- Έχουμε και τα υποτιθέμενα τοπικά, που βγάζουν σίγουρο βουλευτή τον ένα έναντι του άλλου υποψηφίου στο ίδιο κόμμα.

- Και πάλι με διαρροές. Που είναι βέβαια αντικρουόμενες. Αποδεικνύοντας ακριβώς ότι, και να υπάρχουν τέτοια γκάλοπ - που υπάρχουν -, τα όποια συμπεράσματά τους τα ξέρει μόνο ο άμεσα ενδιαφερόμενος.

- Που δεν έχει κανένα λόγο να τα κοινολογήσει, ούτε στο στενό επιτελείο του.

- Γιατί, αν μεν τον βολεύουν, δεν έχει κανένα λόγο να δημιουργεί εφησυχασμό, και αν είναι αρνητικά, δε θέλει να δημιουργεί απογοήτευση.

- Σε κάθε περίπτωση, οι δημοσκοπήσεις αυτήν τη φορά, φανερές ή κρυφές, έχουν σε τέτοιο ρευστό σκηνικό, περιορισμένη αξιοπιστία.

- Γι’ αυτό και αν δείτε τις τοποθετήσεις των, σοβαρών τουλάχιστον, πολιτικών - γιατί υπάρχουν και οι εμφανώς στερούμενοι σοβαρότητας -, αποφεύγουν να εκφράσουν βεβαιότητες.

- Και πώς αλλιώς θα μπορούσε να είναι, όταν στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ κυκλοφορεί η αλήθεια στην οποία οι εταιρείες του κλάδου αποφεύγουν να αναφέρονται, για να μην γίνουν… κλέφτες.

- Ότι, δηλαδή, στις δημοσκοπήσεις των ημερών, ένα μεγάλο ποσοστό αρνείται να απαντήσει προκαταβολικά.

- Προσέξτε, δε μιλάμε γι’ αυτούς που κατατάσσονται στο «Δεν Ξέρω/Δεν Απαντώ».

- Μιλάμε γι’ αυτούς που κλείνουν το τηλέφωνο προκαταβολικά αν ακούσουν «σας καλούμε από την τάδε εταιρεία δημοσκοπήσεων», ή λένε «δε θέλω να απαντήσω» χωρίς να δώσουν τα λεγόμενα δημογραφικά στοιχεία τους (επάγγελμα, ηλικία κ.λπ.), οπότε δεν κατατάσσονται στο δείγμα.

- Επομένως, όταν ένα κόμμα που δεν… σας γεμίζει το μάτι εμφανίζει ένα ποσοστό π.χ. 4%, δε σημαίνει ότι ντε και καλά η εταιρεία δημοσκοπήσεων λέει ψέματα.

- Απλά, αν δεχθούμε π.χ. ότι σε κάθε 100 τηλεφωνικές κλήσεις δέχονταν να απαντήσουν οι 30, το 4% είναι στο 30% των ψηφοφόρων.

- Κάντε τις αναγωγές και θα καταλάβετε τι εννοούμε.

- Στα δικά μας και πάλι. Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι η τοπική γραμμή στο Κ.Κ.Ε. πάει προς νέα γυναίκα. Αν ευσταθούν, θα δικαιωθεί ο βετεράνος συνεργάτης της εφημερίδας, που το έγραψε πρώτος στη στήλη του.

- Όσο κι αν προσπάθησε να τα μαζέψει εκ των υστέρων, είναι φανερή η πολιτική «πατάτα» του κ. Τσίπρα για δυνητική μετεκλογική συνεργασία με τον Καμμένο. Με πιθανή πρωθυπουργό την… Αλέκα!

- Και επειδή δεν είναι το πρώτο προεκλογικό φάουλ του ανδρός, μήπως κάποιοι συνεργάτες του πρέπει να του πουν το της συμπαθέστατης διαφήμισης «έχ’ς ξεφύγ’;»!