FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Βιβλία ενδιαφέροντα

Από κατάλογο βιβλίων που βρήκα ένθετο σε αθηναϊκή εφημερίδα διάλεξα τρία που εκδόθηκαν πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο Πατάκη.

  1. «Οι έξι θάνατοι του Τζώρτζ Πόλκ» του Μιχάλη Ιγνατίου και Κώστα Παπαϊωάννου.
  2. «Ελλάδα 1453 - 1821 οι άγνωστοι αγώνες» του DAVID BREWER.
  3. «Πυρ και μανία στο Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ» του Μισέλ WOLFE. Τιμή βιβλιοκαταλόγου 56,50. Μέσω ίντερνετ σχεδόν 50 ευρώ.

Εννοείται ότι ο αναγνώστης που θα τα διαβάσει πρέπει να έχει εξοικειωθεί με την ιστορική - πολιτική βιβλιογραφία.

 

Το κυβερνητικό αεροπλάνο

Αγοράστηκε από το ελληνικό Δημόσιο πριν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Αυτό το αεροπλάνο το χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός εξωτερικών και ο υπουργός εθνικής Άμυνας. Μια ώρα πτήσης καταναλώνει καύσιμα αξίας 5.500 ευρώ.

Ο κ. Καμμένος από το 2015 - 2018 πέρασε στον αέρα με κυβερνητικό αεροπλάνο 460 ώρες και έρχεται πρώτος από όσους έχουν δικαίωμα να το χρησιμοποιούν! Σύνολο δαπάνης 2.530.000 ευρώ! Αυτό το αεροσκάφος και τα αυτοκίνητα των βουλευτών που εκλέγονται στο λεκανοπέδιο Αττικής υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας ότι θα τα πουλήσει για λόγους οικονομίας, αλλά και σ’ αυτό έκανε κολοτούμπα όπως και σε τόσα άλλα.

 

Το δημοψήφισμα του 2015

Το Δημοψήφισμα έγινε τον Ιούλιο του 2015 και είχε δύο ερωτήματα, ένα «ΝΑΙ» και ένα «ΟΧΙ». Το «ΝΑΙ» σήμαινε παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην ΟΝΕ του ευρώ και υποστηρίχθηκε από τους έχοντες και κατέχοντες και από την ανώτερη μεσαία τάξη και το «ΟΧΙ» υποστήριξε την έξοδο από την ευρωπαϊκή ένωση και το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.

Το «ΟΧΙ» ψηφίστηκε από το πληβειακό στοιχείο της ελληνικής κοινωνίας και κυρίως από τις λαϊκές τάξεις της πρωτεύουσας και των μεγάλων πόλεων που δεν είχαν τίποτα να χάσουν και στην ουσία δεν γνώριζαν τις συνέπειες αυτής της απόφασης. Το παράδοξο του δημοψηφίσματος είναι ότι ενώ κέρδισε η πλευρά του «ΟΧΙ» με ικανή διαφορά από το «ΝΑΙ» στην πράξη ηττήθηκε. Γιατί ο Αλέξης Τσίπρας δεν είχε τη δύναμη και τη θέληση να σηκώσει ένα τέτοιο ιστορικό βάρος. Εκ των πραγμάτων απεδείχθη ότι ήλπιζε ότι θα επικρατήσει το «ΝΑΙ» οπότε θα τον έβγαζε από τα αδιέξοδα. Η μεταστροφή του Αλέξη Τσίπρα καθιερώθηκε διεθνώς ως κολοτούμπα και θα τον ακολουθεί σ’ όλη του τη ζωή του.

 

Τα του Καίσαρος τω Καίσαρι

Η πάγια αντιπάθεια του γράφοντα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Αλέξη Τσίπρα δεν τον εμποδίζει να προβάλλει και να υποστηρίζει ότι θετικό και δημιουργικό έχει να παρουσιάσει η κυβέρνηση τους πάντα κατά τη γνώμη μας. Και είναι θετικό ότι παραμένει εκεί προσωρινά ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά, έστω και με την επιβάρυνση του προσφυγικού μ’ ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι θετικό ότι δόθηκε λύση στην ονοματοδοσία των Σκοπίων αν και δεν πιστεύω ότι θα παγιωθεί η λύση από τα κοινοβούλια των δύο κρατών. Είναι, τέλος, θετικό γεγονός η αναθεώρηση του συντάγματος σε ότι αφορά τις σχέσεις Κράτους Εκκλησίας στη μείωση των βουλευτών, στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, στην υποχρεωτική θεσμοθέτηση την τετραετία κάθε εκλογής, στην λογοδοσία των υπουργών στη δικαιοσύνη χωρίς προνόμια, στην εκλογή της ηγεσίας της δικαιοσύνης απ’ τους δικαστές και ότι άλλο μας καθηλώνει έναντι των άλλων ευρωπαϊκών λαών. Τέλος θα είναι στα υπέρ αυτής της κυβέρνησης όσα περισσότερα από τα παραπάνω συμπεριληφθούν στην αναθεώρηση…

 

Λάθος κύριε Θεοδωράκη

Το 2011 ο κος Καρατζαφέρης με το ΛΑΟΣ του 5,6% συμμετείχε στην κυβέρνηση Παπαδήμου μαζί με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές που επακολούθησαν ο ΛΑΟΣ εξαφανίστηκε για πάντα. Το 2014 η ΔΗΜΑΡ με πρόεδρο τον Φώτη Κουβέλη συμμετείχε στην κυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και πριν να λήξει βιαίως η θητεία της, απεχώρησε. Στις εθνικές εκλογές, που επακολούθησαν η ΔΗΜΑΡ έλαβε 0,49%! Αυτή είναι η μοίρα των μικρών κομμάτων που δεν έχουν μια σταθερή αξιακή πορεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Η δύναμη των κομμάτων Της Πολεοδομίας Λέσβου »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top