FOLLOW US

Παντός καιρού

Ναρκοθετούν και το μέλλον…

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται.

Δεν φτάνει που μας γύρισαν με τα αχρείαστα Μνημόνιά τους πίσω στο 2014 και ζημίωσαν τη χώρα με τα διαπραγματευτικά φούμαρά τους με, πρόσθετα, 100 δις και υποθήκευσαν ολόκληρη τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, τώρα μηχανεύονται και πώς θα ναρκοθετήσουν το μέλλον της χώρας.

Απομυζούν και την τελευταία οικονομική ικμάδα, για να επιτύχουν τα αιμοσταγή υπερπλεονάσματα, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και τα θύματα που αφήνουν πίσω τους. Και αντί να ενισχύσουν τις δημόσιες επενδύσεις, αντί να εξοφλήσουν τις οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες, που ανέρχονται σε αρκετά δις, εξαιτίας των οποίων καταρρέουν και όσες επιχειρήσεις επιβίωσαν μέχρι τώρα, αντί να επενδύσουν παραγωγικά το όποιο περίσσευμα, μήπως και ανακοπεί η φθίνουσα πορεία της χώρας, μοιράζουν τα… κόλλυβα της πνέουσας τα λοίσθια οικονομίας στο προλεταριάτο που δημιούργησαν με τις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές τους, τις οποίες με τόση δουλοφροσύνη αποδέχτηκαν και με τόσο… επαναστατικό πάθος υπηρέτησαν!

Τους… καταπήρε, τώρα, μετά από τρία χρόνια, ο πόνος για τα θύματα των Μνημονίων και τους προσφέρουν το «λουκούμι της παρηγοριάς» για να τους… γλυκάνουν και να ξεχάσουν τα βάσανά τους, γιατί τους κόψανε ακόμα και το ΕΚΑΣ, γιατί ως μακροχρόνια άνεργοι έπαψαν να παίρνουν το επίδομα ανεργίας, γιατί οι τράπεζες τους έχουν προσημειώσει ακόμα και το ισόγειο στην Κυψέλη, γιατί πλειστηριάζουν ακόμα και το σπίτι των παππούδων τους στο χωριό, γιατί η Εφορεία έχει κατασχέσει ακόμα και τα λίγα ευρώ που είχαν βάλει οι γιαγιάδες σε λογαριασμό της τράπεζας για τα εγγόνια τους, γιατί ζουν με τον εφιάλτη να μείνουν άστεγοι στους πέντε δρόμους!

Μέχρι πότε, όμως, θα αντέξει η χώρα και οι φορολογούμενοι πολίτες να αποδίδουν τα πλεονάσματα των 3,5% (και 2,5 % μέχρι το 2060) με την συνεχιζόμενη καχεκτική ανάπτυξη του 2%; Και τι θα γίνει, όταν βρεθούμε σε αδυναμία να συγκεντρώσουμε αυτά τα πλεονάσματα;

Δεν τους ενδιαφέρει, λένε, να βγουν και να δανειστούν από τις αγορές, διότι έχουν το απόθεμα (μαξιλάρι) των 18 δις, για να εξυπηρετούν, για δυο χρόνια, τα μνημονιακά δάνεια. Και αδιαφορούν για το τι θα γίνει, εάν εξαντληθεί το απόθεμα και η χώρα δεν θα μπορεί πια να δανειστεί ούτε από τις αγορές ούτε από την ΕΕ. Αδιαφορούν ή μήπως αυτό επιδιώκουν, διότι άλλοι θα έχουν την διακυβέρνηση της χώρας, τους οποίους θέλουν να αναγκάσουν να επαναπροσφύγουν στο ΔΝΤ;

