Προς τη Γραμματεία Προεδρίας της Δημοκρατίας

19/11/2020 - 10:46

Πριν μερικά χρόνια, όταν είχε επισκεφτεί την Ελλάδα ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος με μια βαρυσήμαντη προσφώνηση τον υποχρέωσε να ζητήσει συγνώμη. Συγνώμη για την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς την εφτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών. Η ομιλία του Κωστή Στεφανόπουλου μου άρεσε την ζήτησα από την Γραμματεία της Προεδρίας της Δημοκρατίας και μου εστάλη από τον ΙΔΙΟΝ. Το ίδιο μου άρεσε και η ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας όταν επισκέφθηκε πριν λίγους μήνες το νησί και τη ζήτησα με επιστολή. Ακόμα περιμένω! Οι ομιλίες των Προέδρων που εκφωνούνται δημόσια αποτελούν έγγραφα που μπορεί να τα αποκτήσει κάθε Έλληνας πολίτης.

Μείναμε δύο

Το καλοκαίρι έφτασαν τα παιδιά με τα εγγόνια μας, ενώθηκαν με τα εδώ, γέμισε το εξοχικό σπίτι από παιδικές φωνές και παιχνίδια. Καθόμουν στη βεράντα ο γέροντας τα καμάρωνα και αγαλλίαζα. Μερικές φορές όταν τα πράγματα αγρίευαν έκανα το μεσολαβητή… χωρίς επιτυχία. Ο μικρός εγγονός λίγων μηνών στο καρότσι, ο μεγάλος δεκατεσσάρων στην Τρίτη γυμνασίου, σύνολο πέντε. Τα μεσημέρια στο τραπέζι επάνω από δέκα άτομα, το βράδυ λιγότερα. Λένε ότι την ευτυχία την αξιολογείς όταν σε προσπεράσει, εγώ ήμουν ευτυχισμένος και το ήξερα. Πέρασε ο Αύγουστος έφυγαν τα δύο παιδιά στους τόπους διαμονής τους κάλυψε απέραντη σιωπή το χώρο. Μείναμε δύο. Η φυσική κατάληξη των γονέων.

Μείναμε δύο (2)

Επιστρέψαμε με την Ελένη στο χειμερινό κατάλυμα, στον Παπάδο. Οι πρώτες ημέρες παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον να τακτοποιηθεί το σπίτι, να μπουν τα πράγματα στη θέση τους, να γίνουν τα απαραίτητα ψώνια, να μεταφερθούν σκυλιά, γατιά, κότες στο στάβλο. Μετά ρουτίνα. Βράδυ αργά. Ο Οκτώβρης αποχαιρετούσε. Η Ελένη έβλεπε ειδήσεις στο τάμπλετ, εγώ διάβαζα. Διακόπτω:

- Ελένη όταν αποθάνω θέλω να με κάψετε, να βάλετε τη στάχτη μου σε μια λήκυθο και να την τοποθετήσετε πάνω σ’ αυτό το τραπέζι, όπως έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες…

- Ελένη: Αϊ παράτα με νυχτιάτικα… με τις κουταμάρες σου. Αλλά θα σου κάνω τη χάρη για πρακτικούς λόγους. Όταν θα πέφτει λάδι στο πάτωμα θα παίρνω λίγη από τη στάχτη σου θα τη ρίχνω πάνω να τ’ απορροφά…

Με αποδόμησε και παραιτήθηκα φίλοι.

Βοτανολογία

Κακόν το γήρας ου γαρ έρχεται μόνον, έλεγαν οι σοφοί πρόγονοι μας. Το συνοδεύουν πόνοι στη μέση, στις αρθρώσεις, τα μάτια δεν βλέπουν καλά, τα αυτιά δεν ακούν, γενικά τα όργανα δεν λειτουργούν. Πρώτα πρέπει να πας στον γιατρό και να εκτελέσεις ότι σου συστήσει. Αν δεν δεις βελτίωση τότε χρησιμοποίησε τα βότανα. Για πόνους στη μέση και στα πόδια σας προτείνω τις παρακάτω συνταγές για ανακούφιση.

Συνταγή πρώτη: Σε μια γυάλα βάζετε «μασούρια» κανέλας, τρεις κουταλιές μέλι και τη γεμίζετε με λάδι ελιάς. Μετά είκοσι μέρες κάνετε εντριβές τα πονεμένα μέρη κατά προτίμηση το βράδυ. Η γυάλα να είναι μέτρια και προσθέτετε λάδι όταν σώνεται.

Συνταγή δεύτερη: Παίρνουμε μια στυμμένη λεμονόκουπα και αφού προσθέσουμε ζάχαρη και λάδι κάνουμε επαλείψεις στη μέση και στα γόνατα.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις οι ορθοπεδικοί ιατροί μου έχουν συστήσει πέραν της φαρμακευτικής αγωγής μπάνια θαλάσσια και ιαματικά, περπάτημα, ποδηλασία. Αλλά όταν είσαι γέρος, όπως εγώ, δεν γίνεσαι τζόβενο, λίγη ανακούφιση ζητάς.

Οι δέκα μεγαλύτερες πόλεις της Τουρκίας

Με βάση την απογραφή του 2013 ο συνολικός πληθυσμός της Τουρκίας είναι 76.627.384 αριθμός που κατατάσσει την Τουρκία στην 18η θέση παγκοσμίως. Τα 14 εκατομμύρια του συνολικού πληθυσμού είναι παιδιά ηλικίας έως 10 ετών. Επειδή η απογραφή του πληθυσμού γίνεται κάθε δέκα χρόνια, η επόμενη θα γίνει το 2023. Οι μεγαλύτερες πόλεις:

  1. Κωνσταντινούπολη 15.568.500
  2. Άγκυρα 5.927.208
  3. Σμύρνη 4.405.279
  4. Προύσα 3.073.406
  5. Αττάλεια 2.626.299
  6. Ούρφα 2.338.329
  7. Άδανα 2.286.790
  8. Γκαζίαντεπ 2.257.278
  9. Ικόνιο 2.175.214
  10. Κοτσάελι (Νικομήδεια) 1.983.581

Επτά χρόνια μετά την απογραφή του 2013 ο πληθυσμός της γείτονας χώρας λέγεται ότι αγγίζει τα 81 εκατομμύρια.

Ιστορικοί συνειρμοί

Δίκη πρωταίτιων της δικτατορίας του 1967 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων με Πρόεδρο τον Γιάννη Ντεγιάννη. Μεγάλη μορφή της δικαιοσύνης.

Πρόεδρος: κ. Παπαδόπουλε απολογηθείτε.

Παπαδόπουλος: Αρνούμαι ν’ απολογηθώ, εμένα θα με κρίνει η ιστορία…

Πρόεδρος: Και ποιος σας είπε κύριε ότι απουσιάζει η ιστορία από αυτή την αίθουσα.

Μετά την μετατροπή της θανατικής ποινής σε ισόβια έτρεξαν «οι λεβέντες» να κάνουν αίτηση αποφυλάκισης για «ανήκεστο βλάβη της υγείας τους»!

Πέθαναν μέσα στη φυλακή χωρίς να ζητήσουν αποφυλάκιση: Αγγελής (κρεμάστηκε), Γ. Παπαδόπουλος, ο αδελφός του Κ. Παπαδόπουλος, ο Ντερτιλής και Ιωαννίδης. Επειδή τελείωσε ο χώρος που μου διατίθεται στο «Ε» η συσχέτιση με την Χρυσή Αυγή, την άλλη εβδομάδα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey