FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Λίγα απ’ όλα

Νεροποντές με νεκρούς

Θλίβεται η ψυχή μου για τους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας στη Μάνδρα Αττικής. Μια αναμενόμενη νεροποντή που κράτησε τέσσερις ώρες έστειλε στο θάνατο 20 ανθρώπους για δύο κυρίως λόγους: Λόγω των θερινών πυρκαγιών κάηκαν τα παρακείμενα δάση γύρω από τη Μάνδρα και το νερό ανεμπόδιστο και ορμητικό κατέκλυσε τα πεδινά μέρη και παρέσυρε ό,τι συνάντησε στο διάβα του. Δεύτερον, τα μπαζωμένα ρέματα εμπόδισαν τα νερά να κατευθυνθούν στη θάλασσα και έσπειραν την καταστροφή. Επαληθεύτηκε για άλλη μια φορά η παλιά ρήση «μην παίρνεις ποτέ το δίκιο του ποταμού, θα στο ζητήσει κάποτε πίσω».

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά, αν συμβεί νεροποντή ισχυρή όπως στη Μάνδρα Αττικής, θα θρηνήσουμε και εμείς θύματα από τους χείμαρρους που, παρά τα κονδύλια που διατίθενται, δεν καθαρίζονται συστηματικά. Κύριε Δήμαρχε, κυρία Περιφερειάρχη.

 

Χαρακτηριστικά λαών

Θα υπενθυμίσω για δεύτερη φορά τα χαρακτηριστικά ορισμένων λαών και θα διαπιστώσετε ότι αγγίζουν την πραγματικότητα, γιατί αποτελούν παρατήρηση χρόνων.

Αλβανοί πονηροί και αγνώμονες, Πολωνοί και Ρώσοι μεθύστακες, Ρουμάνοι κλέφτες, Πακιστανοί βρώμικοι, Κούρδοι φιλοπόλεμοι, Έλληνες μασκαράδες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

 

«Περιπατητής της λίμνης»

Ένα πουλί της Αφρικής φέρει το όνομα «Γιανκάνα» ή «Περιπατητής της λίμνης» κατά τη μετάφραση. Μοιάζει πολύ με τον πελαργό γιατί έχει μακριά πόδια και μακριά δάχτυλα που ενώνονται μεταξύ τους με πλατιά μεμβράνη. Με το βάρος του σώματος του πουλιού οι μεμβράνες μετατρέπονται σε μικρές «βαρκούλες» και το πουλί μπορεί να περπατά στο νερό αργά, χωρίς να βυθίζεται.

 

Ψηφοθηρία

Αιφνιδιάστηκε ο κ. Πρωθυπουργός μας απ’ την ανέλπιστη αθρόα προσέλευση των 211.000 ψηφοφόρων της πιο περασμένης Κυριακής και βιάστηκε να εξαγγείλει τους χριστουγεννιάτικους μποναμάδες. Το πικρόν ποτήριον θα το πιει οπόταν και αν αποφασίσει να προσφύγει στις κάλπες. Από πέρυσι το Δεκέμβριο μέχρι σήμερα ούτε 1% δεν πήρε παραπάνω στις δημοσκοπήσεις, παρά τα «δώρα» που πρόσφερε. Το ίδιο θα πάθει και εφέτος.

Οι Συριζοανέλ ειρωνεύονταν ότι ούτε 50.000 δεν θα προσέλθουν να ψηφίσουν τους υποψηφίους για την αρχηγία στην Κεντροαριστερά και η πραγματικότητα τούς διέψευσε. Υπομονή!

 

Παροιμίες

- «Η παιδεία κάνει τον φρόνιμο πιο φρόνιμο και τον ανόητο πιο ανόητο». Αγγλική.

- «Ο Γερμανός είναι έξυπνος ως το μεσημέρι, ύστερα χαζοφέρνει». Πολωνική.

- «Όποιος κολυμπάει στο βούρκο θέλει να τραβήξει και άλλους». Ισπανική.

- «Ο διάβολος όταν γεράσει γίνεται ασκητής». Γαλλική.

- «Μην υποκύπτεις στην αυθεντία, έχε το θάρρος της σκέψης σου». Καντ για τον Διαφωτισμό.

 

Πολιτικές σκέψεις

Ανήκω στο 35% των ψηφοφόρων της προπερασμένης Κυριακής όπου η προτίμησή μου σε υποψήφιο έμεινε εκτός δεύτερου γύρου. Θεωρώ ότι η επιτυχία της πρώτης Κυριακής με τις 211.000 ψήφους έγκειται στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος Πασόκων που είχαν προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ επέστρεψαν στη βάση τους. Η νέα αρχηγός της Κεντροαριστεράς εκλέχτηκε με ψήφους από 1.200 κομματικούς συνέδρους. Έχει διαφορά.

Πολιτικές σκέψεις (2)

Εάν η νέα αρχηγός προσπαθήσει να αναπαλαιώσει το ΠΑΣΟΚ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από το παρελθόν, είναι χαμένη από χέρι. Χρειάζεται ένα νέο κόμμα με αρχές σύγχρονες που θα πλαισιωθεί με νέους ανθρώπους μιας άλλης νοοτροπίας και θα αφυπνίσει πολιτικά τους νέους. Δεν είναι ενθαρρυντικό ότι μόνο 6.300 στους 211.000 ήταν νέοι ψηφοφόροι σε ηλικία. Απ’ ό,τι ακούω στον περίγυρό μου, αρκετοί που προσήλθαν και ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή ονειρεύονται τη νεκρανάσταση του «ενδόξου» ΠΑΣΟΚ της μίζας, των πελατειακών σχέσεων, του αυταρχισμού και της ρεμούλας. Θέλω να πιστεύω, αυτή η αισιοδοξία θα με κυνηγάει πάντα, ότι δεν θα μας προκύψει ένας νέος Τσίπρας.

 

Τα ρόδια του φθινοπώρου

Ένα ποτήρι χυμό ροδιού την ημέρα θωρακίζει τον οργανισμό γιατί καλύπτει κατά 40% τις ανάγκες σε βιταμίνη C και 25% σε φυλλικό οξύ. Επίσης, είναι πλούσιο το ρόδι σε βιταμίνες A, E, σίδηρο και κάλιο. Τρώτε φρούτα εποχής.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017 13:26
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ’ όλα Λίγα απ’ όλα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top