FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

  • Λίγα απ΄όλα
Το σφαγείο Σκοπέλου

Είναι αρκετός καιρός που το σφαγείο του Σκοπέλου Γέρας δεν λειτουργεί, γιατί δεν είχε τις προδιαγραφές που ορίζει η νομοθεσία. Έτσι τουλάχιστον με πληροφόρησαν ενδιαφερόμενοι κτηνοτρόφοι. Άκουσα ακόμα ότι ο Δήμος έκανε τις απαραίτητες εργασίες και το σφαγείο μπορεί ν’ ανταποκριθεί στις σύγχρονες  απαιτήσεις  υγιεινής και εξοπλισμού, αλλά δεν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να το μισθώσουν και να το λειτουργήσουν.  Με αποτέλεσμα  οι κρεοπώλες Γέρας, Πλωμαρίου, Ευεργέτουλα,  ακόμα και ορισμένοι της Μυτιλήνης να αναγκάζονται να μεταφέρουν τα ζώα σε μεγάλες αποστάσεις για να βρουν σφαγείο, δημοτικό ή ιδιωτικό, να κάνουν τη δουλειά τους. Η Δημοτική αρχή, στην δικαιοδοσία της οποίας ανήκουν τα σφαγεία του νησιού, ας δώσει λύση σύντομα.

 

Τα «χρυσά» αγόρια και κορίτσια του ΟΚΑΝΑ

Ο ΟΚΑΝΑ είναι ένας οργανισμός που φιλοξενεί ανθρώπους εξαρτημένους στα ναρκωτικά  και τους βοηθά να απεξαρτηθούν  και να επανέλθουν στην κανονική ζωή. Σήμερα στον ΟΚΑΝΑ εργάζονται  614 υπάλληλοι, των οποίων ο μέσος μηνιαίος μισθός ανέρχεται σε 3.128 ευρώ. Επαναλαμβάνω οι μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων  κατά μέσο όρο ανέρχονται σε 3.128 ευρώ. Όπως αντιλαμβάνεστε  αυτούς τους εργαζομένους  δεν τους επηρέασαν τα μνημόνια,  οι Κατρούγκαλοι κ.λπ. Το 2014 διαπιστώθηκε από έρευνα ότι ποσό 10.249.000 ευρώ αντί να διατεθεί στα προγράμματα  για χρήστες ναρκωτικών, χρησιμοποιήθηκε για την μισθοδοσία του προσωπικού. Είναι λέει επικίνδυνη η δουλειά τους. Όντως είναι. Αλλά επικίνδυνη είναι και η δουλειά του αστυνομικού, του ναρκαλιευτή, του οικοδόμου στη σκαλωσιά, του ταξιτζή της νυχτερινής βάρδιας, του δεσμοφύλακα, του δικαστή, αλλά ουδείς απ’ αυτούς στα πρώτα χρόνια της καριέρας του δεν λαμβάνει μηνιαίως 3.128 ευρώ! Τελειώνοντας, σας κάνω γνωστό ότι προσφάτως ο διοικητής του ΟΚΑΝΑ υπέγραψε ένταλμα 987.914,66  ευρώ για να πληρωθεί  το β΄ δεκαπενθήμερο του Μαΐου στους 614 υπαλλήλους! Τα στοιχεία που παραθέτω έφερε στο φως η εφημερίδα «Παραπολιτικά». Δεν θα γίνουμε ποτέ κανονικό κράτος φίλοι.

 

Μαχάτμα Γκάντι

Ο ινδός αγωνιστής και αναμορφωτής της χώρας του είπε ότι τα μεγαλύτερα σφάλματα των ανθρώπων  του κόσμου είναι:

  1. Πλούτος δίχως μόχθο.
  2. Ηδονή δίχως συνείδηση.
  3. Γνώση δίχως χαρακτήρα.
  4. Εμπόριο δίχως ηθική.
  5. Επιστήμη δίχως ανθρωπιά.
  6. Λατρεία δίχως θυσία.
  7. Πολιτική δίχως αρχές.

Τον σκότωσαν οι πατριώτες του!

 

Βιογραφίες επωνύμων

Διάβασα τη βιογραφία, αυτοβιογραφία θα την έλεγα, του Μίκη Θεοδωράκη την οποία παρουσίασε ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης με τίτλο «Μίκης Θεοδωράκης, η ζωή μου». Ως καλλιτέχνης αξεπέραστος, ως πολιτικός αγωνιστής με πλείστες όσες εξορίες, φυλακίσεις, ξυλοδαρμούς αλλά και αρκετές ακροβασίες... Ως άτομο εγωπαθές που επιδίωκε να ασχολούνται μαζί του οι πάντες!

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης: Διηγήθηκε  στον δημοσιογράφο Αλέξη Παπαχελά τον βίο και την πολιτεία του ως πολιτικού, απ’ τη δική του σκοπιά. Και ο δημοσιογράφος την αποτύπωσε σε δύο τόμους. Παρέλειψε ουσιώδη ιστορικά γεγονότα που ήταν εις βάρος του. Το μέγα πάθος και η αντιπαλότητα ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου! Η ιστορία θα είναι πολύ αυστηρή μαζί του, όταν αποφασίσει να αξιοποιήσει την πολιτική του πορεία. Και εδώ το «εγώ» κυριαρχεί.

Ηλίας Ηλιού: Τη βιογραφία του έγραψε ο Νικολόπουλος. Αντικειμενική  γραφή με αποδεικτικά στοιχεία και παραπομπές σε ιστορικές πηγές. Ένας δημοκράτης  που ξεκίνησε ως σοσιαλιστής και κατέληξε ως αναθεωρητής του κομμουνισμού. Με αγώνες, φυλακίσεις, εξορίες, λοιδορίες, ακόμα και από τους συνοδοιπόρους του. Στο τέλος αναγνωρίστηκε η εντιμότητα και οι  ικανότητες του απ’ όλον τον πολιτικό κόσμο.

 

Σταύρο Θεοδωράκη

Διαβάζω στον Τύπο ότι επίκειται το διαζύγιο  σου με το Κίνημα Αλλαγής. Παρ’ όλο που αντιπαθώ σφόδρα το ΠΑΣΟΚ, έχεις υποχρέωση να σεβαστείς τους 212.000 πολίτες που ψήφισαν το νέο κόμμα τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές. Μετά βλέποντας και κάνοντας. Ότι αρχίζεις να το τελειώνεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018 13:45
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σταράτες κουβέντες Η δύναμη των κομμάτων »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top