FOLLOW US

Χρονογράφημα

Με μια λαδωμένη πατσαβούρα…

 

 

Ένα απρόοπτο ατύχημα με κράτησε κλεισμένο στο σπίτι καλοκαιριάτικα για δυο περίπου μήνες. Μοναδική διέξοδος η τηλεόραση και το διαδίκτυο. Τα προγράμματα της τηλεόρασης βέβαια εδώ και χρόνια δεν βλέπονται ούτε από φυλακισμένους. Απευθύνονται σε ανθρώπους μειωμένου καταλογισμού ή σε νήπια, το πολύ μέχρι 7-8 ετών. Και φυσικά παρουσιάζονται από ξεδιάντροπα ξέκολα και πυροβολημένα ψώνια. Ακριβοπληρωμένοι όλοι, στην υπηρεσία της αποβλάκωσης ενός λαού που θέλει και τα παθαίνει. Οι καναλάρχες με τις ευλογίες των κυβερνήσεων χρόνια φροντίζουν να ταΐζουν άχυρο τους έρμους τους τηλεθεατές. Άχυρο και κτηνάλευρα τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ψυχαγωγία. Η ζημιά που έχουν προκαλέσει στην αισθητική, στην ιδεολογία, στην ηθική, στην κουλτούρα της ελληνικής κοινωνίας με τα σκουπίδια που μέρα-νύχτα προβάλλουν είναι ασύλληπτη.

Το πιο ενοχλητικό είναι η υποκρισία τους. Από τη μια υποτιμούν τη νοημοσύνη μας, υποβαθμίζουν την αισθητική μας και καταξιώνουν ως πρότυπα κάτι απίθανους και απίστευτους τύπους με μυαλό μικρότερο του λισβοριανού ρεβυθιού και από την άλλη καμώνονται τους μεγάλους ευεργέτες. Πάρτε παράδειγμα την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Η κυρία Μαριάννα Βαρδινογιάννη τρέχει και βοηθά με το ίδρυμα της παιδιά με καρκίνο, ορφανοτροφεία, παιδικούς σταθμούς. Μπράβο της. Δεν βλέπει όμως ότι τα κανάλια που ελέγχει η οικογένεια της κάνουν τεράστια ζημιά στην παιδεία της ελληνικής νεολαίας με τις εκπομπές που προβάλλουν; Δεν συνειδητοποιεί ότι βομβαρδίζοντας τα παιδιά με ΣκορδοΛιάγκες, Μουτσινάδες, Μπακοδήμους, Τατιάνες, Κωστόπουλους, Μένιους και δεκάδες άλλους και άλλες του ιδίου φυράματος μολύνεις, διαβρώνεις, ακυρώνεις ότι πασχίζουν να μεταδώσουν οι έρμοι οι δάσκαλοι όλη μέρα στο σχολείο και οι συνειδητοποιημένοι γονείς το απόγευμα.

Η πιο κραυγαλέα υποκρισία είναι αυτή του ΣΚΑΙ και της ιδιοκτησίας του. Καμπάνιες του τύπου «Όλοι μαζί μπορούμε» την ίδια στιγμή που  το λεγόμενο ψυγαγωγικό πρόγραμμα του καναλιού είναι τηλεοπτικά απόβλητά  που πέφτουν στα μούτρα της νεολαίας. Των ανυπεράσπιστων παιδιών. Σκεφτείτε πόση ζημιά έχουν κάνει τα διάφορα «Survivor», «Power of Love», «My style Rocks», «Ελλάδα έχεις ταλέντο», «Σκάσε και κολύμπα», Σάσες Σταμάτη; Τι πρότυπα καλλιεργούν, ποιες αξίες προτείνουν, τι ανθρώπους βάζουν στα σπίτια μας. Κατά τ’ αλλά ο κύριος Αλαφούζος νοιάστηκε για τα παιδιά που δεν έχουν γάλα και κλινοσκεπάσματα.

Τα ίδια θα βρούμε πιάνοντας ένα -ένα και τα υπόλοιπα κανάλια.

Ποια είναι η άμυνα μας και η αντίστασή μας; Να τους αντιμετωπίζουμε καναλάρχες, παρουσιαστές, εκπομπές με τον τρόπο που έκανε ένας παλιός καφετζής στο χωριό μου. Μόλις έβλεπε κάποιο νούμερο, σαν τα παραπάνω, πέταγε μια λαδωμένη πατσαβούρα στην οθόνη! Καλό;

 

Παναγιώτης Πανέρας

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ο εαυτός των διακοπών... Ο φακίρης και η κόμπρα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top