FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Λίγα απ’ όλα

ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση

Δεν είναι λίγες οι εφημερίδες και οι τηλεοπτικοί σταθμοί που στηρίζουν την κυβέρνηση. Μπορεί τα ΜΜΕ να μην είναι μεγάλης κυκλοφορίας και ακροαματικότητας, ωστόσο ο αριθμός τους είναι αρκετά μεγάλος. Δύο λόγοι υπάρχουν γι’ αυτή τους την προτίμηση. Ο ένας είναι ο κυκλοφοριακός και ο δεύτερος οικονομοπολιτικός. Χωρίς τις κρατικές διαφημίσεις, που δεν είναι ευκαταφρόνητες, τα περισσότερα έντυπα δεν θα κυκλοφορούσαν.

 

ΜΜΕ που πρόσκεινται στην κυβέρνηση (2)

  1. Το κομματικό έντυπο «Αυγή» και το ραδιόφωνο «στο Κόκκινο». 2. Τα τρία κανάλια ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ 3 είθισται να υποστηρίζουν την εκάστοτε κυβέρνηση. 3. Το «Documento» του δικού μας Βαξεβάνη. 4. Η «Νέα Σελίδα» του Ηλία Λιβάνη. 5. «Η Εφημερίδα των Συντακτών». 6. «Kontra News» και «Kontra Channel» του Γ. Κουρή. 7. Το «Έθνος» του Ιβάν Σαββίδη. 8. Η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Άπαντες οι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζονται από τους ΤσιπροΚαμμένους «εχθροί του λαού». Όσοι όμως τους υποστηρίζουν γίνονται αυτομάτως συμπαθείς και φίλοι του λαού… Τρομάρα τους!

 

Πολιτική και καλλιτέχνες

Τιμούμε ιδιαίτερα τους καλλιτέχνες γιατί με τα έργα τους δημιουργούν πολιτισμό και ομορφαίνουν τη ζωή μας. Όταν όμως ορισμένοι γίνουν ευρύτερα γνωστοί, γιατί διαθέτουν ταλέντο και παράλληλα έχουν και καλλιτεχνική παιδεία, αρχίζουν να πολιτικολογούν δημοσίως.

Η κ. Μποφίλιου δήλωσε πρόσφατα ότι συμπαθεί τον Τσίπρα, ψηφίζει ΚΚΕ, αλλά είναι Τροτσκίστρια. Περιμένει έναν νέο Άρη Βελουχιώτη για να ανέβει στο βουνό. Θεέ και Κύριε, ξέρει τι λέει; Παλαιότερα τέτοιες πολιτικές ακροβασίες έκαναν ο Σαββόπουλος, ο Νταλάρας, για να αναφέρω όσους έρχονται πρόσφατα στο νου μου. Βέβαια, ο καλλιτέχνης, όπως όλοι οι πολίτες, μπορεί να εκφέρει πολιτικό λόγο και να σχολιάζει πολιτικές πράξεις και πολιτικούς. Το έκανε ο Μάνος Χατζιδάκις και το κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης, αλλά το ειδικό βάρος και το κύρος αμφοτέρων είναι απροσμέτρητο. Το ίδιο και η παιδεία τους. Οι περισσότεροι νεότεροι είναι απαίδευτοι πολιτικά και προκαλούν ειρωνικά σχόλια. Άραγε το αντιλαμβάνονται;

 

Τροχαία ατυχήματα και Αστυνομία

Μας βρίσκει απόλυτα ικανοποιημένους η καμπάνια που άρχισε εταιρεία πετρελαίου στα ΜΜΕ κατά των τροχαίων ατυχημάτων και θα είναι η προσπάθεια πλέον αποτελεσματική αν συνδυαστεί με τροχαίο έλεγχο των μεγάλων δρόμων. Παράλληλα, πρέπει να αρχίσει συστηματική ενημέρωση των παιδιών στα σχολεία από το νηπιαγωγείο μέχρι τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα για την κυκλοφοριακή αγωγή στους μικρούς και για τα ανθρώπινα θύματα, τους τραυματισμούς και τις συνέπειες στην οικονομία στους μεγάλους.

 

Τροχαία ατυχήματα και Αστυνομία (2)

Από το 2000 μέχρι το 2015, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΛΣΤΑΤ, είχαμε 245.404 τροχαία συμβάντα με 22.397 νεκρούς, 32.555 βαριά τραυματίες και αναπήρους και 277.967 ελαφρά τραυματίες. Για όλα τα παραπάνω συμβάντα η χώρα μας δαπάνησε 81,18 δις ευρώ.

Απεδείχθη εμπράκτως ότι τα πρόστιμα δεν αποτρέπουν τα τροχαία και ότι χρειάζονται πολλά να γίνουν, με κυριότερο την αλλαγή του τρόπου απόκτησης του διπλώματος οδήγησης.

 

Ήταν ένα κορίτσι μόλις 19 χρονών

Οι γονείς του 19χρονου κοριτσιού που είχε την περιπέτεια στο Χονγκ Κονγκ έχουν όλη τη συμπάθεια και συμπαράστασή μας. Ήταν ένα παιδί μόλις 19 χρονών και ήταν επόμενο να κάνει όνειρα για τη ζωή του. Αν μερικοί εγκληματίες εκμεταλλεύτηκαν τα όνειρα του παιδιού και το έμπλεξαν σε έκνομες πράξεις, εμείς δεν το καταδικάζουμε. Το ουδείς εκών κακός του Σωκράτη έχει εδώ όλη τη φιλοσοφική διάστασή του. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το κορίτσι το έμπλεξαν για να διεκπεραιώσουν τις δουλειές τους!

Τέλος, ορισμένοι κακεντρεχείς ντόπιοι ας σταματήσουν τα σενάρια φαντασίας! Ήταν μόλις 19 χρονών παιδί και η περιπέτειά του μπορεί να συμβεί σε κάθε παιδί που κάνει όνειρα σ’ αυτήν την ηλικία. Υπομονή, γονείς, και κοντά στο παιδί. Στα δύσκολα εμείς οι γονείς δίνουμε εξετάσεις.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ’ όλα Λίγα απ’ όλα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top