FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Λίγα απ’ όλα

Ζητείται φίλος των σκυλιών

Στις ανατολικές παρυφές του Παπάδου διαθέτω περιφραγμένο χώρο μ’ ένα πλινθόκτιστο οίκημα που λειτουργεί ως στάβλος. Αυτός ο χώρος έχει αποτελέσει μέχρι σήμερα άσυλο ανεπιθύμητων μικρών σκυλιών από τα οποία οι κάτοχοί τους θέλουν ν’ απαλλαγούν. Το τελευταίο, ένα ποίημα της φύσης, λευκό με καφέ βούλες στα αυτιά και στο κεφάλι, μου ήρθε πρόσφατα. Το βάφτισα «Ορφέα» γιατί μου άρεσε η φωνή του. Είναι αρσενικό περίπου τριών μηνών και κάποιος ειδικός μού είπε ότι είναι από καθαρόαιμη κυνηγετική ράτσα. Επειδή έχω τρία σκυλιά και δώδεκα γάτες, δεν μπορώ να το κρατήσω. Όποιος ενδιαφέρεται ας τηλεφωνήσει. Το σταθερό μου τηλέφωνο υπάρχει στον τηλεφωνικό κατάλογο.

 

«Αυτός είναι ο φασίστας»

Γέμισαν οι αναρχικοί της Αθήνας την περιοχή των Εξαρχείων, του Κουκακίου και των πέριξ δρόμων με τη φωτογραφία του καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Άγγελου Συρίγου με την παραπάνω λεζάντα. Ποιο ήταν το αμάρτημα του καθηγητή; Έκανε παρατήρηση σ’ έναν φοιτητή του αναρχικού χώρου γιατί έγραφε με σπρέι συνθήματα στους τοίχους του Πανεπιστημίου. Δυο άλλα «λεβεντόπαιδα» του ίδιου χώρου έσπασαν στο ξύλο τον άμοιρο καθηγητή που τόλμησε… Ο καθηγητής κ. Συρίγος φαίνεται ότι διαθέτει ούμπαλα και μήνυσε τους δύο νταήδες. Ο ένας καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλακή και τον άλλο τον περιμένει η δικαιοσύνη τον Δεκέμβριο.

 

«Αυτός είναι φασίστας» (2)

Από τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ ασήμαντες δυναμικές μειοψηφίες κυριαρχούν στους πανεπιστημιακούς χώρους με την ανοχή της πλειοψηφίας των φοιτητών και τη σιωπηρή συμπάθεια μερίδας καθηγητών με φιλοδοξίες. Οι φοιτητές από αδιαφορία, από φόβο και από συμπάθεια ορισμένοι σιωπούν και τους ανέχονται. Ορισμένοι καθηγητές χρειάζονται την ψήφο τους για να εκλεγούν πρυτάνεις. Άλλοι απ’ αυτούς τους φοβούνται. Τώρα που άρχισαν να τους δέρνουν συσπειρώθηκαν και αντέδρασαν ομαδικά και δυναμικά. Ας είναι! Τον κ. Συρίγο δέχτηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τα «λεβεντόπαιδα» καταδίκασαν όλα τα κόμματα της Βουλής.

 

Το μαγνήσιο στη ζωή μας

Όταν δεν έχετε όρεξη, όταν αισθάνεστε ναυτία και κόπωση, όταν θεωρείτε τον εαυτό σας αδύναμο για την παραμικρή δραστηριότητα, τέλος αν παθαίνετε κράμπες, ιδίως το βράδυ, τότε πιθανόν να έχετε έλλειψη μαγνησίου. Τα άτομα που παίρνουν χάπια για την υπέρταση έχουν απώλεια υγρών με την ούρηση και παράλληλα απώλεια καλίου και μαγνησίου. Μεγάλες ποσότητες μαγνησίου περιέχουν οι ηλιόσποροι, τα σαλιγκάρια, τα φουντούκια, τα φιστίκια Αιγίνης, το ρύζι, το σιτάρι και άλλα. Στα φαρμακεία διατίθενται αναβράζοντα χάπια μαγνησίου.

 

Οι «μαθηματάκηδες»

Και άλλη φορά η στήλη ασχολήθηκε με την κατηγορία αυτή των καθηγητών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, οι οποίοι ενώ είναι διορισμένοι στα δημόσια σχολεία έκαναν ιδιαίτερα μαθήματα στα σπίτια τα δικά τους και των μαθητών και αμείβονταν πλουσιοπάροχα. Τα χρήματα που εισέπρατταν από τα ιδιαίτερα δεν τα δήλωναν ως εισόδημα για να φορολογηθούν και ως εκ τούτου ορισμένοι έκαναν περιουσίες. Το φαινόμενο της παραπαιδείας είναι ελληνικό και δεν έχει θρησκεία, πατρίδα, πολιτική! Ασκείται από κομμουνιστές καθηγητές, σοσιαλιστές, δεξιούς, φασίστες, άναρχες!

 

«Μαθηματάκηδες» (2)

Το μεγάλο μέρος του κλάδου των καθηγητών δεν κάνει ιδιαίτερα μαθήματα. Αλλά οι «μαθηματάκηδες» είναι απ’ τους καλύτερους του κλάδου από επιστημονικής πλευράς, ο καθένας στην ειδικότητά του. Στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να είσαι ικανός για να επιβιώσεις. Δυστυχώς, τους «μαθηματάκηδες» τούς αναζητούμε εμείς οι γονείς και όχι αυτοί εμάς! Και τους έχουμε πληρώσει όλοι, δάσκαλοι, δικαστές, αξιωματικοί, οικοδόμοι, δικηγόροι, κληρικοί, αγρότες, εργάτες, γιατί θέλαμε τα παιδιά μας να βοηθηθούν, αφού το εκπαιδευτικό σύστημα χρόνια νοσεί.

Πρόσφατα, όπως διάβασα στο «Ε», εστάλη κατάσταση στη ΔΟΥ Μυτιλήνης και στη Διεύθυνση των καθηγητών με ονοματεπώνυμα των «μαθηματάκηδων» και τα περιουσιακά στοιχεία απ’ την παράνομη ενασχόλησή τους. Συστήνω στον ανώνυμο αποστολέα την ίδια κατάσταση να την στείλει και στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης και να υπολογίζει στην υποστήριξή μου. Όσο για τον προϊστάμενο της ΔΟΥ Μυτιλήνης, του συνιστώ να λύσει τα χέρια του και να κάνει τη δουλειά του. Αν η φοροδιαφυγή εξακολουθεί να ανθεί στη χώρα, ακόμα οφείλεται και στους εντεταλμένους που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ’ όλα Λίγα απ’ όλα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top