FOLLOW US

Παντός καιρού

«Μάγκας, ντερβίσης και νταής»

Ο Αλ. Τσίπρας δήλωσε, εις τα Λονδίνα ευρισκόμενος, πως «είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει», εννοώντας, βέβαια, πως θα μείνει γαντζωμένος στην «καρέκλα» του Μαξίμου, ακόμα κι αν σηκωθούν και οι πέτρες να τον πετροβολούν!

Τον τύπο του «μάγκα», του ανθρώπου που χαρακτηρίζεται από υπερβολική αυτοπεποίθηση ή έπαρση, καθώς και από εμφάνιση και συμπεριφορά διαφορετική από τη συνηθισμένη, μπορεί να τον συναντήσει κανείς -και σήμερα- στην «πιάτσα» της καθημερινής ζωής.

Και όσοι δεν είμαστε άνθρωποι της «πιάτσας» γνωρίσαμε τους «μάγκες» από τις παραστάσεις του Καραγκιόζη, στο ρόλο του «ψευτόμαγκα» Σταύρακα, καθώς και από τις παλιές ελληνικές ταινίες, όπου τον αυθεντικό τύπο του «μάγκα», στην πιο συμπαθητική έκδοσή του, ενσάρκωνε ο Φέρμας και, στην πιο γελοία του, ο «κοντός» Ρίζος, καθώς και πολλοί άλλοι.

Στην πολιτική το είδος του «μάγκα» δεν ευδοκιμούσε μέχρις ότου εμφανίστηκε ο μάγκας της πολιτικής Αλ. Τσίπρας. Στο μπόι, λίγο πιο ψηλός από τον Ρίζο, «παλικαράς» σαν τον Σταύρακα και στην εμφάνιση λίγο «Κουτσαβάκης» που επιδεικνύει τη φοβερή «αριστεροσύνη» του με το πάντα ξεγραβάτωτο πουκάμισό του.

Κέρδισε την εξουσία εφαρμόζοντας την «μάγκικη» συνταγή: «ένα ψέμα, είναι ένα ψέμα, δυο ψέματα είναι δυο ψέματα, πολλά ψέματα είναι π ο λ ι τ ι κ ή»!

Και εκεί που έβριζε τους πολιτικούς του αντιπάλους «Μερκελιστές» και «δωσίλογους» και φοβέριζε τους Γερμανούς με τα «go back, madam Merkel» και απειλούσε τους «Μένουμε Ευρωπαίους» -όταν πια έγινε πρωθυπουργός και είχε φέρει τη χώρα έξω από την πόρτα της Κολάσεως- «αφήνει τα κουτσαβάκικα» κι αρχίζει τις «κωλοτούμπες». Με γαλιφιές και «ψευτομετάνοιες» και παριστάνοντας το καλό παιδί που το… «αποπλάνησαν» οι «Βαρουφάκηδες», κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή της Αντιπολίτευσης για την ψήφιση των μέτρων που θα κρατούσαν τη χώρα στη ζώνη του Ευρώ.

Κι αφού σιγούρεψε, πια, πως γλύτωσε το… «κούρεμα με την ψιλή» από τον… Μπαϊρακτάρη, το ξαναπαίζει μάγκας και καραμπουζουκλής και κάνει εκλογές, δηλώνοντας φανατικός «Μένω Ευρωπαίος»!

Και ο… «σοφός» λαός τον επανεκλέγει ως τον πλέον… κατάλληλο για να εφαρμόσει το Γ΄ Μνημόνιο και, συγχρόνως, για να το… αναιρέσει με ένα «παράλληλο πρόγραμμα»!

Και αφού, όχι μόνο απέφυγε να μείνει στην Ιστορία σαν μια… μαύρη τελείτσα εντός παρενθέσεως, αλλά και κέρδισε την «καρέκλα» στου Μαξίμου για μια ολόκληρη τετραετία, το «ξαναπαίζει», τώρα, και «μάγκας και ντερβίσης και νταής», όπως αποφαίνεται και ο λαϊκός αοιδός.

Είναι χαρακτηριστικό του «μάγκα» να περιφρονεί τους «κυριλέδες» και κάθε άλλη ύπαρξη και εξουσία, εκτός από τη δική του, να εμφανίζεται τολμηρός και ριψοκίνδυνος, συνήθως εκ του ασφαλούς (μπορεί και να δείρει κάποιον άμα τον έχουν δεμένο χεροπόδαρα) ή να εκτοξεύει απειλές σαν τον Χατζηχρήστο «κρατάτε με γιατί θα γίνει σκοτωμός»!

Έτσι και ο… Σταύρακας πρωθυπουργός, αφού πήρε τα κλειδιά του Μαξίμου στο χέρι, αποφασίζει σαν Πασάς στο σαράι του, υπογράφει συμφωνίες και λόγο δεν δίνει σε κανέναν.

Κι όταν «βγάζει γλώσσα» η Αντιπολίτευση, φτιάχνει ένα «χαρμάνι από λάσπη και μπόλικη Novartis» και την πετάει, καταπρόσωπο, στα στελέχη της Αντιπολίτευσης και άντε, τώρα, αυτοί να τρέχουν να ξεπλυθούν!

Κι όταν «βγάζει γλώσσα» ο λαός και αντιδρά για την «δωρεά» στα Σκόπια της Μακεδονικής Εθνότητας και της Μακεδονικής Γλώσσας, τους πετά «κατάμουτρα» τη… «σβουνιά» του «Ακροδεξιού» και του « Εθνικιστή» και άντε εσύ να αποδείξεις πως είσαι… ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ!

Τη μεγαλειώδη, όμως, «μαγκιά» του Αλ. Τσίπρα, εξαιτίας της οποίας θα «ξαναφάμε ξύλο» συνολικά ως λαός, δεν την είδαμε ακόμα: θα είναι το «άνοιγμα της κάνουλας», που υπόσχονται μετά την «Καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» και την «νεκρανάσταση» της «Αριστερής ιδεολογίας».

Θυμάστε την παράσταση «Ο Καραγκιόζης Φούρναρης» που ο Καραγκιόζης έφαγε την ψητή γαλοπούλα του Πασά και το ξύλο που έφαγε στη συνέχεια; Αυτή τη φορά, όμως, δεν είναι για γέλια η παράσταση. Άμα μας δούνε να ξαναγυρνάμε στην «μαγκιά» της εποχής που «Οι ωραίοι έχουν χρέη», οι αγορές θα μας «χορέψουν στο ταψί», όπως έκαναν οι Γύφτοι με την αρκούδα! Και οι Ευρωπαίοι «τοκογλύφοι» που μας δάνειζαν με 1% επιτόκιο, θα μας πουν «εξοφλήστε πρώτα αυτά που χρωστάτε και αν δεν σας αρέσει, από εδώ είναι η πόρτα για το GREXIT»!

Και τότε, δεν μας γλυτώνει ο… Σταύρακας ούτε ο Μπάρμπα - Γιώργος. «Θα φάμε το ξύλο της αρκούδας» από τον… Βεληγκέκα και, όπως λέει ο Καραγκιόζης, «θα φάμε, θα πιούμε και νηστικοί θα κοιμηθούμε»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top