ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ

20/11/2012 - 14:24

Δηλαδή για να καταλάβω. Οι αντιμνημονιακές και αντιτροϊκανές κορώνες του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτη, δεν είναι επειδή διαφωνεί γενικά.

Δηλαδή για να καταλάβω. Οι αντιμνημονιακές και αντιτροϊκανές κορώνες του Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Ρουπακιώτη, δεν είναι επειδή διαφωνεί γενικά.
*
Αλλά επειδή θεωρεί ότι κάποια από τα μέτρα θίγουν το σινάφι του, τους δικηγόρους.
*
Δηλαδή, όσο θίγονται όλες οι άλλες κοινωνικές κατηγορίες επαγγελματιών, δεν τρέχει τίποτα.
*
Και ο τύπος εξακολουθεί να παραμένει Υπουργός. Και να απολαμβάνει της στήριξης του κ. Κουβέλη.
*
Αμ κυρ Φώτη μου (και κυρ Αντώνη μου βέβαια), ομελέτα χωρίς σπασμένα αυγά δεν γίνεται.
*
Άλλο τώρα. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών πρέπει να υποστηρίζει τη συμμετοχή ιδιωτών στις απαραίτητες αυξήσεις κεφαλαίου;
*
Εδώ σας θέλω. Όχι, θα πουν εύκολα οι εχθροί του ιδιωτικού κεφαλαίου.  Και οι υποδείξεις της τρόικας δεν τους χάλασαν το χατίρι.
*
Με αποτέλεσμα οι αυξήσεις κεφαλαίου και η όλη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης να αποκλείει στην πράξη, τους ιδιώτες και να οδηγεί σε τράπεζες υπό κρατικό έλεγχο.
*
Με δεδομένο όμως ότι το κράτος εκχωρεί το προνόμιο ελέγχου στους δανειστές, οδηγούμαστε σε έμμεσο αφελληνισμό του τραπεζικού μας συστήματος.
*
Τώρα τι λένε οι οπαδοί των οικονομικών θεωριών του άσπρου - μαύρου;
*
Τον πήραμε, λέει, με τα γιαούρτια και τους φραπέδες το Γερμανό πρεσβευτή. Είναι αυτή συμπεριφορά στη χώρα του «Ξενίου Διός»;
*
Μα είναι εκπρόσωπος των «κακών» δανειστών μας, θα απαντήσουν οι οπαδοί της ευκολίας, Ελληναράδες.
*
Πού να ξέρουν οι αγράμματοι, ότι ο Ξένιος Ζευς ήταν ακριβώς ο προστάτης των πρέσβεων του εχθρού ακόμα και σε περίοδο ανοιχτού πολέμου.
*
Καταγγέλλεται από πολλές πλευρές και δεν διαψεύδεται πειστικά. Στις ρυθμίσεις που -υποτίθεται ότι- επιβάλλει η τρόικα, τρυπώνουν από τους επιτήδειους την τελευταία στιγμή άσχετες διατάξεις ικανοποίησης συμφερόντων.
*
Σου λένε, βρήκαμε τον παππά, ας θάψουμε ακόμα καμπόσους.
*
Πώς το είπε ο Τσίπρας στη Λάρκο; Μόλις γίνουμε κυβέρνηση, θα επαναφέρουμε μισθούς και συντάξεις στα προηγούμενα επίπεδα με την ψήφιση ενός μόνο άρθρου νόμου;
*
Ρε σάμπως και να μας τα παραλέει εύκολα. Ξέρει κάτι που δεν ξέρουμε;
*
Ιστορικός συμβιβασμός, λέει, επήλθε μεταξύ των επικεφαλής αντιμαχομένων παρατάξεων του Δήμου Λέσβου.
*
Συμβιβασμός που φτάνει, σύμφωνα με καλά πληροφορημένους, μέχρι και σε κοινή κάθοδο στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
*
Παρατήρηση πρώτη. Σιγά την είδηση! Δηλαδή μέχρι τώρα ήταν αντίπαλοι και τώρα τα βρήκαν; Αφού ο κόσμος το ‘χε τούμπανο ότι τα είχαν βρει από την επαύριο του πρώτου γύρου των προηγούμενων εκλογών.
*
Και δεύτερη παρατήρηση. Στην πολιτική, ένα και ένα σπάνια κάνει δύο. Άσε που πολλοί στις προκείμενες περιπτώσεις, αμφισβητούν και το κατά πόσον τα «ένα» παραμένουν ακέραια!
*
Και για να σοβαρευτούμε. Με δεδομένη τη ρευστότητα των καταστάσεων, όποιος από τώρα ράβει «στενά» κοστούμια για τις επόμενες δημοτικές εκλογές, κινδυνεύει να βρεθεί ...ξεβράκωτος!
*
Αυτό το «ντέρμπι» Χρυσαυγιτών και αντιφρονούντων με τις μάχες σώμα με σώμα, ρίχνει νερό στο μύλο της ανομίας.
*
Οι φασιστικές πρακτικές και τα τάγματα εφόδου δεν αντιμετωπίζονται με ομάδες αυτοάμυνας, αλλά με διεύρυνση των δημοκρατικών θεσμών και αυστηρή τήρηση της δημοκρατικής νομιμότητας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey