FOLLOW US

Παντός καιρού

Τα «αριστερόστροφα επιτυχημένα παραδείγματα»

«Είναι σημαντικό να έχουμε επιτυχημένα, αλλά αριστερόστροφα επιτυχημένα παραδείγματα, όπως η Πορτογαλία και η Ελλάδα», διακήρυξε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας από την Πορτογαλία, όπου βρέθηκε, ως παρατηρητής στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Κατά πρώτον, πρέπει να παρατηρήσουμε ότι υπάρχουν συνετές αλλά και ανόητες ή παλαβές «αριστεροσύνες» και «αριστερόστροφες» πολιτικές. Αριστερόστροφες πολιτικές που πάνω από τις ιδεολογικές διαφορές βάζουν το συμφέρον του λαού και την σωτηρία της χώρας, σε περιόδους κρίσεων, και οι οποίες συμβάλουν στην κοινή προσπάθεια -ή τουλάχιστον δεν την υπονομεύουν- για την έξοδο από την κρίση· και αριστερές πολιτικές που εκμεταλλεύονται τα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η χώρα, προκειμένου να αναρριχηθούν στην εξουσία. Πολιτικές ΣΥΡΙΖΑ, με τις οποίες παραπλάνησαν το λαό με ψεύτικες υποσχέσεις, που όξυναν τα πάθη με ανυπόστατες κατηγορίες και σενάρια συνωμοσίας, που φανάτισαν και δίχασαν το λαό με συνθήματα του τύπου «ή αυτοί ή εμείς» και «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Και πολιτικές που ακολούθησε το Πορτογαλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα, τόσο κατά την περίοδο που η Πορτογαλία βρισκόταν υπό το καθεστώς των Μνημονίων, όσο και αφότου ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας.

Είναι χαρακτηριστική η υπευθυνότητα που επέδειξε ο σοσιαλιστής Αντόνιο Κόστα, όταν, αναλαμβάνοντας την εντολή σχηματισμού της κυβέρνησής του, δεσμεύτηκε με επιστολή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Καβάκο Σίλβα, ότι δεν θα επηρεαστεί από τις θέσεις των αριστερών κομμάτων που τον στηρίζουν και ειδικότερα ότι: 1. Η κυβέρνησή του θα σεβαστεί τις διεθνείς υποχρεώσεις της, τόσο απέναντι στην Ευρωζώνη, όσο και στο ΝΑΤΟ. 2. Θα εξασφαλίσει τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος και 3. Θα διατηρήσει τη Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικού Διαλόγου, παρά την υπόσχεση που έδωσε στο Κομμουνιστικό Κόμμα ότι θα ενισχύσει το ρόλο των συνδικάτων.

Εάν είχε επιδείξει την ανάλογη υπευθυνότητα και ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, όταν αναλάμβανε το 2015 την διακυβέρνηση της Ελλάδας, δηλώνοντας ότι σέβεται τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει η χώρα (αυτό που τελικά έκανε με καθυστέρηση ενός χρόνου και με τεράστιο κόστος) και εάν είχαμε αποφύγει τα «επαναστατικά» παιχνίδια στην «Παιδική Χαρά» του Μαξίμου, δεν θα είχαν «πάει στράφι» οι θυσίες του ελληνικού λαού, των πέντε προηγούμενων χρόνων, και, σήμερα, θα είχαμε απαλλαγεί από τις δυσβάστακτες μνημονιακές υποχρεώσεις μας· θα είμαστε, ήδη μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα, όπως η Πορτογαλία, η οποία προχωρεί με σταθερούς ρυθμούς στην ανάπτυξη, όπως και η υπόλοιπη Ευρώπη, η οποία δανείζεται με χαμηλά επιτόκια από τις αγορές και η οποία μπορεί να εγγυηθεί, βάσιμα, «καλύτερες μέρες» για τον λαό της.

