FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Λίγα απ’ όλα

Πρόεδρο ΔΕΥΑΛ

Αντώνη Γιαννάκη, οι πληροφορίες που διαθέτει η στήλη, απ’ όποιο πόστο περάσατε, είναι μόνο θετικές. Είστε άνθρωπος με κοινωνική συνείδηση, δημιουργικός και δραστήριος. Δεν σας γνωρίζω προσωπικά. Θεωρώ ότι η τοποθέτησή σας στη ΔΕΥΑΛ από τον Δήμαρχο ήταν μια σωστή απόφαση. Επειδή, κύριε Πρόεδρε, πιστεύω ότι το νερό που άφθονο διαθέτει η φύση δεν είναι ατελείωτο, επιθυμώ να καταθέσω τις προτάσεις μου ως δημότης και εσείς πράξετε όπως νομίζετε.

 

Πρόεδρο ΔΕΥΑΛ (2)

  1. Να αντικατασταθεί το παλαιό δίκτυο ύδρευσης και να περιοριστούν όσο το δυνατόν οι διαρροές.
  2. Να ελεγχθούν και να αντικατασταθούν όλοι οι ελαττωματικοί υδρομετρητές. Επειδή ορισμένοι δημότες καταστρέφουν τους υδρομετρητές για τους προφανείς λόγους… να τους χρεώνεται η αντικατάστασή τους.
  3. Να δίνεται προτεραιότητα στην υδρομέτρηση των σπιτιών και να περιοριστεί η παροχή νερού για περιβόλια.
  4. Να τροφοδοτηθούν οι δεξαμενές με νερό από νέες γεωτρήσεις ή από φυσικές πηγές αφού πρώτα καλλιεργηθούν και ελεγχθούν.

 

Πρόεδρο ΔΕΥΑΛ (3)

Επειδή οι διαρροές ενίοτε μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα υγιεινής του νερού, να γίνεται συνεχής χλωρίωση και χημικός έλεγχος. Να αρχίσει διαρκής καμπάνια εκ μέρους της εταιρείας σας για την άσκοπη χρήση του νερού από ορισμένα νοικοκυριά. Με όλα τα μέσα, αλλά προπάντων με έγγραφα σποτάκια μέσα στους λογαριασμούς. Τέλος, να καταβληθεί προσπάθεια να εισπραχθούν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΥΑΛ.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες οφειλετών. Εκείνοι που δυσκολεύονται να ανταποκριθούν λόγω οικονομικής στενότητας και αυτοί που έχουν και δεν πληρώνουν. Στους πρώτους να κάνετε κάθε διευκόλυνση, στους δεύτερους να εξαντλήσετε την αυστηρότητά σας. Να μην την πληρώνουν πάντα οι συνεπείς. Δυστυχώς, κυριαρχεί η άποψη ότι η παροχή δεν «κόβεται» γιατί το νερό είναι αγαθό πρώτης ανάγκης και αυτό το εκμεταλλεύονται οι μπαταχτσήδες.

Δεν κομίζω «γλαύκα στην Αθήνα» μ’ αυτά που ανέφερα παραπάνω. Ασφαλώς η ΔΕΥΑΛ τα γνωρίζει και τα εφαρμόζει. Επειδή όμως οι βροχοπτώσεις χρόνο με τον χρόνο περιορίζονται, ανησυχώ.

 

Γνώμες για τον πρωθυπουργό κ.λπ.

«Αφήστε τους να εφαρμόσουν όσα συμφώνησαν και υπέγραψαν. Θα είναι καλό για τη χώρα και κακό για τους ίδιους». Αυτή είναι η γνώμη Γερμανού πολιτικού προς Έλληνες αντιπολιτευόμενους όταν εξέφρασαν το παράπονό τους για τη συνεχή υποστήριξη των Ευρωπαίων προς την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Εξομολογήσεις Τσίπρα

Όσα θα διαβάσετε παρακάτω είναι εξομολογήσεις του κ. Τσίπρα πριν γίνει Πρωθυπουργός.

«Όταν τελείωσα τις σπουδές μου και αποφάσισα να εκπληρώσω τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις, χρησιμοποίησα βύσμα έναν πασοκτζή και υπηρέτησα στο ναυτικό». Στην ίδια συνέντευξη παραδέχτηκε πόσο τον βόλεψε ένας νόμος του Τζοχατζόπουλου που έλεγε ότι, αν είσαι στον στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής, παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. «Κατέβηκα λοιπόν στις εκλογές. Όταν επανήλθα στον στρατό, είχε μειωθεί η θητεία από 15μηνο σε 12μηνο. Κι έτσι, ενώ χρώσταγα έξι μήνες για να απολυθώ, χρώσταγα ξαφνικά τρεις. Άσε που είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από εκεί που με στέλνανε αγγαρείες μόνο προσοχές δε μου βαράγανε». Τέλος.

Άπαντα τα παραπάνω αυθεντικά. Τοιούτος έπρεπεν ημάς, αρχιερεύς.

 

Μαρία Σπυράκη, δημοσιογράφος

Από τον Αρχηγό της Ν.Δ. κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ορίστηκε πρόσφατα εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Μέχρι σήμερα η 52χρονη Σπυράκη είναι ευρωβουλευτής του ίδιου κόμματος κα δεν παραιτήθηκε από τη θέση της. Στην πρώτη νεότητά της υπήρξε μέλος της νεολαίας του ΠΑΣΟΚ από τα πλέον δραστήρια.

Αυτό για εμένα δεν σημαίνει πολλά. Και ο Τσίπρας ξεκίνησε από την ΚΝΕ, πήγε στον Συνασπισμό, μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα παριστάνει τον αριστερό και εφαρμόζει δεξιά πολιτική, όπως ο Πάγκαλος. Ξεκίνησε από υποψήφιος βουλευτής της ΕΔΑ και κατέληξε υποστηρικτής του κ. Μητσοτάκη. Τι να δει αυτός ο άμοιρος και απαίδευτος λαός και να παραδειγματιστεί;

Με την ευκαιρία, σας πληροφορώ ότι οι μηνιαίες αποδοχές των ευρωβουλευτών είναι 8.484 ευρώ συν 306 ευρώ την ημέρα κάθε φορά που συνεδριάζει το Ευρωκοινοβούλιο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ’ όλα Λίγα απ’ όλα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top