FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Λίγα απ’ όλα

 

ΔΗΜΑΡ - Φώτης Κουβέλης

Τώρα που «κατάκατσε ο κουρνιαχτός και σηκώθηκε η αντάρα», όπως λέει ένα δημοτικό τραγούδι, μπορούμε να δούμε καθαρά ορισμένες πολιτικές πράξεις του παρελθόντος και να τις σχολιάσουμε.

Η ΔΗΜΑΡ με πρόεδρο τον Φώτη Κουβέλη συμμετείχε στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ο κ. Κουβέλης με δική του πρωτοβουλία και με αφορμή το κλείσιμο της κρατικής τηλεόρασης αποχώρησε από τη συγκυβέρνηση. Ήταν μεγάλο πολιτικό λάθος το οποίο και τότε επισημάναμε από τούτη εδώ τη στήλη. Οι οπαδοί της ΔΗΜΑΡ αντέδρασαν. Στις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2014 το κόμμα πήρε 1,2% από 6,11% που είχε και στις εθνικές εκλογές τον Γενάρη του 2015 έλαβε 0,49%. Όλα πληρώνονται κάποτε, έστω και αργά.

 

ΔΗΜΑΡ - Θανάσης Θεοχαρόπουλος

Τον Φώτη Κουβέλη διαδέχτηκε στην ηγεσία της ΔΗΜΑΡ ένας νεαρός, συμπαθής κατά τα άλλα, άπειρος πολιτικά και φιλόδοξος. Συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ της Φώφης Γεννηματά με αντάλλαγμα μια εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Η ΔΗΜΑΡ ύστερα απ’ όλα αυτά διαλύθηκε, αλλά ο Θεοχαρόπουλος εξακολουθεί να βρίσκεται στην επικαιρότητα στο πλευρό της κ. Γεννηματά. Αν το νέο κόμμα, το «Κίνημα Αλλαγής», δεν απαλλαγεί από τα πρόσωπα του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα στην ηθική και οικονομική εξαθλίωση, θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Μερικές φορές ο λαός δεν ξεχνά και είναι καταπέλτης. Όχι πάντα…

 

Ψηφίζουν τα πάντα

Διερωτώνται πώς μια κυβέρνηση «αριστερών» ψηφίζει τόσο αντιλαϊκά μέτρα και δεν έχει καμιά διαρροή. Αντίθετα αύξησε κατά μία βουλευτή την κοινοβουλευτική της δύναμη. Οι λόγοι είναι τρεις:

  1. Από τους σημερινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ελάχιστοι είχαν μηνιαίες αποδοχές οκτώ χιλιάδες (8.000) πριν μπουν στη Βουλή και δεν επιθυμούν να τις στερηθούν πρόωρα! Το ίδιο και οι μετακλητοί υπάλληλοι των 2.000-2.500 ευρώ μηνιαίως σαν τον Καρανίκα και άλλους απαίδευτους.
  2. Οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προέρχονται από το ΚΚΕ και γαλουχήθηκαν εξ απαλών ονύχων να πειθαρχούν άκριτα στις αποφάσεις του κόμματος και να ψηφίζουν ό,τι τους υποδειχθεί.
  3. Τέλος, υπάρχουν και οι φιλόδοξοι με ελαστική συνείδηση και χωρίς αρχές και αξιοπρέπεια, οι οποίοι μεταπηδούν από κόμμα σε κόμμα προκειμένου να βρίσκονται στην εξουσία. Τα προνόμια των βουλευτών είναι τόσο δελεαστικά που δύσκολα τα αποχωρίζεσαι. Η Κίρκη της εξουσίας εξευτελίζει τους ανθρώπους.

 

Ένα σκίτσο χίλιες λέξεις

Πριν από λίγες μέρες δημοσιεύτηκε στο «Ε» αναδημοσίευση απ’ τα «παραλειπόμενα», ότι οι κ.κ. Σηφουνάκης και Γιακαλής θα είναι υποψήφιοι βουλευτές με το «Κίνημα Αλλαγής». Σε λίγες μέρες πάλι στο «Ε» της Παρασκευής 12-1-2018 δημοσιεύτηκε σκίτσο στην τελευταία σελίδα που τα είπε όλα… Οι Σηφουνάκηδες, Γιακαλήδες, Σκανδαλίδηδες, Κουκουλόπουλοι, Λαλιώτηδες και όλοι οι άλλοι της εποχής τους μαζί με τους ομοίους τους της ΝΔ έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια και την παρέδωσαν στον ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα. Καιρός να ξεκουραστούν και να είναι σίγουροι ότι δεν θα τους ξεχάσουμε… ποτέ!

 

Το ύψος της βροχής

Κάπως διορθώθηκαν οι βροχοπτώσεις στον Παπάδο. Βέβαια για να πούμε ότι θα έχουμε μια καλή εσοδεία πρέπει το βροχόμετρο να καβαντζάρει τις 35 ίντσες. Σήμερα οι βροχοπτώσεις βρίσκονται στις 16,5 ίντσες.

 

Οι παραπονεμένοι άνθρωποι…

«Οι παραπονεμένοι άνθρωποι είναι στο βάθος οι πιο αισιόδοξοι άνθρωποι. Επειδή σ’ αυτούς έμεινε ακόμη το προνόμιο ν’ αγαπούν και να πιστεύουν στον άνθρωπο και στη ζωή, το προνόμιο να κυνηγούν χίμαιρες». Ηλίας Βενέζης

Δεν ξέρω, αλλά έχω την αίσθηση ότι οι σκέψεις του Βενέζη κάπως με αγγίζουν… φίλοι.

 

Νέοι επιχειρηματίες

Η κ. Μυρτώ Αγιακάτσικα-Καλαμποκά, συνιδιοκτήτρια του σύγχρονου ελαιοτριβείου του Πλωμαρίου, έχει σπουδάσει γευσιγνωσία . Παλαιότερα τα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης, του Πειραιά αλλά και της Μυτιλήνης διέθεταν εμπειρικούς γευσιγνώστες λαδιού.

Στη γευσιγνωσία συμμετέχουν όλες οι αισθήσεις πλην της ακοής. Ο γευσιγνώστης ερευνά τη γεύση, το χρώμα, την οσμή και την υφή του λαδιού, τα οποία προσδιορίζουν την ποιότητά του. Μπορεί η οξύτητα του λαδιού να είναι δέκατα, αλλά να μη διαθέτει τις προδιαγραφές για να χαρακτηριστεί έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πρώτης κατηγορίας.

Νίκο και Μυρτώ, την «πεζούλα» απ’ την οποία αγναντεύεις την απεραντοσύνη του Αιγαίου θα την επισκεφτώ όταν βελτιωθεί ο καιρός, αλλά τα παϊδάκια θα τα φέρω εγώ. Καλές δουλειές και κουράγιο. Έχετε αντοχές! Τέλος.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ’ όλα Λίγα απ’ όλα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top