακάκη στο Γ. Παυλή όχι μόνο δεν έπεισε για την ικανότητά τους, αλλά επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά ότι και στα πολιτιστικά οι σημερινοί διοικούντες το νησί, είναι εκτός τόπου και χρόνου.

ΥΓ.1- Νίκος Ανδρουλάκης (Γραμματέας ΠΑΣΟΚ): «Η νίκη του Ανδρέα Παπανδρέου έβαλε στο χρονοντούλαπο ακροδεξιούς σαν το Βορίδη».
- Και τους έβγαλε το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου.
ΥΓ.2- Όλι Ρεν: «Η επόμενη δόση του δανείου θα μπορούσε να καταβληθεί σε πολλά τμήματα».
- Τα μέτρα όμως τα θέλετε όλα τώρα, ε;
ΥΓ.3- Οικονομικά από το Χάρβαρντ: Χρ. Μαρκογιαννάκης: «Με το πόρισμα του ΣΔΟΕ δεν μπορώ να κοιμηθώ».
- Πάντως οι μεγαλοκαταθέτες της λίστας Λαγκάρντ κοιμούνται και ονειρεύονται.
ΥΓ.4- Ελληνίδα μάνα: Ρε μάνα… έπεσε το Internet.
- Να πάρεις μια σκούπα και να το μαζέψεις. Με έχετε κάνει υπηρέτρια εδώ μέσα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey