FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Λίγα απ' όλα

Ο πρωτοεγγονός μου στο Γυμνάσιο

- Παππού θέλω να ‘ρθεις στον αγιασμό. Στο Γ΄ Γυμνάσιο, εκεί στον Γαϊδαρανήφορο…

Παππούς: Θα ‘ρθω καμάρι μου. Σου έχω αρνηθεί ποτέ κάτι; Αυτά αρχές Σεπτεμβρίου…

Δυστυχώς την ημέρα του αγιασμού βρισκόμουν στην Κρήτη. Βαφτίσαμε το δεύτερο παιδί του γιου. Έτσι κάποια ημέρα μαζί με την Ελένη στηθήκαμε στην κεφαλή της σκάλας του προαύλιου και περιμέναμε το διάλειμμα να δούμε το παιδί.

Δεν σας κρύβω ότι δάκρυσα απ’ τη συγκίνηση. Και τότε και τώρα που γράφω. Εδέησα να δω το παιδί της πρωτότοκης κόρης μου, στο Γυμνάσιο. Λίγο το έχεις; Είμαι μεγάλος πια. Άλλοι στην ηλικία μου έχουν αποδημήσει εις τόπον… Αυτές οι χαρές με κρατούν στην ζωή!

Κυκλοφοριακή αγωγή

Καμαρώνω τα νέα παιδιά, αγόρια και κορίτσια, που χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις μετακινήσεις ή για αγωνιστικό σπορ. Καμαρώνω τους οδηγούς μοτοσακό και μοτοσυκλέτας που φορούν κράνος που προστατεύει αποδεδειγμένα τη ζωή τους από ατύχημα. Βλέπεις όμως αρκετούς που οδηγούν μοτοσυκλέτες μεγάλου κυβισμού και έχουν κρεμασμένο το κράνος στο τιμόνι ή δεν φορούν. Οι οδηγοί αυτοί δεν πιστεύουν ότι «το κράνος σώζει ζωές» αλλά ο φόβος του τροχονόμου και το πρόστιμο τους αναγκάζει να το φορούν ή να το κρεμούν. Στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχει μέτρο αντιμετώπισης και το μόνο σωσίβιο είναι η κυκλοφοριακή αγωγή που πρέπει να αρχίζει από το νηπιαγωγείο.

Συντάξεις και ΣΥΡΙΖΑ

Την περικοπή των συντάξεων το 2019 κατά 1,8 δις ευρώ ψήφισε μόνον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τα άλλα κόμματα όχι μόνο καταψήφισαν το συγκεκριμένο μέτρο, αλλά ζήτησαν και να μην εφαρμοστεί. Τώρα οι Συριζαίοι επιχειρούν να πείσουν για το αντίθετο δίνοντας την εντύπωση ότι μάχονται για τους 70μηντάρηδες! Τέτοια κυνηγητά και αδιαντροπιά μόνον την εποχή του «Τζουμπέ» μπορούσες να συναντήσεις. Και όμως υπάρχουν ακόμα αφελείς που τους πιστεύουν.

Βγήκαμε απ’ τα μνημόνια!

Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου, από το Καστελόριζο ανήγγειλε στον ελληνικό λαό ότι χρεοκοπήσαμε και ζητήσαμε προστασία από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ο κ. Τσίπρας από την Ιθάκη μας πληροφόρησε ότι ύστερα από δέκα χρόνια βγαίνουμε στις αγορές!... Έχει ένας μήνας από τη φιέστα της Ιθάκης και η τσέπη μου και το πορτοφόλι μου δεν πήραν χαμπάρι! Όταν βρισκόμασταν στα μνημόνια μας δάνειζε η Ευρώπη με 0,80-1,5% επιτόκιο και τώρα που θα βγούμε στις αγορές θα δανειζόμαστε με 2,5-4,5% και ίσως και παραπάνω . Αλλά η έξοδος στις αγορές σημαίνει ότι η οικονομία της χώρας βελτιώθηκε, θα προκύψουν ξένες και ντόπιες επενδύσεις θα μειωθεί η ανεργία θα ανέλθει το βιοτικό επίπεδο του λαού. Μόνον ότι ο νόμος του χρήματος που φέρνει επενδύσεις χρειάζεται και άλλους συντελεστές για ν’ αρχίσει να κινείται. Και η σημερινή κυβέρνηση με τις αγκυλώσεις που διακατέχεται δεν μπορεί να τα κάνει.

Μπόινγκ αξίας 400 εκατομμυρίων

Μπορεί η οικονομία της Τουρκίας να πήρε την κατιούσα σαν τη δική μας, μπορεί ο λαός της να πένεται, όμως ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαθέτει έντεκα (11) αεροπλάνα για τις μετακινήσεις του! Μάλιστα το τελευταίο ένα Boeing 747 και σωστό ιπτάμενο παλάτι αξίας 400 εκατ. δολαρίων προκάλεσε πλείστες όσες αντιδράσεις όταν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινουπόλεως. Από την προεδρία της Δημοκρατίας ανέφεραν ότι το αεροσκάφος ήταν δώρο του σεΐχη του Κατάρ για να δείξει την αγάπη του στον Ερντογάν και την εμπιστοσύνη του στην Τουρκία. Ασκολσούν!

Ο Αντιαμερικανισμός του Τσίπρα

«Φονιάδες των λαών αμερικάνοι» κραύγαζε ο κ. Πρωθυπουργός και οι όμοιοί του από τα χρόνια που ήταν φοιτητής μέχρι το 2014 ως αντιπολίτευση. Ο αντιαμερικανισμός του, τα ασυγχώρητα λάθη των παλαιοκομματικών τον έφεραν στην εξουσία. Κοιτάζονταν τον πριν λίγες ημέρες στη ΔΕΘ να χαριεντίζεται με τους αμερικανούς στο περίπτερο τους λυπήθηκα και εξοργίστηκα. Δεν υπήρξα αντιαμερικάνος, αλλά ούτε φίλος τους. Υποστήριξαν τη δικτατορία του Παπαδόπουλου και βοήθησαν τους Τούρκους να διχοτομήσουν περίπου την Κύπρο. Αλλά το να βλέπεις έναν πρώην κομμουνιστή να χαριεντίζεται και να χασκογελά με τους «φονιάδες των λαών» μόνον βαθιά θλίψη και οργή προκαλεί. Ξεφτίλισαν την όποια αριστερά.

Η δύναμη της ακροδεξιάς στην Ευρώπη

Ελβετία 29% ακροδεξιοί, Αυστρία 26%, Δανία 21%, Ουγγαρία 19%, Σουηδία 17,6%, Φιλανδία 18%, Ιταλία 17,4%, Ολλανδία 13%, Γαλλία 13%, Τσεχία 11%, Γερμανία 12,6%, Βουλγαρία 9%, Σλοβακία 8%, Ελλάδα 7% και Κύπρος 3,7%. Εδώ πάμε πολύ καλά για την ώρα…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 14:06
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ΄ όλα Λίγο απ' ολα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top