FOLLOW US

Ubi dubium ibi libertas

Ο καημένος κος Αθανασίου

Παρακολουθώ με λύπη τις εναγώνιες προσπάθειες του βουλευτή και τέως υπουργού να προκαλέσει απάντηση από τον Υπουργό Εσωτερικών για τη διάσπαση του δήμου. Όσοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου θα θυμούνται τις προσπάθειες πριν 4-5 χρόνια των «ιερών τεράτων» του νησιού Αθανασίου και Σηφουνάκη για αντίστοιχο θέμα. (Αλήθεια, τι κάνει αυτή η ψυχή ο κος Σηφουνάκης; Έχω να τον δω δημόσια από την ημέρα που ήρθε να χειροκροτήσει τον κο Τσίπρα στο αναπτυξιακό συνέδριο στη Μυτιλήνη και να πετύχει όπως λένε οι «κακές γλώσσες» -που εγώ δεν τις πιστεύω- το να γίνουν δημόσια τα ιδιωτικά χρέη μιας ΜΚΟ). Εκείνη την περίοδο ένας υπουργός και δεξί χέρι του τότε πρωθυπουργού με έναν πρώην υπουργό και δεξί χέρι προηγούμενου πρωθυπουργού είχαν συνασπιστεί για να διασπαστεί ο δήμος, πράγμα το οποίο λόγω τις δυναμικής των αντιπροσώπων αυτών φαινότανε σίγουρο. Κι όμως ένας άγνωστος βουλευτής άλλης περιοχής που κανείς δεν θυμάται, ακύρωσε τις προσπάθειες αυτές. Μήπως μας κορόιδευαν τότε; Και εύλογα μπορεί να πει κάποιος, μήπως μας κοροϊδεύουν και σήμερα;

Όχι, εγώ δεν ρίχνω τις ευθύνες σε «εθνικούς αντιπροσώπους μας». Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μάθει να χρησιμοποιούν το φαίνεσθαι και όχι το είναι ως κύριο πολιτικό όπλο, και θα δώσω κάποια στοιχεία επ’ αυτού. Πριν λίγες μέρες έγινε στην Αθήνα το ετήσιο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ. Παρέλασαν δεκάδες κυβερνητικά στελέχη με πρώτο τον αρμόδιο υπουργό και εκπρόσωποι κομμάτων όπως ο γενικός γραμματέας της ΝΔ και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ). Ούτε ένας δε μίλησε για διάσπαση του δήμου Λέσβου, και η μόνη παράταξη που έκανε λόγο για αυτό ήταν ο Συντονισμός Αιρετών που συμμετέχει ο «Άλλος Δρόμος». Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: ή ο κος Αθανασίου είναι τσακωμένος με τον κ. Πατούλη και δεν μετράει καθόλου ο λόγος του στα κεντρικά της ΝΔ (το αντίστοιχο και για όλους αυτούς τους τοπικούς πολιτευτές του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ που «σκίζουν τα ιμάτια τους» για τη διάσπαση του δήμου ενώ δεν τολμούν ή είναι παντελώς αδύναμοι να θέσουν το θέμα στο κεντρικό πολιτικό λόγο), ή μας «δουλεύουν ψιλό γαζί» όλοι οι ντόπιοι σφουγγοκωλάριοι γιατί έτσι έχουν μάθει. Πολιτική με κλειστές πόρτες και άμα πετύχει έγινε «κατόπιν ενεργειών μου», άμα δεν πετύχει «ήταν υπέρτερες οι δυνάμεις του αντιπάλου». Ούτε σε αυτούς ρίχνω την ευθύνη. Είναι οι ιδιώτες της τοπικής πολιτικής που ανέφερα σε προηγούμενο άρθρο μου, και ο λαός της Λέσβου πρέπει επιτέλους να τους καταλάβει και να τους κόψει την πηγή του προσπορισμού τους.

Σε αυτούς που ρίχνω την ευθύνη είναι αυτοί που είπαν όχι και με πράξεις πολέμησαν τη μοναδική δυνατότητα να σπάσει αυτός ο φαύλος κύκλος της πολιτικής κοροϊδίας. Ως δημοτική παράταξη είχαμε προτείνει δημοψήφισμα. Η δημοτική αρχή (και αυτή που έμεινε και αυτή που έφυγε) το πολέμησε με νύχια και με δόντια (και ενώ την ίδια στιγμή ως άλλα «παπαγαλάκια» λένε κρυφά σε δημοσιογράφους ότι η διάσπαση είναι θέμα ημερών). Να μην μιλήσει ο λαός της Λέσβου για το εάν θέλουμε διάσπαση και πόσους δήμους θέλουμε. Μόνο αυτοί έχουν το δικαίωμα να μιλούν πίσω από κλειστές πόρτες γιατί είναι «καλύτεροι από μας». Κοντά σε αυτούς και κάποιοι ξεχασμένοι πολιτευτές που μου έκαναν προσωπική δημόσια επίθεση και την αντάλλαξαν με την ενδεχόμενη είσοδο τους σε φιλοκυβερνητικά αυτοδιοικητικά σχήματα.

Ναι, αυτοί έχουν την ευθύνη. Και όσοι από μας τους ψηφίσουμε στις εκλογές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018 02:13
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top