Αλλά ο Αλ. Τσίπρας - και μέσω Πορτογαλίας- προσπάθησε να μας πείσει ότι χάρη στην «επιτυχημένη» διακυβέρνηση Τσίπρα/Καμένου, έχουμε και στην Ελλάδα -όπως και στην Πορτογαλία- ένα «επιτυχημένο, αριστερόστροφο παράδειγμα»!

Δυστυχώς, ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας παραμένει, όπου κι αν βρίσκεται, ένας επικίνδυνος -για την Ελλάδα και τον λαό της- φορέας του «ιού» της «αυταπάτης» και της απάτης.

Ασφαλώς οι Πορτογάλοι Σοσιαλιστές θα τον πληροφόρησαν ότι αυτοί δεν υποθήκευσαν για 99 χρόνια ολόκληρη την δημόσια περιουσία τους, ότι δεν επέβαλλαν ποτέ στις τράπεζές τους capital control και ότι δεν τις ξεπούλησαν για 5 δις, ότι μετά το Γ΄ Μνημόνιο, δεν υπέγραψαν και ένα Δ΄ για το 2019-20, με μείωση του αφορολογήτου στα 5.700 και περικοπές κατά 30% στις συντάξεις.

Και ασφαλώς θα πληροφορήθηκε ότι το «αριστερόστροφο» πορτογαλικό πρόγραμμα δεν «ληστεύει» τη Μεσαία Τάξη για να… ελεήσει το προλεταριάτο! Και ότι δεν επιδίδεται, όπως κάνει αυτός με τον Καμένο, στις… «επιτυχημένες εξαγωγές βλημάτων» στη Σαουδική Αραβία, ούτε και στους «επιτυχημένους» ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, οι οποίοι, κατά τα λεγόμενα Τσακαλώτου, θα αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για την… ανάπτυξη (οι οποίοι πλειστηριασμοί, και κατά τα λεγόμενα του «τετραπέρατου» Μάρδα, εάν δεν αναστέλλονταν, κατά το παρελθόν, από την… «κοινωνικά ανάλγητη» Ν.Δ, θα είχαν… εκτινάξει πολύ ενωρίτερα την ανάπτυξη!).

Παρόλα τα χρήσιμα διδάγματα που μπορεί κανείς να αποκομίσει επισκεπτόμενος μια άλλη χώρα, κανείς δημαγωγός δεν επιστρέφει θεραπευμένος από τις αυταπάτες του. Δεν αρνείται τον εαυτό του και δεν αλλάζει πολιτική.

Γι’ αυτό και ο Αλ. Τσίπρας θα συνεχίσει να ταλαιπωρεί τη λογική και την αλήθεια. Θα δέχεται και θα επιβάλλει συνεχώς νέα μέτρα που θα τα βαφτίζει… «αριστερόστροφα». Και με τη μέθοδο του Καραγκιόζη θα μοιράζει φόρους και πλεονάσματα: «ένα μένα, ένα σένα. Ένα μένα, ένα το μάνα μου, ένα το αδερφό μου το ζαβό, ένα μένα, ένα σένα».

Θα παίρνει από τη δεξιά μας τσέπη 100 και θα μας επιστρέφει δέκα στην …αριστερή μας τσέπη!

 Για όσα στραβά και κακά συμβαίνουν (πυρκαγιές, λιμοί, λοιμοί και καταποντισμοί) θα φταίνε οι «πρώην» και οι… «επόμενοι» και ποτέ οι παρόντες. Θα φταίνε οι «διαπλεκόμενοι», οι αντιπολιτευόμενοι -ακόμα και η γυναίκα του Μητσοτάκη!

Και θα συνεχίζει να ομιλεί… «την αλήθεια και μόνον την αλήθεια», πως τον Αύγουστο του 2018 βγαίνουμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ από τα Μνημόνια!

Και όσον αφορά τα μέτρα που βρίσκονται καθ’ οδόν και αυτά που, ήδη, έχει ψηφίσει για το 2019 (βαρύτερη φορολογία και νέες περικοπές στις συντάξεις);

Ε, για αυτά, υπεύθυνοι είναι οι… επόμενοι!

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 06 Δεκεμβρίου 2017 14:07
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top