FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Λίγα απ’ όλα

Η βράβευση του κ. πρωθυπουργού

Το γαλλικό περιοδικό «Politique Internationale» βράβευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Τσίπρα «διότι παρά τη διαφορετική κατεύθυνση που είχε αρχικά… βρήκε το κουράγιο να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ και την Ευρώπη». Λεβέντη μου!

Μ’ άλλα λόγια ενώ το 60% του δημοψηφίσματος του 2015, τον εξουσιοδοτούσε να απομακρύνει τη χώρα από την Ευρώπη και να επαναφέρει τη δραχμή ως εθνικό νόμισμα, εκείνος έκανε την κωλοτούμπα γιατί «δεν ήταν έτοιμος από καιρό». Γι’ αυτό βραβεύτηκε ανάδελφο έθνος.

 

Η βράβευση του Γιώργου Παπανδρέου

Από το Καστελόριζο εξήγγειλε την πτώχευσιν της Ελλάδας και την είσοδο της στην ευρωπαϊκή επιτήρηση και τα μνημόνια.

Παρόλα αυτά οι σοσιαλιστές ανά τον κόσμο τον έχουν πρόεδρο τους επί σειρά ετών, τα ξένα πανεπιστήμια και τα διεθνή φόρουμ τον καλούν για διαλέξεις και οι Βρυξέλλες τον επιβραβεύουν.

Είναι κάπως όπως την Ακαδημία Αθηνών, το ανώτατο πνευματικό ίδρυμα της χώρας. Έγιναν μέλη της, εξέχουσες προσωπικότητες του πνεύματος, αλλά και αρκετά «πνευματικά» ρετάλια. Ωστόσο στους δύο κορυφαίους πνευματικούς ταγούς, των πλέον μεταφρασμένων σε πλείστες όσες γλώσσες, δεν επέτρεψαν την είσοδο τους στην Ακαδημία Αθηνών! Τον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη και τον διανοητή και συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη. Τι άλλο να πούμε!

 

Η ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη

Προσπαθεί ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Μητσοτάκης, να φτιάξει ένα νέο κόμμα ευρωπαϊκού τύπου, αλλά τα βαρίδια και οι πολιτικές αμαρτίες του «Συναγερμού», της ΕΡΕ και της παλιάς ΝΔ, τον φρενάρουν και του βάζουν τρικλοποδιές. Δεν είναι εύκολο στους παλιούς πολιτευτές του κόμματος και στους οπαδούς τους να ξεχάσουν τις πελατειακές σχέσεις, τις αργομισθίες, τα θαλασσοδάνεια, τα πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων, το αστυνομικό κράτος των Παπάγου και Καραμανλή και άλλα τινά.

Αλλά και στο κοντινό παρελθόν η ίδια νοοτροπία και οι ίδιες τακτικές. Πολιτικές χωρίς ηθική.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Γιουνκέρ, από το 2009 είχε προειδοποιήσει τον υπουργό Οικονομικών, κ. Παπαθανασίου, της κυβερνήσεως Κώστα Καραμανλή, ότι θα χρεοκοπήσει η χώρα από τον υπέρμετρο δανεισμό και τις αλόγιστες δαπάνες.

Δυστυχώς, από το 2004-2009 διπλασιάστηκαν οι δαπάνες του δημοσίου σε μισθούς και συντάξεις. Και όμως ορισμένοι «εθνικόφρονες» εξακολουθούν να θεωρούν τον μικρό Καραμανλή «εθνικό κεφάλαιο».

 

Σεξ και Ιστορία

Το ανθρώπινο γένος ανήκει στα θηλαστικά είδη του ζωικού βασιλείου. Τα θηλαστικά είδη είναι πολυγαμικά. Στην αρχαία Σπάρτη η λέξη μοιχεία ήταν άγνωστη.

Στην Σπάρτη του Λεωνίδα, η Σπαρτιάτισσα είχε το δικαίωμα να μείνει έγκυος από τον άντρα που της άρεσε περισσότερο άσχετα αν ήταν παντρεμένη ή όχι. Επίσης αν ένας άνδρας αισθανόταν έλξη για μια γυναίκα έξυπνη, υγιή και γόνιμη, είχε το δικαίωμα να τη ζητήσει να συνευρεθούν και ο σύζυγος της δεν έπρεπε να το αρνηθεί για το καλό της «ευγονικής».

Οι Σπαρτιάτες χρειάζονταν εύρωστους άνδρες και γυναίκες για τους πολέμους για επικυριαρχία, αλλά και από το φόβο εξέγερσης των δούλων τους, γι’ αυτό ήταν ελαστικοί στη συζυγική μονογαμία… Ωραίες εποχές αρσενικοί!

 

Σεξ και Ιστορία (2)

Οι πρωτόγονοι λαοί στην πλειονότητα τους, ήταν πολυγαμικοί. Προφανώς ενστικτωδώς πίστευαν ότι με την πολυγαμία ενδυνάμωναν τη ράτσα τους.

Οι αρχαίοι Τασμανοί που δεν διέπρατταν ποτέ μοιχεία, έχουν εξαφανιστεί. Αντίθετα οι Παχαρί των Ινδιάνων, Μαχάβε και Αβορίζες της Αυστραλίας, προτιμούν τις γυναίκες που έχουν έκλυτη συμπεριφορά ως δείκτη ελκυστικότητας και μεγαλύτερης σεξουαλικής εμπειρίας.

Τα στοιχεία που παρέθεσα, προέρχονται από έρευνα της Χιλιανής δημοσιογράφου Πατρίτσια Κολιέρ και ελάχιστα πρόσθεσα από άλλες πηγές.

 

Τα λαμόγια και οι πλειστηριασμοί

Ο εργαζόμενος που με σκληρή δουλειά εξασφάλισε ένα χρηματικό ποσό και με δάνειο αγόρασε ένα σπιτάκι για να στεγάσει την οικογένεια του, έχει όλη τη συμπάθεια και υποστήριξη μας.

Οι τράπεζες πρέπει να εξαντλήσουν κάθε διευκόλυνση για να μην χάσει το κεραμίδι του και ο φτωχούλης του Θεού.

Υπάρχουν όμως και ορισμένα αρχοντολαμόγια που αγόρασαν με δάνειο μεζονέτες των 250-300 τ.μ. και δεν έχουν πληρώσει ούτε μία δόση, ενώ έχουν χρήματα.

Ακούστε τι πρότειναν στο Υπουργείο Οικονομικών: Να μεσολαβήσει το Υπουργείο στην Τρόικα να αγοράσουν κατά αποκλειστικότητα τις μεζονέτες που χρωστούν στις τράπεζες και να μηδενιστεί το δάνειο τους. Εννοείται ότι η τιμή του πλειστηριασμού θα είναι χαμηλότερη από το δάνειο! Λαμόγια είναι αυτά!

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ’ όλα Λίγα απ’ όλα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top