Είναι, άλλωστε, φανερό ότι -σύμφωνα με τους μακροπρόθεσμους σχεδιασμούς που έχουν κάνει- επιδιώκουν, χρησιμοποιώντας όλα τα φαύλα παλαιοκομματικά μέσα, να ανακόψουν την αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος (κατά πάσαν πιθανότητα της ΝΔ) στις επερχόμενες εκλογές και, επίσης, να καθηλώσουν σε χαμηλά ποσοστά την μετεκλογική δύναμη του ΚΙΝΑΛ, ώστε να ευρεθεί σε αδυναμία η νέα κυβέρνηση να συγκεντρώσει τον αναγκαίο αριθμό βουλευτών για την αλλαγή του εκλογικού συστήματος της απλής αναλογικής. Και αφού η νέα κυβέρνηση δεν κατορθώσει μέσα στα περιορισμένα χρονικά περιθώρια που θα έχει, μέχρι την επόμενη εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, να ανατάξει την οικονομία και να ελαφρύνει τα επαχθή μνημονιακά μέτρα, να αναγκασθεί να προσφύγει σε νέες εκλογές με το ισχύον σύστημα της απλής αναλογικής; Οπότε μέσα στο βέβαιο χάος και την ακυβερνησία που θα προκύψει -και κατά το θυμόσοφον του λαού μας «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται»- θα αναδειχτεί και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημαντικό «παίχτη» στην άθλια πολιτική ρουλέτα, όπου θα ξαναπαιχτεί, για άλλη μια φορά, η τύχη και το μέλλον της Ελλάδας!

Και, πιθανώς, σύμφωνα με αυτούς τους μετεκλογικούς σχεδιασμούς εξηγείται και η ανοχή -έως και θαλπωρή- που δείχνει η κυβερνώσα «Αριστερά» προς στους εγχώριους Τζιχάντ των Εξαρχείων και στα «Τάγματα Εφόδου» του Ρουβίκωνα, διότι έτσι εξασφαλίζεται η συνέχεια και η μαχητική ετοιμότητα των αυριανών «αγανακτισμένων» της πλατείας, που θα αναγκάσουν σε υποχώρηση ή και παραίτηση την όποια κυβέρνηση τολμήσει να επιβάλει στη χώρα τον «Νόμο και την Τάξη»!

Έτσι, και με την ανοχή των Ευρωπαίων εταίρων μας, οι οποίοι βαρέθηκαν πλέον να μας κουβαλάν στην καμπούρα τους και θέλουν να μας ξεφορτωθούν όπως-όπως, όχι μόνον αδιαφορούν για την μεταρρύθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, αλλά συνεχίζουν να τροφοδοτούν το υπερτροφικό κράτος διορίζοντας ως μετακλητούς τους καφενόβιους του κόμματός τους (3.000 μετακλητοί, μέχρι τώρα. Και συνολική αύξηση διορισμών, 2015-2018, στο Δημόσιο: 21.924).

Αθετούν την εφαρμογή των νομοθετημένων εκσυγχρονιστικών μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών μέτρων και δεσμεύουν την επόμενη κυβέρνηση με αντιαναπτυξιακές πολιτικές και αναχρονιστικά μέτρα.

Συνεχίζουν να κατασκευάζουν σκευωρίες εις βάρος όποιου τους αντιπολιτεύεται, να φανατίζουν τους οπαδούς τους και να εκμαυλίζουν τους αφελείς με υποσχέσεις για μελλοντικά βολέματα στο Δημόσιο και πλούσια φαγοπότια.

Κάνουν ό,τι μπορούν για να φθείρουν αρχές και αξίες για τη λειτουργία μιας ευνομούμενης δημοκρατικής Πολιτείας. Κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν στο τέλμα των αναχρονιστικών θεωριών και των σκουριασμένων ιδεοληψιών τους τη χώρα. Κάνουν ό,τι μπορούν για να παρατείνουν την παραμονή τους στην εξουσία.

Όμως ματαιοπονούν! Σε λίγους μήνες θα έρθει το πραγματικό αφεντικό της εξουσίας, ο λαός, και θα τους κοινοποιήσει την απόφασή του για την έξωσή τους από τα ανώγια και τα κατώγια του Μαξίμου!

Όσο για τις νάρκες που σπέρνουν στο δρόμο για το μέλλον της χώρας, ας προσέχουν, διότι, ενίοτε, οι νάρκες σκάνε στα χέρια του ναρκοθέτη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top