FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Λίγο απ' ολα

Ψήγματα ιστορίας

Η περίφημη εταίρα Φρύνη από τις Θεσπιές προσφέρθηκε ν’ ανοικοδομήσει εκ βάθρων τη Θήβα την οποία κατέστρεψε ο Μέγας Αλέξανδρος. Η απάντηση των Θηβαίων αργούσε να ‘ρθει και η εταίρα αγωνιούσε. Κάποτε κατέφθασε ο αγγελιοφόρος και έφερε την απάντηση που περίμενε!

«Προς Φρύνην από τις Θεσπιές Χαίρε,

Όχι δεν θέλουμε το χρυσάφι σου. Θα βεβήλωνε την πόλη μας, τα κρεβάτια των τίμιων γυναικών μας, τη ρομφαία των ηρωικών στρατιωτών μας, τους Ναούς που κατοικούν οι θεοί μας. Θα μόλυνε τις πηγές μας, θα μόλυνε ακόμα και τους ζητιάνους που ζητούν ελεημοσύνη από πόρτα σε πόρτα. Δεν θέλουμε το χρυσάφι σου. Η ανοικοδόμηση της Θήβας δεν θα στηριχτεί στην κραιπάλη. Κράτησε το χρυσάφι σου και εμείς θα κρατήσουμε τις πληγές μας».

Η συμφωνία των Πρεσπών

Είχα δημοσιοποιήσει τη θέση μου ως πολίτης για το θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων. Από το 2008 μέχρι σήμερα η άποψή μου ήταν ότι έπρεπε να υπάρξει συμφωνία και εμμένω σε αυτή. Είχα εξηγήσει τους λόγους από τότε. Ωστόσο οι λαοί της Ελλάδας και των Σκοπίων στη μεγάλη τους πλειοψηφία, είναι εναντίον της συμφωνίας και μόνο οι Πρωθυπουργοί των δύο χωρών συμφωνούν…

Οι Σκοπιανοί με αποχή πάνω από 60% στο δημοψήφισμα τους σνομπάρισαν την συμφωνία διότι όπως δήλωσε στέλεχος που αντιπολιτεύεται τον κ. Ζάεφ «δώσαμε πολλά στους Έλληνες χωρίς να πάρουμε για την ώρα τίποτα». Μπας και μας συμφέρει η συμφωνία ανάδελφο Έθνος; Τέλος όπως και να εξελιχθεί το Σκοπιανό το όνομα «Μακεδονία» με οποιονδήποτε γεωγραφικό προσδιορισμό έχει καθιερωθεί. Εμένα θα με ικανοποιούσε το όνομα Σλαβομακεδονία.

Το κινέζικο κατάστημα στον Παπάδο

Πήγε συγγενικό μου πρόσωπο στο κινέζικο κατάστημα στον Παπάδο να ψωνίσει. Όταν έφτασε στο ταμείο για να πληρώσει η κινέζα υπεύθυνη του καταστήματος την αιφνιδίασε: «Αν πληρώσετε με κάρτα αυτό που ψωνίσατε έχει δώδεκα (12) ευρώ, αν πληρώσετε τοις μετρητοίς έχει δέκα (10)». Άφησε τα ψώνια και έφυγε χωρίς να τ’ αγοράσει. Το φαινόμενο το Παπάδου δεν παρατηρείται στα κινέζικα καταστήματα της πόλεως Μυτιλήνης. Σ’ αυτά πάλι όταν το ποσό είναι μικρό δεν δέχονται κάρτα. Άποψή μας είναι ότι οι ξένοι πρέπει να σέβονται τους νόμους μας.

Η δύναμη ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ από το 2009 μέχρι το 2015

Επιθυμώ η κάθε κυβέρνηση να εξαντλεί την τετραετία όπως γίνεται στους ΟΤΑ. Θέλω να πιστεύω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα δεν θα με διαψεύσει. Καλού κακού θα σας δώσω τη δύναμη των δύο μεγάλων κομμάτων από το 2009 μέχρι το 2015 που έγιναν οι τελευταίες εκλογές:

Κόμματα                2009       2012 (Μάιος)       2012 (Ιούνιος)     2015 (Ιαν.)            2015 (Σεπ).

ΝΔ          33,47% 18,85%  29,66% 27,81%                 28,09%

ΣΥΡΙΖΑ                 4,6% 16,78%        26,89%                  36,34%  35,46%

Το ΠΑΣΟΚ το 2009 είχε 43,92% και το 2015 Ιανουάριος κατρακύλησε στο 4,68%. Η Χρυσή Αυγή το 2009 είχε 0,46% και το 2015 το Σεπτέμβριο πήρε 6,99%. Ο Καμμένος το 2012 το Μάιο έλαβε 16,6% και το 2015 το Σεπτέμβριο 3,69%.

Του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αντιλαμβάνομαι ότι προσπαθείτε να φτιάξετε ένα κεντροδεξιό κόμμα, όπως το Γερμανικό ή το Γαλλικό, αλλά οι αντιδράσεις θα είναι πολλές τόσο από αρκετά στελέχη σας όσο και από την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κόμματος σας. Αμφότεροι είναι κακομαθημένοι!

Παρ’ όλο που δεν έχω ψηφίσει μέχρι σήμερα το κόμμα σας, ούτε και θα το κάνω στις προσεχείς εκλογές, εκτιμώ την προσπάθεια σας και παρακολουθώ τις κινήσεις σας. Ωστόσο κ. Πρόεδρε θέλω να σας θυμίσω μια λαϊκή ρήση για να έρθω στα καθ’ ημάς. «Δεν σκοτώνουν τα άλογα που κερδίζουν αγώνες». Θεωρώ ότι η Περιφερειάρχης κ. Καλογήρου δημιούργησε έργο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το οποίο αναγνωρίζεται από τους Αιγαιοπελαγίτες. Εικάζω ότι αν θυσιάζατε την κ. Καλογήρου για μετεκλογικές σκοπιμότητες, θα προσβάλατε το λαό και θα το βρίσκατε μπροστά σας. Με την κ. περιφερειάρχη δεν έχω προσωπική γνωριμία ούτε την ψήφισα ποτέ.

Διευκρίνιση

Σε σχόλιο μου για την Μονή του Αγίου Ραφαήλ έλαβα τηλεφώνημα από τον Π.Π. τις απόψεις του οποίου δημοσίευσε το «Εμπρός». Τον κ. Π.Π. δεν τον γνωρίζω ούτε συνεργάστηκε ποτέ με δικό μου πρόσωπο. Τις απόψεις του τις σέβομαι γι’ αυτό και δημοσιεύτηκαν.

Ιστορία- βιογραφίες- απομνημονεύματα

Ο γνωστός Άγγλος Ουίνστον Τσόρτσιλ είπε: «Εμένα η ιστορία δεν θα με αδικήσει γιατί θα την γράψω εγώ». Και έγραψε την ιστορία του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Αλλά ούτε οι βιογραφίες, αλλά προπάντων τα απομνημονεύματα αποτελούν ιστορία. Είναι μέρος της ιστορίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 14:05
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ' όλα Καθαρισμός χειμάρρων »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top