FOLLOW US

Παντός καιρού

Μια κυβέρνηση από Καρανίκες

«Φταίνε οι εμπρηστές, φταίνε τα ακραία καιρικά φαινόμενα, φταίει η αυθαίρετη δόμηση» (αυτήν που «ευλογεί» -διαχρονικά- η ελληνική Πολιτεία και με ιδιαίτερο ζήλο, νομιμοποιεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ) για τον άδικο θάνατο τόσων συνανθρώπων μας που κάηκαν σαν τα ποντίκια στο ΜΑΤΙ της Ανατολικής Αττικής.

Και όσοι είναι εντεταλμένοι να προστατεύουν τους πολίτες από τους «εμπρηστές», από τα «ακραία καιρικά φαινόμενα» από τους κινδύνους που εγκυμονεί η «αυθαίρετη δόμηση» δεν φταίνε -ούτε κατ’ ελάχιστον- για το «φονικό» και δηλώνουν υπερήφανοι, διότι έπραξαν στην… εντέλεια το καθήκον τους προστατεύοντας τους πολίτες από τα… «χειρότερα».

Τους ευγνωμονούμε, λοιπόν, διότι ακόμα… υπάρχουμε, ως χώρα και ως λαός!

Είναι εγκληματικό να αναθέτεις ευθύνες σε ανίκανους. Μια κυβέρνηση απαίδευτων, καφενόβιων της «Αριστεράς», οι οποίοι στη ζωή τους, ουδέποτε είχαν αναλάβει ευθύνες διοίκησης κάποιου ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα (ο καλύτερος άσκησε διοίκηση… καφετέριας!) ανέλαβαν να κυβερνήσουν την χώρα, στην πιο κρίσιμη περίοδο της ιστορίας της!

Και αποτελεί μεγάλη τύχη που ακόμα η χώρα παραμένει… ζωντανή και δεν έχει πνιγεί ολάκερη στη λάσπη, όπως έγινε στην Μάνδρα της Δυτικής Αττικής και δεν έγινε στάχτη και κάρβουνο, όπως στο Μάτι της Ανατολικής Αττικής!

Η μόνη τους έγνοια και προσπάθεια: πώς δεν θα επαληθευθεί το σενάριο της «αριστερής παρένθεσης» και πώς θα παραμείνουν στην εξουσία και θα συνεχίσουν, μέχρι τέλους, τη νομή της.

Μια κυβέρνηση που απεχθάνεται την «αριστεία», που αποκηρύσσει ως κατάρα την αξιολόγηση, που καταργεί την αξιοκρατία -και όπου αυτή, ακόμα, διασώζεται- νομοθετώντας την «ήσσονα προσπάθεια», την ισοπέδωση προς τα κάτω, την προκλητική εύνοια προς τους «ημετέρους», την ανοχή ή και την ευνοϊκή μεταχείριση κάθε παράνομου και εγκληματικού στοιχείου. Μια κυβέρνηση που εμπιστεύεται την τύχη και το μέλλον της χώρας αποκλειστικά στο συγγενολόι και τους «κολλητούς» του πρωθυπουργού και των πρωτοκλασάτων Συριζαίων, καθώς και στο κομματικό «τσούρμο» των -μέχρι χθες- πολέμιων της κάθε εξουσίας, της… κεφαλαιοκρατίας και του ιμπεριαλισμού!

Με τέτοια ηγεσία και με τέτοια στελέχωση του κρατικού μηχανισμού και «αξιοποίηση» του ανθρώπινου δυναμικού είναι νομοτελειακό το αποτέλεσμα η χώρα να συνεχίζει, για μια ακόμα τετραετία, να παραμένει σε συνθήκες οικονομικού και κοινωνικού τέλματος, να χάνει το πιο υγιές και δυναμικό κομμάτι της Νεολαίας της, και το τραγικότερο, να θρηνεί τις εκατόμβες των θυμάτων της κρατικής ανικανότητας.

Παθαίνουν κρίση… σεληνιασμού και μόνο που ακούνε κάποιον να επισημαίνει την ανάγκη να τοποθετηθούν εξωκομματικοί «μάνατζερ», δηλαδή, προσωπικότητες με ειδική εκπαίδευση και εμπειρία σε κάθε τομέα του Δημοσίου, όπως συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα και όπως συμβαίνει στις προοδευμένες χώρες.

Είναι ανίκανοι να καταλάβουν ότι δεν βρισκόμαστε πια στην εποχή του… «Μπάρμπα - Γιώργου», ότι ο κόσμος αλλάζει με ιλιγγιώδη ταχύτητα και ότι οι ανάγκες και οι απειλές αυξάνονται κατά γεωμετρική πρόοδο. Μεθυσμένοι από τα μεγαλεία της εξουσίας έχουν την ψευδαίσθηση πως μπορούν να διαχειριστούν τα σύγχρονα προβλήματα τοποθετώντας στους κρίσιμους τομείς κομματανθρώπους, με τη σειρά που έχουν στην κομματική τους επετηρίδα.

Και είναι τόση η άγνοιά τους για την πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία, ώστε πιστεύουν (εκτός εάν μας κοροϊδεύουν, θεωρώντας τούς εαυτούς τους τόσο έξυπνους και τους Έλληνες τόσον ανόητους) ότι αυτά που κάνουν συνιστούν… διακυβέρνηση της χώρας, αλλά και ότι με αυτά που κάνουν δημιουργούν κάτι σαν τον… «Χρυσούν Αιώνα» του Περικλέους!

Όποιοι παρακολούθησαν την συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν, την Πέμπτη 26/7/2018, οι θλιβεροί «υπεύθυνοι» της Προστασίας του Πολίτη πρέπει να κατάλαβαν γιατί οι άνθρωποι κάηκαν σαν τα ποντίκια στο ΜΑΤΙ της Ανατολικής Αττικής και γιατί κινδυνεύουν να πάνε με τον ίδιο άδικο θάνατο οι κάτοικοι, σε όλα τα ΜΑΤΙΑ της χώρας, ενόσω τέτοιοι υπεύθυνοι συνεχίζουν να … «προστατεύουν» τους Έλληνες!

 

Υ.Γ. Μέχρι τώρα… καμαρώναμε για τον «τσάμπα μάγκα» πρωθυπουργό μας. Μετά την «ανάληψη» -στα λόγια- «ακεραίας της ευθύνης» από τον Αλ. Τσίπρα για τα θύματα της πυρκαγιάς στην Ανατολική Αττική, μπορούμε να… υπερηφανεύομαστε πως έχουμε και «τσάμπα… λεβέντη» πρωθυπουργό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΣΑΚΥΡΑΚΗΣ Τα ΒΑΤΕΡΑ και τα ΜΑΤΙΑ σας »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top