FOLLOW US

Βήμα Διαλόγου

Οι Αιγαιοπελαγίτες να υπερασπισθούμε την ευημερία και την ασφάλεια των νησιών μας

«Οι εκλογές αυτές οριοθετούν μία νέα εποχή που θα καθορίσει το μέλλον της Πατρίδας μας», έγραφα τον Ιανουάριο του 2015 επιχειρηματολογώντας για την απόφαση μου να εμπλακώ με τις εκλογές σε εκείνους τους δύσκολους καιρούς, θέτοντας υποψηφιότητα με το ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ.

Σήμερα κλείνουν τρία χρόνια από εκείνη την εποχή και αφού έχουν έρθει «τα πάνω-κάτω» στην χώρα μας, στα νησιά μας, στην ζωή μας και όλα όσα έγραφα τότε, είναι τόσο επίκαιρα. Άλλωστε καθημερινά γράφονται τόσα πολλά στον Τύπο και διακινούνται στα ΜΜΕ και στα social media, που δεν νομίζω ότι κανείς πια αμφιβάλει ότι έχουμε μια νέα κατάσταση που πρέπει άμεσα, υπεύθυνα και ψύχραιμα να αντιμετωπίσουμε.

Και πράγματι οι πολίτες αυτής της χώρας αφού βίωσαν τη μεγάλη κρίση αναζητούν μια ασφαλή πορεία μέσα στην Ευρώπη και προσδοκούν ένα αναπτυξιακό σχέδιο που θα δώσει μία ελπίδα για ασφαλή έξοδο από την κρίση. Επιπρόσθετα αφού ήδη βρίσκονται μπροστά και σε μια επικίνδυνα εξελισσόμενη γεωπολιτική κρίση, απαιτούν από τις πολιτικές δυνάμεις να δράσουν άμεσα με σχέδιο, ενωτικά και πολλαπλασιαστικά και να θωρακίσουν την πατρίδα μας.

Ιδιαίτερα οι Αιγαιοπελαγίτες, που ζήσαμε και ζούμε τις συνέπειες των ιδιότυπων Νησιωτικών πολιτικών των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ιδιαίτερα της καταστροφικής πολιτικής των «ανοιχτών συνόρων», έχουμε ένα λόγο παραπάνω να ξεσηκωθούμε και να υπερασπισθούμε την ευημερία και την ασφάλεια των νησιών μας. Δεν θα μπω σε δημόσιες συζητήσεις και με την γνώση που έχω εκ της θέσεώς μου στο παρελθόν ως Γ.Γ. Αιγαίου, περιγράφοντας για το πώς είχαν θωρακισθεί τα νησιά μας με την Πολιτική που χάραξε ο Ανδρέας Παπανδρέου και συνέχισαν και επόμενες Κυβερνήσεις μέχρι την κατάρρευση της την τελευταία τριετία.

Όμως ενώ χρειάζεται σύνεση, συνεννόηση, εγρήγορση του λαού και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων του τόπου, η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη με κύρια ευθύνη της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Βεβαίως δεν αντιλέγω ότι υπάρχουν καθημερινά προβλήματα επιβίωσης, όπως των άνεργων νέων που βλέπουν τη ζωή τους χωρίς ορατό μέλλον και είναι ανθρώπινο να βαδίζουν τον εύκολο «αντισυστημικό» δρόμο.

Και είναι χαρακτηριστικά τα αποτελέσματα των εκλογών στην αρκετά πλούσια Ιταλία με την ραγδαία άνοδο των λαϊκίστικων και ακροδεξιών δυνάμεων για τις οποίες γράφτηκε χαρακτηριστικά «ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΑΝΟΗΤΕ».

Και πόσο μάλλον όταν οι κρατούντες που, αφού απογοήτευσαν με ψεύτικες ελπίδες και άφρονες υποσχέσεις, αναδεικνύονται καθημερινά άβουλοι και μοιραίοι και καταναλώνουν τις δυνάμεις τους, διχάζοντας και την χώρα, στο πώς να γυρίσουν την κατάσταση προς όφελός τους ρισκάροντας και την ασφαλή πορεία της χώρας.

Σταθερή άποψη μου ήταν και συνεχίζει να είναι ότι:

Η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή αλλά και η εθνική μας επιβίωση και μάλιστα σήμερα με τις νέες γεωπολιτικές συνθήκες, περνά μέσα από μία σταθερή πορεία, μαζί με τους λαούς της Ευρώπης και με μια συστράτευση των δημοκρατικών προοδευτικών δυνάμεων, για μια αλλαγή πορείας με την χάραξη μιας νέας Ευρωπαϊκής Πολιτικής στους τομείς της οικονομίας, της Άμυνας και της Ασφάλειας προς όφελος όλων των λαών της.

Είναι πολύ θετικό ότι σήμερα βαδίζουμε σταθερά για να ολοκληρώσουμε αυτό το μεγάλο εγχείρημα με το Συνέδριο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ στις 16, 17, 18 του τρέχοντος μήνα.

Μετά τις επιτυχείς κινήσεις της εκλεγμένης Προέδρου μας, κας Φώφης Γεννηματά, πορευόμαστε προς το συνέδριο. Οι 2.700 σύνεδροι, εκπροσωπώντας με καλή αναλογία 130.000 μέλη, μαζί με συνέδρους, μέλη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ εκλεγμένα σε θεσμικές θέσεις της Τ.Α. και των Τριτοβάθμιων Επιστημονικών, Επαγγελματικών, Συνδικαλιστικών, Αγροτικών κ.α. μαζικών οργανώσεων, καλούνται μαζί με έμπειρα στελέχη των Κομμάτων και Κινήσεων που εκφράζονται στο χώρο να συνδιαμορφώσουν:

Το ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ, την ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΡΧΩΝ και το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑ που θα αποτελέσουν την πυξίδα πορείας του νέου πολιτικού μας φορέα.

Οι δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, της Μεταρρυθμιστικής Αριστεράς, της Οικολογίας και του φιλελεύθερου Προοδευτικού Κέντρου, θα συγκλίνουν σε κοινή πορεία, με στόχο έναν μεταβατικά εξελισσόμενο στιβαρό πολιτικό φορέα, για να δικαιώσουν τις ελπίδες του λαού που έκανε την αρχή αναδεικνύοντας με μεγάλη δυναμική την Πρόεδρό μας.

Οι δημοκράτες κάτοικοι των νησιών μας, καλούνται και πάλι μαζί με την νέα γενιά σε μια νέα δυναμική πορεία με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.

Και είναι καιρός να σταθούμε και πάλι στο ύψος μας και να βαδίσουμε ενωμένοι. Οι ώρες είναι πολύ κρίσιμες. Ας αφήσουμε τώρα το δένδρο κι ας δούμε το δάσος. Θα έρθει και η ώρα της κρίσης και της ατομικής επιλογής και ο κάθε ένας είναι ελεύθερος να κρίνει και να επιλέξει. Καιρός να μπούμε στην διαβούλευση για την πολιτική και τις θέσεις μας στην ιστοσελίδα kinimaallagis.gr και να καταγράψουμε τις απόψεις μας μέσα στις νέες συνθήκες του ψηφιακού περιβάλλοντος του νέου κόμματος.

Προσωπικά συνεχίζοντας αταλάντευτα την πολιτική μου πορεία, συμμετέχω και εργάζομαι για την επιτυχία του Συνεδρίου του στην κατεύθυνση:

ΝΑ ΞΑΝΑΒΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ.

ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΧΩΡΑ ΕΚΠΟΝΩΝΤΑΣ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΚΡΙΣΙΜΟ ΤΗΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ, ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ.

 

Υ.Γ. Και πέραν αυτών είναι μια ευκαιρία ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΗΣΙΩΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ.

 

Δημήτρης Καπετανάς

Πρ. Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Αιγαίου

Μέλος ΚΟΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top