FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

  • Λίγα απ’ όλα
Σταράτες κουβέντες

 

Αυτοδιοικητικές εκλογές στη Λέσβο

Το άρθρο του Μανώλα στο «Ε» για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στη Λέσβο, απασφάλισε τη φαντασία ορισμένων εφημεριδογράφων και υποψηφίων και γράφτηκαν και ακούστηκαν ιστορίες για «αμαθείς» και αγρίους.

Η έλευση του κ. Σαχινίδη στο νησί ως εκπροσώπου του «Κινήματος Αλλαγής», ασήμαντη ως συγκέντρωση νέων οπαδών, εξέπεμπε μούχλα από το παρελθόν. Μερικοί βιάστηκαν να προφητεύσουν και συμφωνία μεταξύ Μητσοτάκη και Γεννηματά για τους υποψήφιους αυτοδιοικητικούς στο νησί. Να μην βιάζονται γιατί θα διαψευστούν για άλλη μια φορά και να σταματήσουν τους ακροβατισμούς. Η πολιτική είναι καιρός να σοβαρευτεί.

 

Αυτοδιοικητικές εκλογές στη Λέσβο (2)

Γνώμη μας είναι ότι όποιον δήμαρχο ή περιφερειάρχη υποστηρίξει φανερά ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένος από χέρι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως πολιτικός σχηματισμός δύει και ζητά σανίδα σωτηρίας στην αυτοδιοίκηση. Με συμμαχίες.

 Η αυτοδιοικητική διαδρομή του κ. Γαληνού στην Τοπική αυτοδιοίκηση κλείνει τον κύκλο της και συντόμως θα τον εγκαταλείψουν και άλλοι φίλοι του. Έχω πληροφορίες ότι και ο ίδιος το αντιλαμβάνεται και με σπασμωδικές κινήσεις προσπαθεί να ανατρέψει την κατάρρευση. Πάντως, πρέπει να πούμε, ότι ορισμένοι ποικιλοτρόπως ευεργετηθέντες, φέρθηκαν αχάριστα στον δήμαρχο.

 

Αυτοδιοικητικές εκλογές στη Λέσβο (3)

Κατά την άποψή μας για τον ενιαίο Δήμο Λέσβου έχει μεγάλες πιθανότητες ν’ αναδειχθεί πρώτος ο Βαλσαμίδης, εφ’ όσον θα αποφασίσει να εγκαταλείψει την περιφέρεια. Η περιφερειάρχης κ. Καλογήρου, εφ’ όσον δεν αποφασίσει να μεταφερθεί στην κεντρική πολιτική σκηνή, θα είναι μια δύσκολη αντίπαλος για τους ανταγωνιστές της. Μόνον ο κος Μαλέλης μπορεί κάπως να την ανταγωνιστεί, αν εγκαταλείψει «τα μυστικά γκάλοπ που τον φέρνουν πρώτο» και καταρτίσει ένα σοβαρό ψηφοδέλτιο. Μπορεί να είναι ένας πολύ καλός δημοσιογράφος, αλλά τώρα που κατέρχεται στην πολιτική σκηνή έχει να διδαχθεί πολλά! Μόνον αυτά.

 

Αυτοδιοικητικά γενικώς

Στις ευρωεκλογές του 2014 ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα και άνοιξε το δρόμο προς την εξουσία. Σας πληροφορώ ότι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και οι σύμμαχοι τους γνώριζαν ότι θα γίνουν κυβέρνηση αλλά δεν το περίμεναν τόσο συγκυριακά και βρέθηκαν ανέτοιμοι! Ο λαός με την ψήφο του ήθελε να δείξει την οργή και εκδίκηση προς το παλιό καθεστώς, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, για την οικονομική κατάσταση που οδήγησαν την χώρα. Την ίδια χρονιά όμως στις αυτοδιοικητικές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ έπαθε πανωλεθρία! Από τις 13 Περιφέρειες κέρδισε μόνον δύο (2) και από τους 350 περίπου δήμους μόνο 20. Προς γνώσιν των ενδιαφερομένων...

 

Πλην ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ

Πρόσφατα η ολομέλεια της Ευρωβουλής, με μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε μηχανισμό παροχής τεχνικής και οικονομικής βοήθειας στις χώρες μέλη που πλήττονται από φυσικά φαινόμενα. Πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες, αέρηδες κλπ. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «όχι». Και ήταν οι μοναδικοί. Τι τους λες!

 

Ο Τούρκος πρωθυπουργός

Ο Τούρκος πρωθυπουργός κ. Μπιλαλί Γιλντιρίμ έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα «Καθημερινή» και είπε πολλά. Θεώρησα καλό να σας ενημερώσω επιγραμματικά για ορισμένα από όσα είπε:

- «Η ένταση στο Αιγαίο θα συνεχιστεί εφ’ όσον θεωρείτε το πέλαγος δική σας θάλασσα μόνον».

- «Οι επιστροφές παρανόμων μεταναστών στην Τουρκία αργούν πολύ, διότι οι υπηρεσίες σας καθυστερούν την ταυτοποίηση και καταγραφή.

- «Οι στρατιωτικοί σας μπήκαν παράνομα στο τουρκικό έδαφος και δεν θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά από ίδιες περιπτώσεις στο παρελθόν».

- «Το 2017 επισκέφθηκαν τη χώρα σας 921.000 Τούρκοι τουρίστες έναντι 595.000 Έλληνες την Τουρκία».

- «Είμαι ο πρώτος ξένος ηγέτης που πήρα τηλέφωνο τον κ. Τσίπρα να τον συλλυπηθώ για το θάνατο του πιλότου σας». Είπε και άλλα.

 

Ανακολουθίες ΣΥΡΙΖΑ

Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση δεν είπε ποτέ «ναι» σ’ ότι πρότεινε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου. Δεν ψήφισε κανένα νομοσχέδιο, απειλούσε τους επιχειρηματίες να μην αναλάβουν δημόσια έργα, προκάλεσαν εκλογές με τη μη ψήφιση του προέδρου της Δημοκρατίας και τώρα ζητούν συναίνεση απ’ την αντιπολίτευση. Τι τους λες! Θα το πιουν το ποτήριον των ανομημάτων τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018 11:26
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ΄ όλα Σταράτες κουβέντες »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top