FOLLOW US

Παντός καιρού

Πρωθυπουργός ζογκλέρ;

Τσίπρας: «Η Ελλάδα επιστρέφει στους Έλληνες», το… 2060!

Με ένα δέσιμο και λύσιμο της κόκκινης γραβάτας του, ο ζογκλέρ Αλ. Τσίπρας εξαφάνισε από τη συμφωνία που υπέγραψε με τους δανειστές μας ότι επί 40 χρόνια ο ελληνικός λαός θα στύβεται και θα νηστεύει προκειμένου να παρουσιάζει δημοσιονομικά πλεονάσματα 2,2%!

Εξαφάνισε από τη συμφωνία ότι μέχρι το 2022 θα πρέπει κάθε χρόνο να έχουμε πλεονάσματα 3,5% και θα βρισκόμαστε κάτω από αυστηρή, ανά τρίμηνο, εποπτεία. Ότι το 2019 και 2020 θα επιβαρυνθούν με πρόσθετα 5 δις οι φορολογούμενοι ιθαγενείς από περικοπές συντάξεων και μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 5.600 ευρώ.

Εξαφάνισε την αλήθεια ότι η συμφωνία για την ρύθμιση του χρέους, που μας είχαν υποσχεθεί οι δανειστές μας και παρέμενε σε εκκρεμότητα από το 2012,ενώ περιορίστηκε τελικά σε μια 10ετή επιμήκυνση, μέχρι το 2033, συνοδεύτηκε με νέους δυσβάστακτους όρους, με ευθύνη της ανερμάτιστης πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Με την συνήθη τακτική του ο Αλ. Τσίπρας, όχι μόνο αποσιώπησε τα ολέθρια αποτελέσματα της δικής του «τυχοδιωκτικής» πολιτικής του 2015, αλλά και συνεχίζει να παραπλανά το λαό διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα: φορτώνει ολάκερο το χρέος στην πολιτική των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων, παρά το « κούρεμα» των 106 δις που οι προηγούμενοι επέτυχαν και παρά το γεγονός ότι από το 2014 είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις εξόδου από τα μνημόνια  και ότι με τον εξαναγκασμό σε παραίτηση της κυβέρνησης Σαμαρά/ Βενιζέλου και την ακύρωση εκείνων των προϋποθέσεων ενέσκηψε η «γενναία διαπραγμάτευση» Τσίπρα/Βαρουφάκη, εξαιτίας της οποίας επιβαρύνθηκε ο ελληνικός λαός με το πρόσθετο χρέος των 100 δις (και κατ’ άλλους με 200 δις).

Θα μπορούσε, βέβαια, να δει κανείς το τσίρκο του Ζαππείου και τις ταχυδακτυλουργικές επιδείξεις του πρώην «αριστερού» (και επίδοξου, τώρα, «Σοσιαλδημοκράτη») πρωθυπουργού από την φαιδρή και την διασκεδαστική πλευρά του. Ο Αλ. Τσίπρας αυτά τα πολιτικάντικα «κόλπα»… σπούδαζε και αυτά έμαθε στο κομματικό «Κατηχητικό» και με αυτά προσπαθεί να τονώσει το ηθικό φρόνημα των κομματικών στελεχών του, τα οποία αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα, γιατί, όπου βρεθούν, τους «γιουχάρουν» οι πρώην πιστοί οπαδοί τους, οι οποίοι «μπούχτισαν», πια, να τρώνε, σκέτο, «κόκκινο σανό».

Θα μπορούσαμε -αν έπαυαν να προκαλούν τη νοημοσύνη μας- να δείξουμε και κάποια… κατανόηση και να πούμε «και μη χειρότερα»! Επιτέλους φάνηκε τι μπορούσαν να κάνουν με την εντολή, την οποίαν, εν τη ευπιστία και αφελεία του, τους έδωσε ο ελληνικός λαός. Επιτέλους ξεκαθάρισε ο ορίζοντας! Ό, τι ήταν να πάθουμε, το πάθαμε! Ας μάθουμε στο εξής να εμπιστευόμαστε περισσότερο τη λογική από τα συναισθήματά μας.

Είναι καιρός, πια, να αφήσουμε τα «αριστερά φούμαρα» και να προσπαθήσουμε να συμμαζέψουμε ό, τι ζωντανό έμεινε μέσα μας και μέσα στην κοινωνία μας.

Ας κοιτάξουμε πώς θα κερδίσουμε τα χαμένα χρόνια της ανιστόρητης «παρένθεσης» των «θεατρίνων» κυβερνητών μας. Όπου να ‘ναι «η παράσταση θα λάβει τέλος». Και πρέπει, από τώρα, να σκεφτούμε πώς θα εξασφαλιστεί μια αποτελεσματική διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς διαχωρισμούς και ταξικά πρόσημα. Μια διακυβέρνηση που θα εκφράζει γνήσια την πλειοψηφία του λαού. Που θα συνενώνει όλες τις πολιτικές δυνάμεις που σέβονται πραγματικά τους δημοκρατικούς θεσμούς και είναι αποφασισμένες να πραγματοποιήσουν τις αναγκαίες βαθιές τομές για τον εκσυγχρονισμό του κράτους και του εκπαιδευτικού μας συστήματος. Για να βάλουμε τα θεμέλια για μια υγιή οικονομική ανάπτυξη, για την πολιτισμική αναγέννησή μας, για μια ευνομούμενη, κανονική χώρα.

Και ας ελπίσουμε ότι μια σοβαρή και υπεύθυνη πολιτική ηγεσία θα ενδυναμώσει το κύρος και την αξιοπιστία της χώρας, θα αποκαταστήσει την εθνική ενότητα, θα εμπνεύσει τον λαό και θα αφυπνίσει τις δημιουργικές δυνάμεις που διαθέτουμε ως έθνος. Και ίσως, τότε, μπορέσουμε να επουλώσουμε τις πληγές που άνοιξε στον εθνικό κορμό η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ: να απαλλαγούμε από τα συναισθήματα της εθνικής ταπείνωσης που προκάλεσε στον ελληνικό λαό η «Ανταλκίδειος» συμφωνία που συνήψαν οι Τσίπρας/Καμένος με το «ψευδομακεδονικό» κράτος  και να απαλλάξουμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας από τα δεσμά της τεσσαρακονταετούς «κάθειρξης» της χώρας, την οποίαν συμφώνησαν με τους δανειστές μας και πανηγύρισαν στο Ζάππειο οι «σύντροφοι της συμφοράς», Τσίπρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top