FOLLOW US

Παντός καιρού

Τα αντίμετρα, οι ευτυχείς παππούδες και ο γάιδαρος του Χότζα

Με τον ήλιο τα μπάζω, με τον ήλιο τα βγάζω, τι έχουν και ψοφάν τα έρμα;

 

Κουράγιο, Συνέλληνες! Το 2018 βγαίνουμε από τα «Μνημόνια»!

Δεν το πιστεύετε; Μα γιατί είστε άπιστοι… Θωμάδες; Το είπε στη Βουλή ο ίδιος ο πρωθυπουργός μας!

- Είχε πει και πως «δεν πρόκειται να δεχτεί ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα». Είχε πει και πως «δεν πρόκειται να προνομοθετήσει μέτρα για το 2019 και το 2020», τα οποία, όμως, και τα νομοθέτησε και καμαρώνει ότι όλα αυτά αποτελούν «μια καλή και ισορροπημένη συμφωνία»!

Για το 2019 και το 2020 έχει ψηφίσει τις πιο «γενναίες» περικοπές των συντάξεων και έχει μειώσει το αφορολόγητο στα 5.900 ευρώ, με αποτέλεσμα κι αυτός που παίρνει 400 ευρώ σύνταξη να δίνει για την πληρωμή του φόρου του μια ολόκληρη σύνταξή του. Και αφού ο «κόφτης» θα παραφυλάει για πολλά χρόνια, για να κόβει συντάξεις, άμα δεν πιάνουμε το 3,60 % πλεόνασμα, τότε όχι μόνο δεν «βγαίνουμε», αλλά μπαίνουμε πιο βαθιά σε νέο, διαρκές Μνημόνιο.

- Εντάξει, τώρα, πιστέψατε όσα διαδίδουν τα κόμματα της Αντιπολίτευσης για, δήθεν, «4ο Μνημόνιο». Ο πρωθυπουργός εννοούσε πως το 2018 θα βγει η χώρα από το δικό του Μνημόνιο, το Γ΄, της «αριστερής» κυβέρνησης Τσίπρα· το άλλο, το Δ΄, για το 2019-2020, είναι… δώρο για τον Μητσοτάκη· κι αν δεν το θέλει, ας το… σκίσει», όπως «έσκιζε», κάποτε, τα Μνημόνια και ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη!

Αλλά κι αν χάσουν οι παππούδες μια, δυο, ακόμα, συντάξεις το χρόνο, από την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», έχει φροντίσει η κυβέρνηση Τσίπρα να τρώνε τα εγγόνια τους στο συσσίτιο. Έτσι ο παππούς που τάιζε τα εγγόνια του, γιατί ο πατέρας τους ήταν άνεργος, τώρα πια θα είναι… «άνετος» και πανευτυχής (πού είσαι, Αντρέα, να δεις τα «περήφανα γηρατειά»)!

Τυχερέ παππού, εσύ με τα πολλά εγγόνια! Όλο και κάποιο φιλότιμο εγγόνι θα σου φέρνει -λαθραία από το συσσίτιο- καμιά καραβάνα φαΐ, για να τρως κι εσύ!

- Αλίμονο στους παππούδες που δεν έχουν εγγόνια· αυτοί θα μείνουν έξω από τα σωτήρια «αντίμετρα» που πέτυχε η «γενναία» μας κυβέρνηση. Αυτοί θα έχουν την τύχη που είχε ο γάιδαρος του Χότζα: όταν πια θα έχουν μάθει να ζουν χωρίς να τρώνε, θα τα «τινάξουν τα πέταλα»!

- Είστε τόσο τυφλωμένοι από το αντιπολιτευτικό σας πάθος, ώστε δεν μπορείτε να δείτε την ευτυχία που έρχεται από το μέλλον… καβάλα στο άσπρο άλογό της! Έπρεπε να πανηγυρίζετε που ο πρωθυπουργός μας ξεγέλασε για άλλη μια φορά τους «Κουτόφραγκους» και από 42 φορές περισσότερα μέτρα που του ζητούσαν, τελικά, αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν στα 5,4 δις πρόσθετα μέτρα (τα οποία προστίθενται στα 9,2 δις του Γ΄ Μνημονίου και μας κάνουν συνολικά… μόνον 14,6 δις!).

Αλλά εκεί που τους έπιασε πραγματικά «Κώτσους» ο πρωθυπουργός μας είναι στα «αντίμετρα»: όσα μας παίρνουν, τόσα μας δίνουν πίσω! Γι’ αυτό και ο «παρα-πρωθυπουργεύων» Ν. Παππάς απαθανάτισε το ιστορικό κατόρθωμα του πρωθυπουργού με την τετραπέρατη έκφραση «τα μεταξωτά(sic) ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ θέλουν και επιδέξια διαπραγμάτευση»!

Γιατί γελάτε; Ξέρετε κανέναν άλλον που θα μπορούσε να πετύχει αυτό τον άθλο, εκτός από τον… Ηρακλή;

Αυτό, όμως, το «αλισβερίσι» μέτρα-αντίμετρα, θα αρχίσει από το 2019, μόλις διαπιστωθεί ότι το πλεόνασμα είναι 3,6% και άνω. Είναι κι αυτό ένα, ακόμα, δώρο στον Μητσοτάκη, άμα αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας!

Αλλά ο «γενναίος» μας πρωθυπουργός έβαλε ακόμα μια «θελιά» στο λαιμό των δανειστών μας: εάν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας δεν προχωρήσουν στην «απομείωση του εξωτερικού χρέους», δεν πρόκειται να εφαρμοστούν τα μέτρα για το 2019 και 2020. Ο πρωθυπουργός μας μπορεί να μην το έβαλε ως όρο στα μέτρα που ψήφισε στη Βουλή, αλλά το βροντοφώναξε και σίγουρα το άκουσαν οι Ευρωπαίοι πως πρέπει να πούνε «κάτι» και για το χρέος μας· αλλιώς, να το ξέρουν: θα το «σκίσει» ο Τσίπρας το Δ΄ Μνημόνιο!

- Ε, νισάφι, πια! Δεν κουράστηκε να «σχίζει» Μνημόνια;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top