FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Λίγα απ’ όλα

Σκόρπιες γνώσεις επιγραμματικά

- Τέσσερα είναι τα μεγάλα πάθη του Κινέζου: τα τυχερά παιχνίδια, η σαρκική ηδονή, το χασίς και το θέατρο.

- Κατά το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, οι Έλληνες σ’ όλο τον κόσμο είναι 17 εκατομμύρια. Κατά το Ελβετικό Ινστιτούτο Γενετικής GENEA οι Έλληνες και ελληνογενείς (που έχουν και ελληνικό αίμα) ανά τον κόσμο ανέρχονται σε 100 εκατομμύρια. Ειδικά στα Σκόπια υπάρχουν 300.000 ελληνογενείς, στην Αλβανία 900.000 Έλληνες, στη Βουλγαρία 4.400.000 ελληνικής καταγωγής, στην Τουρκία 20.000.000 Έλληνες.

- Οι τρεις Γραμματείες γύρω από το Γραφείο του Πρωθυπουργού απασχολούν 80-85 μετακλητούς υπαλλήλους και η ετήσια δαπάνη ανέρχεται στα 4,5 εκατομμύρια.

- «Όσο περισσότερο φοβόμαστε εμείς οι ψηφοφόροι τόσο πιο δειλοί είναι αυτοί που ψηφίζουμε. Και ύστερα τούτοι οι διαχειριστές του φόβου θυσιάζουν τα πάντα προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία» Αντρέι Στάσιουα, Πολωνός συγγραφέας. Σας θυμίζει κάτι;

- Οι στρατηγικοί κακοπληρωτές (έχουν, αλλά δεν πληρώνουν τα χρέη τους) χρωστούν 20 δις ευρώ ευθύνη των Τραπεζών και ανέρχονται στους 10.000 δανειολήπτες.

- Τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα ζημιώθηκε 86 δις ευρώ από τις πολιτικές ακροβασίες Τσίπρα-Βαρουφάκη.

- Οι δικηγόροι σ’ όλη τη χώρα ανέρχονται σε 42.000. Είναι πολλοί για μια χώρα 11 εκατομμυρίων.

- Λαμόγια λέγονται οι αβανταδόροι των παπατζήδων και κατ’ επέκταση οι δόλιοι.

 

Το συλλαλητήριο της Κυριακής

Όπως και να το δει κανείς η μαζική συγκέντρωση τόσου κόσμου απ’ όλη σχεδόν την Ελλάδα εκφράζει συν τοις άλλοις το θυμό, την αγανάκτηση και την απελπισία του λαού γι’ αυτά που βιώνει επί μια οκταετία χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα. Ο κ. Τσίπρας και οι γύρω απ’ αυτόν πληρώνουν όσα έκαναν στις τότε κυβερνήσεις με τους «αγανακτισμένους», τους «δεν πληρώνω», τη στείρα αντιπολίτευση. Πλησιάζει ο καιρός που θα βρεθούν εκτός κυβερνήσεως και τότε θα βγουν στο φανερό οι πομπές τους.

Για εκείνον που λυπήθηκα σφόδρα είναι ο Μίκης Θεοδωράκης. Το μύθο που δημιούργησε περισσότερο με την τέχνη του παρά με την πολιτεία του να τον σπαταλά στα πεζοδρόμια και στις άστοχες παρεμβάσεις. Βεβαίως και δεν θα συμμετείχα στο συλλαλητήριο.

 

Τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου

Και λίγη ιστορία: Τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου είναι:

  1. Οι πυραμίδες του Χέοπα στην Πίζα της Αιγύπτου.
  2. Το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Δία στην Ολυμπία.
  3. Το μαυσωλείο της Αλικαρνασσού.
  4. Ο Ναός της Αρτέμιδος στην Έφεσο.
  5. Ο φάρος της Αλεξάνδρειας.
  6. Ο Κολοσσός της Ρόδου.
  7. Οι κρεμαστοί κήποι της Βαβυλώνας.

 

Οι αγρότες στους δρόμους

Ο Χατζηγάκης επί κυβερνήσεως Καραμανλή μοίρασε το 2009 425 εκατ. στους αγρότες για να ανοίξουν τους δρόμους… Ο Κοντός το 2008 έδωσε 104 εκατ. στους συνεταιρισμούς δανεικά και αγύριστα. Το 1992 οι υπουργοί Μωραΐτης και Κοσκινάς μοίρασαν στους αγρότες 500 εκατ. Όλα τα παραπάνω ποσά ήταν παράνομα και η Ευρωπαϊκή Ένωση τα ζητάει πίσω.

Ο δε νυν περισπούδαστος υπουργός του κ. Τσίπρα Αποστόλου διαμηνύει στους αγρότες ότι δεν θα επιστρέψουν τα ποσά που εκβιαστικά έλαβαν, αλλά θα πληρωθούν απ’ τον κρατικό κορβανά… Δοξάστε τον!

 

Οι αγρότες στους δρόμους (2)

Το Σύνταγμα επιτάσσει η φορολογική υποχρέωση των πολιτών να είναι ανάλογη με τα ετήσια εισοδήματά τους. Δυστυχώς, στην Ελλάδα οι μεγαλύτεροι φοροκλέφτες είναι οι έχοντες και ακολουθούν όλοι όσοι μπορούν να αποφύγουν τη φορολογία. Οι μεγαλοαγρότες της Θεσσαλίας, Μακεδονίας, Θράκης κ.λπ. είχανε συνηθίσει να εισπράττουν μεγάλα ποσά από επιδοτήσεις, πώληση προϊόντων, να απολαμβάνουν προνόμια και να φορολογούνται ελάχιστα. Είναι καιρός να πληρώσουν και αυτοί το κατά δύναμιν. Με βρίσκουν σύμμαχο όσον αφορά τις συνταξιοδοτικές τους εισφορές που πρέπει να εξορθολογιστούν.

 

Ελαιόλαδο και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στέφανος Κάλης της Παθολογικής Κλινικής του Χάρβαντ δήλωσε ότι η κατανάλωση ελαιολάδου στην Ελλάδα είναι διπλάσια απ’ ό,τι στην Ιταλία και Ισπανία. Αυτό έχει σημασία στη μακροβιότητα των Ελλήνων και στη μείωση των καρδιακών παθήσεων έναντι άλλων λαών. Η ετήσια κατανάλωση λαδιού στην Ελλάδα είναι 180.000 τόνοι έναντι 300.000 τόνων ετήσιας παραγωγής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 16 Φεβρουαρίου 2018 12:15
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ’ όλα Αμ δε! »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top