Κοινή Λογική

16/10/2012 - 14:25

Αυτή η ιστορία με τα γεωπάρκα τής UNESCO και την ένταξη ολόκληρης της νήσου Λέσβου σε αυτά, μπορεί να αποδειχτεί πυρηνικό όπλο για την επιβίωση και ανάπτυξη του νησιού.

Αυτή η ιστορία με τα γεωπάρκα τής UNESCO και την ένταξη ολόκληρης της νήσου Λέσβου σε αυτά, μπορεί να αποδειχτεί πυρηνικό όπλο για την επιβίωση και ανάπτυξη του νησιού.
*
Φτάνει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να ασχοληθούν συστηματικά με το θέμα και να μην αναλωθούν σε διαξιφισμούς για το ποιος θα δοξασθεί περισσότερο.
*
Άλλωστε, σε ποιον ανήκει στο συγκεκριμένο η δόξα, είναι προφανές, έστω και αν ο άνθρωπος την... μοίρασε για να εξασφαλίσει ότι θα βρει συμμάχους στην προσπάθειά του για το καλό του τόπου.
*
Σε δυο κατευθύνσεις, λοιπόν, πρέπει να είναι οι προσπάθειες όλων.
*
Η πρώτη: Να γίνει το συντομότερο δυνατό «πενηνταράκια» το τι σημαίνει πρακτικά για το νησί αυτή η διάκριση και να ξεκινήσει άμεσα συστηματική προσπάθεια προβολής της.
*
Η δεύτερη: Ασφαλώς η διάκριση συνεπάγεται και κάποιες υποχρεώσεις, η ικανοποίηση των οποίων θα ελέγχεται συνεχώς και σίγουρα θα ελεγχθεί οριστικά σε τέσσερα χρόνια.
*
Το συντομότερο, επομένως, θα πρέπει να οριοθετηθούν οι υποχρεώσεις αυτές, να αποφασισθεί άμεσα το ποιος κάνει τι, και το κυριότερο να υπάρξει ένας μηχανισμός συντονισμού και ελέγχου.
*
Με συγχωρείτε για την απολυτότητα των απόψεων, αλλά δυστυχώς σε τούτο τον τόπο έχουμε παράδοση στο να ολιγωρούμε και μετά να μιλάμε για χαμένες ευκαιρίες.
*
Αυτά προς το παρόν, και φυσικά θα επανέλθουμε, γιατί ίσως το θέμα πρέπει να είναι το κυρίαρχο στο άμεσο και λιγότερο άμεσο μέλλον.
*
Αλλάζουμε θέμα. Βρέθηκε, λέει, πυροβολημένος φιδαετός, ένα πουλί πολύ σπάνιο και αυστηρά προστατευόμενο.
*
Προφανώς κάποιο «ζώο» τον πυροβόλησε. Προσπάθησε κανείς να τον βρει και να του επιβάλει τα δέοντα; Οι φίλοι κυνηγοί τι λένε;
*
Μακριά από εμάς η ταύτιση νόμιμων κυνηγών που ασκούν μια, καλώς ή κακώς, νόμιμη δραστηριότητα, με τους οπλοφόρους που πυροβολούν ό,τι κινείται.
*
Όμως - με δεδομένη και αποδεδειγμένη την ανεπάρκεια του κράτους να αστυνομεύσει την ύπαιθρο -, μήπως θα πρέπει οι ίδιοι οι κυνηγοί να πάρουν την υπόθεση «πάταξη της λαθροθηρίας» στα χέρια τους;
*
Και βέβαια, δε μιλάμε απλά για την - επαινετή ασφαλώς - χρηματοδότηση και λειτουργία της δικής τους θηροφυλακής.
*
Μιλάμε για τη λειτουργία των ίδιων των νόμιμων κυνηγών ως θεματοφυλάκων της νομιμότητας, γιατί κυνηγός δεν είμαι, αλλά γνωρίζω πολλούς φίλους κυνηγούς που γνωρίζουν πολλά αλλά δε μιλάνε.
*
Κάποτε σε αυτόν τον τόπο πρέπει να ξεπεράσουμε τα μετεμφυλιακά σύνδρομα και να πάψουμε να θεωρούμε την υποστήριξη των Αρχών στην πάταξη της κάθε λογής ανομίας ως ρουφιανιά!
*
Αλλάζουμε θέμα. Όλο και περισσότεροι καλοπροαίρετοι πολίτες συνειδητοποιούν τώρα με την όξυνση των φαινομένων φασιστικών συμπεριφορών, συμπεριλαμβανομένης της ακραίας βίας, ότι η καταδίκη τέτοιων πρακτικών σε μια δημοκρατία δεν μπορεί να έχει χρώμα.
*
Δεν υπάρχουν ήπιοι και άγριοι τραμπουκισμοί, ούτε δικαιολογημένοι και αδικαιολόγητοι προπηλακισμοί αντιφρονούντων, ούτε... δροσερά νερά και γιαούρτια σε αντιδιαστολή με τους ξυλοδαρμούς και τα μαχαιρώματα.
*
Ο οποιοσδήποτε προπηλακισμός όποιου δε συμφωνεί με τις απόψεις μας ή απλά μάς φαίνεται αντιπαθής - έστω και κατά την άποψή μας δικαιολογημένα - είναι φασιστική συμπεριφορά από οπουδήποτε και αν προέρχεται.
*
Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες, προφάσεις εν αμαρτίαις και η διαιώνιση του διαχωρισμού των τραμπουκισμών σε «καλούς και κακούς», «ήπιους και άγριους», «προοδευτικούς και αντιδραστικούς» ρίχνει νερό στο μύλο της κοινωνίας της ζούγκλας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey