Η νεολαία έδειξε…

26/05/2012 - 15:25

Λένε... «Η νεολαία το μόνο που κάνει, είναι να ξενυχτά, να μπεκροπίνει και να ξυπνά στις 2 το μεσημέρι. Δεν έχουν ιδεολογία, δεν έχουν όνειρα, δεν.. δεν.., δεν...» Αυτά λένε (λέμε, γιατί κι εγώ ανήκω σ’ αυτήν τη γενιά που λέει) οι «ώριμοι» πολίτες αυτής της χώρας, που με την ασυδοσία μας, την ανικανότητά μας και τη ρεμούλα μας, καταντήσαμε εκεί που καταντήσαμε!

Λένε... «Η νεολαία το μόνο που κάνει, είναι να ξενυχτά, να μπεκροπίνει και να ξυπνά στις 2 το μεσημέρι. Δεν έχουν ιδεολογία, δεν έχουν όνειρα, δεν.. δεν.., δεν...» Αυτά λένε (λέμε, γιατί κι εγώ ανήκω σ’ αυτήν τη γενιά που λέει) οι «ώριμοι» πολίτες αυτής της χώρας, που με την ασυδοσία μας, την ανικανότητά μας και τη ρεμούλα μας, καταντήσαμε εκεί που καταντήσαμε! Ε, λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ! Στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή, 18, 19 και 20 Μαΐου, η νεολαία απέδειξε ότι έχει όλα τα εχέγγυα για ένα λαμπρό μέλλον. Μια παράσταση ήταν αρκετή για να δείξει όλα αυτά που απαιτεί μια υγιής κοινωνία για να προκόψει. Μυαλό, εξυπνάδα, τόλμη, οργάνωση, πειθαρχία και κέφι! Τα υπέροχα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, «Πρόβα», άρπαξαν το «υπέροχα δύσκολο» έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Το παιχνίδι της σφαγής» και το πέταξαν στα μούτρα της γενιάς μου, όμορφο, σκληρό, απελπισμένο και αισιόδοξο μαζί, καταγγέλλοντας όλα τα στραβά κι ανάποδα της μοίρας μας.

Αυτά τα υπέροχα κορίτσια, η Νάσια Κεφαλά και η Βίκυ Σουραβλά, τόλμησαν να καταπιαστούν με το έργο αυτό και τα κατάφεραν. Όπως και πέρυσι και όπως και του χρόνου φαντάζομαι.

Όλα τα παιδιά ήταν άψογα! Το δυσκολότατο έργο αποδομήθηκε και ξαναχτίστηκε, κατανοήθηκε και παρουσιάστηκε μ’ όλους τους χυμούς του, από μια καταπληκτική ΟΜΑΔΑ, που λειτούργησε σαν ένα σώμα! Τι κρίμα που οι συμπολίτες μας δεν τίμησαν την παράσταση (τουλάχιστον το Σάββατο που πήγα) για να δουν από κοντά το μέλλον της χώρας μας μέσα από αυτά τα φωτεινά και έξυπνα μουτράκια, που και όνειρα έχουν και ιδεολογία και πολλά άλλα (που εμείς τα βάλαμε στο ντουλάπι με τη ναφθαλίνη)! Αγαπημένη «Πρόβα», περιμένουμε ανυπόμονα την επόμενή σας δουλειά!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey