FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Της Πολεοδομίας Λέσβου

Είδα και έπαθα να βρω την είσοδο που οδηγεί στη «ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ» στον Καρά Τεπέ. Η είσοδος  που γνώριζα καιρό, τώρα κλειστή με συρματόπλεγμα. Τελικά ρωτώντας πήγα στον προορισμό μου, περνώντας μπροστά απ’ το Κινέζικο  κατάστημα. Πάνω από είκοσι χρόνια η είσοδος για τους αποθηκευτικούς χώρους ήταν απέναντι από το παρακείμενο βενζινάδικο.  Ξαφνικά η Πολεοδομία  αφυπνίσθη  και διαπίστωσε ότι στο χώρο  που βρίσκονται  σήμερα οι αποθήκες έπρεπε να γίνει οδικός κόμβος! Οι νόμοι  και οι διατάξεις πρέπει να εφαρμόζονται. Αλλά τότε γιατί επέτρεψαν να κατασκευαστούν τα αποθηκευτικά κτίρια; Αποψή μας  είναι ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να διευκολύνονται  από τις υπηρεσίες της Πολιτείας για να μπορούν να παράγουν και να δημιουργούν  δουλειές. Στην προκειμένη περίπτωση η πρόσβαση που δόθηκε στις αποθήκες δεν εξυπηρετεί  και η Πολεοδομία και η Περιφέρεια πρέπει να δώσει λύση. Είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι Πολεοδομίες φέρουν τεράστια ευθύνη για την οικοδομική αναρχία που υπάρχει σήμερα  στη χώρα μας. Θα επανέλθω.

 

Δήμητρης Σταμάτης βουλευτής ΝΔ

Ο βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ κ. Δημήτρης Σταμάτης ζήτησε το λόγο  από τον υπουργό Δημόσιας  Τάξης κ. Τόσκα, διότι αφαίρεσε δυο αστυνομικούς  από την προσωπική φρουρά του τέως υπουργού και τους έστειλε στα Αστυνομικά Τμήματα.

Σταμάτης: «Όλοι οι τέως υπουργοί δικαιούνται τέσσερις  αστυνομικούς, γιατί μου πήρες τους δύο. Πως θα ανέβω στη Θεσσαλονίκη χωρίς φρουρά»;  Αμετανόητοι, μοιραίοι που σκέπτονται μόνον τον εαυτούλη τους και όχι τον πολίτη που δεν έχει αστυνόμευση. Και  γιατί  κ. Τόσκα  οι τέως υπουργοί να «δικαιούνται» προσωπική φρουρά τέσσερις αστυνομικούς; Από ποιους κινδυνεύουν;

 

Σταμάτης Μαλέλης  ο δικός μας

Με απόφαση της  Προέδρου του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφης Γενηματά  διορίστηκε ο κ. Σταμάτης Μαλέλης εκπρόσωπος τύπου του νέου κόμματος. Ο κος Μαλέλης επέστρεψε σε γνωστά λιμέρια. Στο παρελθόν συνεργάστηκε με τον κ. Γιώργο Παπανδρέου και τον  Άκη Τσοχατζόπουλο, ως λογογράφος. Εργάζεται ως δημοσιογράφος στο ΣΚΑΪ και είναι υπεύθυνος σχεδιασμού του WEB TV της AΛΤΕΡ ΕΓΚΟ   του κ. Μαρινάκη.  Πιστεύω ότι θα βρει τρόπους  να διακανονίσει με τις τράπεζες, του πρώην ΠΑΣΟΚ, τα δάνεια!

 

Ψυχολόγοι στα σχολεία

Το πρόσφατο τραγικό περισταστικό  στην Αργυρούπολη  όπου ένα 15χρονο παιδί  κρεμάστηκε γιατί δεν άντεχε  τα χοντρά πειράγματα των συμμαθητών του, έφερε στην επικαιρότητα το θέμα. Είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που  δεν  έχουμε τοποθετήσει ακόμα ψυχολόγους  στα Λύκεια και Γυμνάσια του τόπου μας. Τα «χοντρά» πειράγματα  στα σχολεία  δεν είναι φαινόμενο  της  εποχής μας.  Υπήρχαν  ακόμα και στις ημέρες των δικών μας εφηβικών χρόνων και ήταν πιο πρωτόγονα  και βάρβαρα. Στις μέρες μας αυτά  τα φαινόμενα είναι πιο συχνά  και κοινοποιούνται  άμεσα από τα ΜΜΕ. Πρέπει αμέσως να διοριστούν ψυχολόγοι στα σχολεία για να περιοριστούν παρόμοια τραγικά φαινόμενα.

Είπε και έμεινε

«Οι πολιτικοί που προσπαθούν  να κάνουν το σωστό πολύ συχνά τιμωρούνται  από το λαό, ενώ οι ηγέτες που αποδίδουν σε άλλους την  ευθύνη  των δικών τους λαθών, ανταμείβονται. Το είπε ο Πίτερ Σπίγκελ.  Θέλετε παραδείγματα απ’ τη σύγχρονη πολιτική: Γιαννίτσης, Παπαδόπουλος Αλέκος, Μάνος,  Στέφανος.  Στην αντίπερα όχθη  ο κ. Τσίπρας  ένας ξεπουπουλιασμένος  πρώην επαναστάτης  που δεν ευθύνεται για τίποτα... Μόνο οι άλλοι φταίνε!

 

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές έχουν να αξιολογηθούν από το 1981 που έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Με αποτέλεσμα οι ικανοί να εξισώνονται  με τους μέτριους  και ανεπαρκείς και να υποβαθμίζεται η εκπαίδευση. Ποιοι δεν θέλουν την αξιολόγηση: Η πλειονότητα των εκπαιδευτικών οι οποία υποστηρίζεται  από τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις.  Την αξιολόγηση την επιβάλλει η ίδια η ζωή. Επιλέγεις τον καλύτερο γιατρό, δικηγόρο, εκπαιδευτικό για ιδιαίτερα μαθήματα, μηχανικό αυτοκινήτων, χτίστη, ξυλουργό. Στα χρόνια που διορίστηκα δάσκαλος για να γίνεις επιθεωρητής έπρεπε να έχεις διετή τουλάχιστον μετεκπαίδευση,  πτυχίο φιλολογίας, Παντείου, Νομικής ή ένα από αυτά. Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ τα κατάργησαν αυτά και εξίσωσαν  τους εκπαιδευτικούς προς τα κάτω. Κατάντια!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2018 14:16
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βιβλία ενδιαφέροντα Οι τελευταίες πυρκαγιές »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top