FOLLOW US

Παντός καιρού

Οι «μαλαγάνες» της Ευρώπης

 

«Τι του λείπει του ψωριάρη; Φούντα με μαργαριτάρι»!

Ελληνική παροιμία

 

Μας κάνουν « πλάκα» οι Γάλλοι απονέμοντας στον Αλ. Τσίπρα το «Βραβείο Πόλιτικού Σθένους» ( από το περιοδικό Politique International) και το «Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες» (από τον Δικηγορικό Σύλλογο Παρισίων);

Κατά μίαν έννοια μας κάνουν «πλάκα», διότι και η «βράβευση» εντάσσεται στα πλαίσια της τακτικής της «μαλαγανιάς» των Ευρωπαίων εταίρων μας, η οποία εφαρμόστηκε εναλλάξ με την τακτική «του μαστιγίου και του καρότου» και είχε απόλυτη επιτυχία στην περίπτωση του Τσίπρα και της «πρώτη φορά αριστερής κυβέρνησης».

Ποια είναι η ετυμολογία και η σημασία της λέξης «μαλαγάνα» και της εξ αυτής παραγόμενης «μαλαγανιάς»;

Η προέλευση της λέξης «μαλαγάνα» δεν είναι εξακριβωμένη. Η λέξη συναντάται στα Ισπανικά ως malagana με τη σημασία της λιποθυμίας, η οποία, όμως, δεν έχει σχέση με την ελληνική σημασία της λέξης «μαλαγάνα» (αρσενικού ή θηλυκού γένους), που είναι συνώνυμη με τον κόλακα ή τον γαλίφη, δηλαδή, αυτόν ή αυτήν που με υποκρισία, με πονηριές, παινέματα και «καλοπιάσματα» προσπαθεί να πετύχει τους σκοπούς του. Και όσον αφορά τη λέξη «μαλαγανιά», είναι ο τρόπος και η τακτική που χρησιμοποιεί ο, η «μαλαγάνα» προκειμένου να «τουμπάρει» εκείνον από τον οποίον αναμένει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του.

Η «βράβευση», λοιπόν, αποτελεί το επιστέγασμα μιας σειράς από μαλαγανιές, στις οποίες επιδόθηκαν οι Ευρωπαίοι εταίροι μας προς τον Αλ. Τσίπρα, μετά τη συμφωνία του Γ΄ Μνημονίου, στην οποία συμφωνία σύρθηκε, μετά το… « ηρωικό» Δημοψήφισμα ο μέχρι τότε «άτακτος» αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ με την μέθοδο του «μαστιγίου και του καρότου» (η οποία υπό τις συνθήκες εκείνες του Α΄ εξαμήνου του 2015, κρίθηκε ως η πλέον πρόσφορη και αποτελεσματική μέθοδος).

Αφού, όμως, υπογράφηκε το Γ΄ Μνημόνιο και ο Τσίπρας, νικητής, για δεύτερη φορά, των εκλογών, ανέλαβε την υλοποίησή του, άλλαξε άρδην η τακτική των Ευρωπαίων ηγετών. Τώρα, πια, έπρεπε να εφαρμοστεί το… «αριστερό» Μνημόνιο χωρίς ταλαντεύσεις και χωρίς αναταράξεις. Πρώτοι οι «Ολαντρέου» και Γιουνγκέρ έδειξαν, με αγκαλιές και φιλιά, την «αμέριστη συμπάθειά» τους προς το «καημένο το παιδί» που βγήκε «ξυπόλητο στ’ αγκάθια», που έκανε τόση προσπάθεια να μιλήσει τα Αγγλικά, που το είχαν παρεξηγήσει, τότε που ο Βαρουφάκης έκανε του κεφαλιού του! Αλλά και η Μέρκελ έδειξε όλη τη… μητρική της στοργή προς το άπειρο «παιδί» που έδειχνε, όμως, τόσο ζήλο να μάθει πώς σκέπτονται και πώς συμπεριφέρονται στα μεγάλα «σαλόνια της εξουσίας»!

Και το «παιδί» γρήγορα απόκτησε τον αέρα του Ευρωπαίου ηγέτη, που έχει πλέον αποκηρύξει όλες τις παλιές σαχλαμάρες της «Αριστεράς» περί «αποικίας χρέους» και περί Ευρωπαίων τοκογλύφων» και δεν χαλάει κανένα χατίρι στους «ευεργέτες» της χρεοκοπημένης Ελλάδας, ακόμα και μπροστά στην απαίτησή τους, για την εξασφάλιση των δανεικών που «απλόχερα» μας έδωσαν, να υποθηκευτεί όλη η δημόσια περιουσία της Ελλάδας για 99 χρόνια!

Και, επιτέλους, μπροστά στο «ευρωπαϊκό ήθος» του Έλληνα πρωθυπουργού λύγισε και ο σκληρόκαρδος Σόιμπλε, ο οποίος αναγνώρισε δημόσια ότι χωρίς τον Αλέξη δεν θα ήταν δυνατόν να περάσουν στην Ελλάδα τα μέτρα του Γ΄ Μνημονίου!

Ακόμα και ο στριφνός Ντάισελμπλουμ δεν φειδωλεύτηκε τους επαίνους προς τον Έλληνα πρωθυπουργό και εξέφρασε τον θαυμασμό του, γιατί επί Τσίπρα εξαφανίστηκαν οι «αγανακτισμένοι» και δεν καίγεται τώρα η Αθήνα!

Έτσι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, για να δρέψει (ή να θρέψει κατά την τσίπρια έκφραση) τους καρπούς της προσπάθειάς του ο πρώτος «επαναστάτης» Ευρωπαίος πρωθυπουργός! Σήμερα πια μπορεί να στέκεται… ισοϋψής και ισότιμος με τους μεγάλους ηγέτες που υπήρξαν οι στυλοβάτες της Ευρωπαϊκής ιδέας!

Σήμερα, χάρη στην αγάπη και τον θαυμασμό που του δείχνουν όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες (Εντάξει. Ιδιαιτέρως ο Μακρόν!) και χάρη στις φιλότιμες προσπάθειες της, επίσης… γοητευμένης, Τρόικας, αποκτήθηκε το μέγα φοροεισπρακτικό πλεόνασμα, το οποίο θα διατεθεί για να σταματήσει η γκρίνια του ελληνικού προλεταριάτου και για την άσκηση, βεβαίως,… « αριστερής» πολιτικής!

Σήμερα μπορούμε να είμαστε απένταροι, αλλά περήφανοι: ο πρωθυπουργός μας, ο Αλέξιος ο Α΄ επέστρεψε από τη Γαλλία κουβαλώντας δυο ολόκληρα βραβεία:

  1. «Βραβείο Πολιτικού Σθένους», «διότι είχε το κουράγιο να πάει… κόντρα στην Τρόικα ( πιο χοντρή «πλάκα» δεν γίνεται!) και στους υποστηρικτές της λιτότητας»!

Και 2. «Βραβείο Δέσμευσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες»!

Κι αυτά τα βραβεία ο γενναιόδωρος πρωθυπουργός μας τα ΑΦΙΕΡΩΝΕΙ, όπως είπε, ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, για τις θυσίες, λέει, που έχει κάνει (Ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ)!

Τόση δόξα πώς θα την αντέξουμε, μέχρι να γίνουν οι εκλογές!

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017 10:29
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top