FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Λίγα απ’ όλα

«Ντουβάρια, μην γράφετε στους τοίχους» είναι ένα από τα πνευματώδη συνθήματα που γράφτηκε σε τοίχο των Αθηνών. Κάπου το διάβασα, μου άρεσε και σας το μεταφέρω.

 

Novartis

Είναι πολυεθνική φαρμακοβιομηχανία που ιδρύθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας στα μέσα του 18ου αι. Τα σκάνδαλα της Novartis απασχολούν είκοσι δύο (22) χώρες, μεταξύ των οποίων την Ελλάδα και τις ΗΠΑ.

Τα σκάνδαλα αφορούν πρώτα το ιατρικό προσωπικό, τους υπηρεσιακούς παράγοντες, Γενικούς Γραμματείς, συμβούλιο εγκρίσεως φαρμάκων και πολιτικούς. Η έρευνα για το σκάνδαλο άρχισε πρώτα στις ΗΠΑ και αργότερα επεκτάθηκε στις άλλες χώρες.

 

Πώς λειτουργούσε το σκάνδαλο

Δωροδοκούνταν επίορκοι ιατροί, μεγάλα ονόματα, οι οποίοι συνταγογραφούσαν φάρμακα της εταιρείας. Παράλληλα, επιχορηγούσαν ιατρικά συνέδρια παγκοσμίως με τεράστια ποσά, όπου σ’ αυτά διαφήμιζαν τα προϊόντα τους και έκαναν φίλους… Με την υπερτιμολόγηση των φαρμάκων και τη συνδρομή επίορκων υπηρεσιακών παραγόντων και ορισμένων πολιτικών, έφτανε ένα ορισμένο φάρμακο να πουλιέται στην Ελλάδα σε διπλάσια τιμή απ’ ο,τι στη Γερμανία ας πούμε. Τέλος διά της δωροδοκίας των πολιτικών προτιμούνταν τα προϊόντα της Novartis για τις ανάγκες των κρατικών νοσοκομείων έναντι άλλων φαρμακοβιομηχανιών ή ακόμα και ιατρικά υλικά που δεν ήταν απαραίτητα.

 

Υπάρχει σκάνδαλο στη χώρα μας;

Αναμφισβήτητα υπάρχει. Αλλά ενώ στις ΗΠΑ η έρευνα στρέφεται στο ιατρικό προσωπικό και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, στη χώρα μας οι «αριστεροί» της συμφοράς το εστίασαν μόνο στα πολιτικά πρόσωπα. Ίσως να υπάρχουν και ορισμένα απ’ αυτά και επιβάλλεται να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Αλλά αυτό θα το κρίνει η δικαιοσύνη. Όταν όμως διασύρεις ονόματα πριν τη δίκη ενός Πικραμένου και ενός Σαμαρά, πρώην πρωθυπουργών, είναι μεγάλο ρίσκο και επικίνδυνο για το πολίτευμα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι με τον τρόπο που χειρίστηκε το όλο θέμα η κυβέρνηση της συμφοράς άλλους σκοπούς επιδιώκει.

 

Σ’ ευχαριστώ, Περικλή

Ο Πρόεδρος του ΦΟΜ κ. Περικλής Μαυρογιάννης, στα πλαίσια των σαράντα χρόνων (40) από της ιδρύσεως του Ομίλου, μαζί με τους άξιους συνεργάτες του, δρομολόγησαν σειρά αξιόλογων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων:

Α) Από 21 έως 31 Αυγούστου 2017 στη Δημοτική Πινακοθήκη Μυτιλήνης έκθεση έργων Λέσβιων ζωγράφων παλαιών και νέων. Εκτέθηκαν 21 έργα παλαιών ζωγράφων και 30 της νέας γενιάς.

Β) Από τις 20 έως τις 24 Ιανουαρίου στο θεατράκι του ΦΟΜ παρουσιάστηκε το έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια» σε σκηνοθεσία Ανδρέα Σεφτελή και μετάφραση Ρόλαντ Αλεξίου. Στο ρόλο της Κριστίν η Ιωάννα Γιαννάκου, τον Ζαν ενσάρκωσε ο Στράτος Βουγιούκας και τη Δεσποινίδα Τζούλια η Τότα Δρούζα.

Περικλή, σ’ ευχαριστώ θερμά για τις ευχές και για την πρόσκληση. Δεν ανταποκρίθηκα γιατί φιλοξενούσα αγαπημένα πρόσωπα.

 

Αρχιεπίσκοπον Ιερώνυμον

Στις 9-2-2009 στην εφημερίδα «Το Βήμα» δήλωσε: «Δεν με συγκινεί το σύνθημα “πατρίς, θρησκεία, οικογένεια”». Πριν λίγες μέρες και μετά την επίσκεψη του κ. Πρωθυπουργού στην έδρα του τάχτηκε κατά των συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας για την ονομασία της FYROM. Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, έκανε την ιερατική κολοτούμπα και το ιερατείο εκπροσωπήθηκε στην πλατεία του Συντάγματος.

Τον τέως Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ήξερες απ’ την αρχή ποιος είναι και τι πρέσβευε και τον αντιμετώπιζες κατά το δοκούν. Εσείς, σεβασμιώτατε, πρέπει να σταθεροποιήσετε τα πιστεύω και τις αποφάσεις σας για να μπορούμε, ως δημόσιο πρόσωπο, να σας παρακολουθήσουμε! Με την ευχή σας!

 

Μακεδονικό τέλος

Όπως εξελίσσονται τα πράγματα στη γειτονική χώρα αλλά και στη χώρα μας, με την άρνηση των γειτόνων να αναθεωρήσουν το Σύνταγμά τους και τη δική μας απαίτηση ν’ απαλειφθεί ο όρος «Μακεδονία» από το όνομα, δεν προβλέπεται λύση. Έτσι υποθέτω.

Βέβαια υπάρχει καλή διάθεση και από τις δύο κυβερνήσεις, αλλά μεγάλα τμήματα του πληθυσμού και από τις δύο μεριές αντιδρούν δυναμικά. Με την ευκαιρία σας κάνω γνωστό ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν 14 πόλεις, χωριά, τοποθεσίες με το όνομα «Μακεδονία», στη Βραζιλία 1, Ρουμανία 1, Σκωτία 1. Τέλος μ’ αυτό το θέμα.

 

Capital Controls

«Τον Μάιο του 2015 αποσύρθηκαν από τις Τράπεζες 27 δις. Αν επιστραφούν στις Τράπεζες 12 δις ευρώ θα αρθούν τα capital controls». Γιάννης Στουρνάρας, Γενικός Τραπεζίτης

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου 2018 17:01
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ’ όλα Λίγα απ’ όλα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top