FOLLOW US

Παντός καιρού

Τα δυο «τσουβάλια»

 

«Δεν θα μας βάλετε όλους στο ίδιο τσουβάλι», δήλωσε ο πρωθυπουργός μας κατά τη συζήτηση στη Βουλή, απαντώντας με αυτή τη λαϊκή έκφραση στην πρόταση της Αντιπολίτευσης, Μείζονος και Ελάσσονος, να συμπεριληφθεί στην Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία και η περίοδος διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ 2015-2017.

Ομολογουμένως μας ξάφνιασε η απάντηση του πρωθυπουργού!

Από ένα ηγέτη, ο οποίος καμαρώνει, ως αυθεντικός εκπρόσωπος της Αριστεράς, για το απαράμιλλο «ηθικό πλεονέκτημα» της κυβέρνησής του και ο οποίος έχει, τόσες φορές, αυτοπαρασημοφορηθεί με το παράσημο της «εξαιρετικής ανδρείας» περιμέναμε να αποδεχτεί την πρόταση-πρόκληση της Αντιπολίτευσης και να απαντήσει με την… αντρειωμένη έκφραση «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Μετά ταύτα, εύλογο είναι να διαπορεί κανείς για την παραπάνω στάση του πρωθυπουργού μας.

Να πρόκειται, άραγε, για απλή δυσανεξία των κυβερνώντων, αναφορικά με τον… «συνωστισμό» στο ίδιο τσουβάλι, μαζί με τους παλιότερους διαχειριστές των θεμάτων Υγείας;

Ή μήπως έχουμε ένα, ακόμα, σύμπτωμα της ενδημικής στον ΣΥΡΙΖΑ «αυταπάτης» και της γνωστής οίησης περί της «άσπιλης και αμόλυντης» Αριστεράς που απαγορεύει κάθε… συγχρωτισμό με τους «αμαρτωλούς», κατά το Ευαγγελικόν «ου συγχρώνται Ιουδαίοι Σαμαρείταις»!

Το πιθανότερο είναι ότι και εδώ ισχύει η Αισώπεια ρήση: «έκαστος των ανθρώπων δύο πήρας φέρει, την μεν έμπροσθεν, την δε όπισθεν, γέμει δε κακών εκατέρα, αλλ΄ η μεν έμπροσθεν αλλοτρίων, η δε όπισθεν των αυτού του φέροντος». Όλοι μας, δηλαδή, κουβαλάμε δυο «τσουβάλια» -κατά τη λαϊκή έκφραση του πρωθυπουργού μας- το ένα μπροστά και το άλλο πίσω, στην πλάτη μας. Και είναι και τα δυο γεμάτα από κακά. Το μεν μπροστινό ξέχειλο από τα κακά των άλλων, το δε πισινό, επίσης ξέχειλο, από τα δικά μας κακά. Εμείς, όμως, βλέπουμε μόνο τα κακά που είναι στο μπροστινό «τσουβάλι»!

Από παθολογική ή ηθελημένη τυφλότητα ο πρωθυπουργός μας αρνείται, για άλλη μια φορά, να αναγνωρίσει την πραγματικότητα, να δει και να ομολογήσει ότι δεν υπάρχει μόνο το «τσουβάλι» που έχει γεμίσει από τα κακά που επισώρευσε η πολιτεία του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. -κατά τη μακρά περίοδο που κυβέρνησαν τα δύο κόμματα τη χώρα- αλλά ότι στην πλάτη του άρχισε να βαραίνει και το δικό του «τσουβάλι» με τα κακά της «αριστερής» πολιτείας του!

Και όταν το «τσουβάλι» των άλλων γέμισε στα σαράντα χρόνια που κυβέρνησαν τη χώρα, πρέπει οι ψευτο-Ροβιεσπέροι των Εξεταστικών Επιτροπών να ανησυχούν σοβαρά για την ακεραιότητα του «ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς, διότι, σε μόλις δυο χρόνια που κυβερνάν με τους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, άρχισε να γεμίζει και το δικό τους «τσουβάλι». Και η απόδειξη γι’ αυτό είναι το κατάντημα -επί των ημερών Πολάκη και ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ- του Εθνικού Συστήματος Υγείας!

Θα ήταν, λοιπόν, χρήσιμο, αντί ο πρωθυπουργός μας να χρησιμοποιεί την πλειοψηφία που διαθέτει στη Βουλή, για να βάλει τους άλλους στο «τσουβάλι», και αντί να παριστάνει ο ίδιος τον ανήξερο και τον αθώο για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, να κάνει μια «Εξεταστική Επιτροπή», η οποία -σε συμφωνία Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης- να διερευνήσει, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα, τις αιτίες για τις οποίες διαιωνίζεται η διαφθορά, η σπατάλη και η διασπάθιση του δημόσιου χρήματος στο χώρο της Υγείας, καθώς και για ποιους λόγους, παρά τους βαρείς φόρους και τις θυσίες που υφίσταται ο ελληνικός λαός, συνεχίζεται η υποβάθμιση -σε τριτοκοσμικό επίπεδο- της περίθαλψης των πασχόντων συνανθρώπων μας.

Διότι, τον κόσμο που καταφεύγει να γιατρευτεί στα δημόσια νοσοκομεία, δεν τον ενδιαφέρει, τόσο, ποιος στο παρελθόν έβλαψε περισσότερο ή λιγότερο, με την ανικανότητά του, την αδιαφορία ή την ασυνειδησία του το δημόσιο σύστημα της περίθαλψης· πρωτίστως, τον ενδιαφέρει να βρει, την ώρα της ανάγκης του, έναν καλό γιατρό, τα φάρμακα που χρειάζεται και αξιοπρεπείς συνθήκες κατά την περίοδο της θεραπείας του.

Και αυτά τα αυτονόητα για ένα πολιτισμένο κράτος μπορούν να εξασφαλιστούν μόνο εάν ο χώρος της Υγείας πάψει να αποτελεί χώρο κομματικών ανταγωνισμών, πελατειακών εξυπηρετήσεων, αναξιοκρατικής στελέχωσης και αδιαφανούς διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων.

Ιδού, λοιπόν, πεδίον δόξης λαμπρόν για… «καλοήθεις» Εξεταστικές Επιτροπές που φιλοδοξούν να κλείσουν στο «τσουβάλι» όλες τις παθογένειες που εξέθρεψε και συνεχίζει να συντηρεί η κομματοκρατία «παλιών» και «νέων» «σωτήρων» του Εθνικού Συστήματος Υγείας!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top