Βιβλιοπαρουσίαση από την Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και την Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής

«Ιστορία της Αρχαίας Λέσβου», του Απόστολου Γονιδέλλη

22/02/2013 - 22:25

Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) παρουσιάζουν το βιβλίο του Απόστολου Γονιδέλλη «Ιστορία της Αρχαίας Λέσβου», το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί, στην αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Η Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) παρουσιάζουν το βιβλίο του Απόστολου Γονιδέλλη «Ιστορία της Αρχαίας Λέσβου», το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 11:30 το πρωί, στην αίθουσα «Μιχαήλας Αβέρωφ» της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών.

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Αιολίδα», παρουσιάζει όλη την πολύχρονη ιστορική διαδρομή της Λέσβου, χωρισμένη σε χρονικές περιόδους και τομείς. Παρουσιάζονται οι μεγάλες πνευματικές προσωπικότητες του νησιού, όπως ο Τέρπανδρος, ο Αρίων, ο Πιττακός, ο Αλκαίος, η Σαπφώ, ο Ελλάνικος, ο Φανάς, ο Άλκιπος, ο Θεοφάνης, ο Θεόφραστος κ.ά., και για πρώτη φορά παρατίθενται κατάλογοι ονομασιών όλων των πόλεων, κωμών και τοποθεσιών, κατάλογοι φιλοσόφων, ιστορικών συγγραφέων, ποιητών, μουσικών, καλλιτεχνών, αθλητών, άγνωστων μέχρι τώρα.

Στόχος, το να γνωρίσουν όλοι την αρχαία ιστορία της Λέσβου και να καλυφθούν όποια κενά υπάρχουν για την εποχή εκείνη.

Ο ίδιος ο συγγραφέας, γεννημένος στα Λουτρά της Λέσβου, ασχολείται εδώ και πολύ καιρό αποκλειστικά με τη μελέτη της αρχαίας Ελλάδας και συγκεκριμένα με την ελληνική προϊστορική παράδοση και το ελληνικό κοσμογονικό και θεογονικό σύστημα, και θεωρείται ένας από τους λίγους εξειδικευμένους ερευνητές των έργων του Ησιόδου. Είναι τακτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και έχει διατελέσει μέλος του διοικητικού συμβουλίου, αρθρογραφεί σε περιοδικά και εφημερίδες και έχει δώσει, και συνεχίζει να δίνει, μεγάλο αριθμό διαλέξεων προωθώντας θέματα που αφορούν στον Ελληνισμό.

Από τις εκδόσεις «Αιολίδα» κυκλοφορεί επίσης το «Δάφνις και Χλόη», καθώς το ενδιαφέρον του συγγραφέα έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια στην ιδιαίτερη πατρίδα του.

Κατά την παρουσίαση του «Ιστορία της Αρχαίας Λέσβου» που θα γίνει στην Αθήνα, θα μιλήσουν ο λαογράφος και συγγραφέας Στρατής Μολίνος, η φιλόλογος Λίτσα Ρίζου και ο Απόστολος Γονιδέλλης, ενώ αποσπάσματα από ποιήματα αρχαίων Λεσβίων ποιητών θα διαβάσουν η ηθοποιός Ρηνιώ Κυριαζή και οι νεαροί μαθητές της θεατρικής ομάδας του βιβλιοπωλείου «Αιγηίς».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι παρουσιάσεις βιβλίων του Απόστολου Γονιδέλλη είναι πάντα πολύ κατατοπιστικές και άκρως ενημερωτικές για το κοινό, αφού ο συγγραφέας μεταφέρει τις γνώσεις του με ιδιαίτερα παραστατικό τρόπο και διανθίζει το λόγο του με παράλληλη προβολή φωτογραφιών.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey