FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Λίγα απ’ όλα

«Γιατζίδα»

Είναι κάμποσα χρόνια που ένας λαϊκός και εργατικός άνθρωπος, με λίγα γράμματα, αλλά με ταλέντο και μεράκι, εκδίδει μόνος του μια σατιρική εφημεριδούλα σε ντοπιολαλιά. Η έκδοση είναι μηνιαία, ο εκδότης, εκτυπωτής και συγγραφέας ο Πλακαδιανός Στρατής Δεδέκης του Βλάση και της Σοφίας. Έχω γράψει και άλλη φορά για τη «Γιατζίδα» του Στρατή και ανελλιπώς μού τη φέρνει και ανελλιπώς τη διαβάζω. Σήμερα θα σας δώσω ένα μικρό δείγμα της εφημεριδούλας για να θαυμάσετε το ταλέντο και το πολιτικό ένστικτο.

 

«Τα πλεονάσματα»

 

Δίχους φάμπρικες να δλέψιν

χουρίς μιροκάματα

γι υπουργοί μας στα Ταμεία

έχιν πλεουνάσματα.

 

Λεν ότι θα δώσιν δόρου

στ’ αδύναμα στρώματα

τσ’ αντιδρά γι αντιπολίτιφς

τσι τα μικρά τα κόμματα.

 

Η ΝουΔου βρήκε για του δόρου

χίλια δυο προυσκόμματα

γιατί δεν παραδίχωντι

τ’ Τσίπρα τα καμώματα.

 

Κάποιοι είπαν ότι είνι

αυτά ψιφτουμπαλώματα

αλλά να ψαρέψιν ψήφους

μοιάζιν για δουλώματα.

 

Απαντέχουμε να δούμι

μεσ’ ούλα τα ψέματα

νάνι χαρτζιλίκ του δόρου

για ψιφτουχαδέματα.

 

Διόρθωση εσφαλμένου

Πριν δυο τρεις εβδομάδες έγινε ένα σοβαρό, κατά τη γνώμη μου, λάθος σε βάρος της κ. Γεννηματά. Σήμερα επαναφέρω το σχόλιο στη σωστή του διάσταση.

«Πολιτικές σκέψεις: Ανήκω στο 35% των ψηφοφόρων της προπερασμένης Κυριακής όπου η προτίμησή μου σε υποψήφιο έμεινε εκτός δεύτερου γύρου. Θεωρώ ότι η επιτυχία της πρώτης Κυριακής με τις 211.191 ψήφους έγκειται στο γεγονός ότι μεγάλο μέρος των Πασόκων, που είχαν προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ, επανέκαμψαν στη βάση τους. Η νέα αρχηγός της Κεντροαριστεράς κ. Γεννηματά εκλέχτηκε από τη βάση από 211.191 ψηφοφόρους, ενώ ο κ. Τσίπρας με 850 ψήφους από τους 1.200 κομματικούς συνέδρους. Έχει μεγάλη διαφορά».

 

Ο Καλαβρύτων ζήτησε συγγνώμη

Γνωστός ανά την Ελλάδα και όχι μόνο είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος, κατά κόσμον Λενής, πρώην χωροφύλακας και πνευματικός ποιμενάρχης των Σωμάτων Ασφαλείας. Αντικατέστησε σε φανατισμό τον πρώην Φλωρίνης Αυγουστίνο Καντιώτη και τον υπερέβαλε σε εξαλλοσύνη. Ο Φλωρίνης καταριόταν τις γυναίκες που κάνουν κοινά θαλάσσια λουτρά με τους άνδρες να πάθουν καρκίνο της μήτρας…

Ο Καλαβρύτων Αμβρόσιος ανακοίνωσε σε κήρυγμα εντός του Ναού ότι όσοι δεν νηστεύουν το κρέας Τετάρτη και Παρασκευή να πάθουν καρκίνο του στομάχου… Καταράστηκε τον τέως υπουργό Παιδείας κ. Φίλη να ξεραθεί το χέρι του και να πάθει καρκίνο γιατί υπέγραψε την αλλαγή διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών… Και άλλα παρόμοια ων ουκ έστιν αριθμός.

Αυτός ο φανατικός και ανυποχώρητος ζηλωτής ζήτησε δημόσια συγγνώμη απ’ όποιον κατά καιρούς πίκρανε, αδίκησε ή στενοχώρησε. Ο Θεός ας τον κρίνει κατά τα έργα του. Προσωπικά τέτοιους φανατικούς ζηλωτές δεν τους φιλώ το χέρι ούτε τους συγχωρώ.

 

«Οι εχθροί του λαού»

Ο κ. Σημίτης, Στουρνάρας, Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, οι τραπεζίτες, οι επιχειρηματίες, οι δημοσιογράφοι χαρακτηρίζονται κατά το Σύριζα «εχθροί του λαού». Πλησιάζει ο καιρός που θα εγκαταλείψουν την εξουσία και τότε θα βγουν στη φόρα όλα τα πολιτικά και ηθικά ανομήματα που καλά κρατούν κρυμμένα και τότε θα δούμε ποιοι είναι οι «εχθροί του λαού».

 

Οι τζιχαντιστές της Βοσνίας

Οι τζιχαντιστές στη Βοσνία πληρώνουν 400 ευρώ τον μήνα στις γυναίκες για να κυκλοφορούν με μπούργκα και 200 ευρώ για να κυκλοφορούν με μαντίλα. Τα χρήματα τα πληρώνουν χώρες του Αραβικού Κόλπου.

Ο θρησκευτικός φανατισμός ανά τον κόσμο έχει προκαλέσει περισσότερα ανθρώπινα θύματα απ’ τον πολιτικό φανατισμό.

 

Τα «παιδιά» της 17ης Νοέμβρη

Τι να γίνονται άραγε τα «παιδιά» της 17 Νοέμβρη; Στις φυλακές Κορυδαλλού βρίσκονται οι Γιωτόπουλος, Κουφοντίνας, Κωστάρης. Στις αγροτικές φυλακές βρίσκεται ο Τζωρτζάτος. Ο Χριστόδουλος Ξηρός στις φυλακές Θεσσαλονίκης και ο Σάββας Ξηρός στο Νοσοκομείο του Κορυδαλλού. Καταδικάστηκαν για 23 φόνους και άλλες παράνομες πράξεις δεκατέσσερις (14). Οι οκτώ (8) έχουν αποφυλακιστεί.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ’ όλα Λίγα απ’ όλα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top