FOLLOW US

Παντός καιρού

Κομπογιαννίτες και αφαιμάξεις

Οι αφαιμάξεις, μέχρι τον 19ο αιώνα, αποτελούσαν βασικό τρόπο θεραπείας πολλών ασθενειών, όπως του υψηλού πυρετού, της αποπληξίας, του πονοκέφαλου. Κατά την κομπογιαννίτικη ιατρική με την αφαίρεση της περίσσειας του αίματος θα αποκαθίστατο η ισορροπία των εσωτερικών «χυμών» και θα καθαρίζονταν ο οργανισμός του πάσχοντος από το «μολυσμένο» αίμα.

Οι αφαιμάξεις πραγματοποιούνταν από τους «Κομπογιαννίτες» πρακτικούς γιατρούς που προέρχονταν -αρχικά- από τα Ζαγοροχώρια της Ηπείρου, και από τους « μπαρμπέρηδες» εκείνης της εποχής, οι οποίοι, εκτός από την «κουρά» των μαλλιών, είχαν μάθει να «κουράρουν» και τους ασθενείς, ασκώντας την… ιατρική επιστήμη -και ειδικότερα την οδοντιατρική- ως ειδικοί των αφαιμάξεων (με τις βδέλλες που διατηρούσαν εντός φιάλης στο κουρείο τους), και της «εξαγωγής οδόντων» (διά της κοινής τανάλιας!).

Από την… «θεραπευτική αγωγή» των αφαιμάξεων δεν γλύτωσε ούτε ο Λόρδος Μπάυρον, ο οποίος, ευρισκόμενος στο Μεσολόγγι, προσβλήθηκε από ελονοσία και κατέληξε -μια ώρα αρχύτερα- λόγω των συχνών αφαιμάξεων που του έκαναν οι «θεράποντες» ιατροί της εποχής.

Σήμερα η πρακτική των «αφαιμάξεων», παρ΄ όλον ότι έχει εγκαταλειφθεί ως μέθοδος θεραπείας από τη σύγχρονη ιατρική επιστήμη, φαίνεται ότι αναβιώνει ως μέθοδος της… «μνημονιακής» οικονομικής επιστήμης, για τη «θεραπεία» της πάσχουσας από βαριά ύφεση Ελλάδας!

Κάποιοι «κομπογιαννίτες» και «μπαρμπέρηδες» της «Εσπερίας», με την συναίνεση της εγχώριας κυβερνώσας πολιτικής ηγεσίας (οι οποίοι, ως «συγγενείς» της ασθενούς Ελλάδας προσυπέγραψαν την επικίνδυνη θεραπεία, περισσότερο για να μην χάσουν την… «κληρονομιά» -μια «παλιοκαρέκλα» όλη κι όλη- και λιγότερο για την υγεία της προσφιλούς «μητέρας» τους), επέβαλαν την «θεραπεία της ολοκληρωτικής αφαίμαξης», μέχρι και της τελευταίας σταγόνας του αίματος, και της τελευταίας, δηλαδή, οικονομικής ικμάδας που διαθέτουν οι Έλληνες, φορολογούμενοι πολίτες.

Αντί να επιβάλλουν την εξάλειψη των αιτίων που προκάλεσαν την οικονομική κατάρρευση της χώρας που οδήγησε στη δανειακή «διασωλήνωσή» της, αντί να επιμείνουν στη μείωση του σπάταλου κράτους, στην ορθολογική αναδιοργάνωση και τον εκσυγχρονισμό του, ανέχονται, όχι μόνον την διαιώνισή του αλλά και τους αθρόους διορισμούς άχρηστων, καφενόβιων και κομματοδίαιτων της κυβερνώσας Ε.Π.Ε.

Αντί να επιμείνουν στον εκσυγχρονισμό του υπάρχοντος θεσμικού καθεστώτος, στην κατάργηση όλων των αναχρονιστικών διατάξεων που παρεμποδίζουν τον ελεύθερο ανταγωνισμό, την πραγματική απελευθέρωση της Αγοράς, την ταχεία απονομή της Δικαιοσύνης και την προσέλκυση των επενδύσεων, προκειμένου να βγει από την κωματώδη κατάσταση η οικονομία, υποχωρούν μπροστά στις ιδεοληπτικές αντιστάσεις των εγχώριων θαυμαστών του «μοντέλου Τσάβες»!

Και το πλέον... «κομπογιαννίτικο: αντί να «αιμοδοτήσουν» και να παράσχουν το αναγκαίο οξυγόνο που χρειάζεται για να «ανασάνει» και να αναρρώσει η ημιθανής οικονομία, της αφαιρούν αίμα και οξυγόνο! Όχι μόνο δεν καταργούν τα προηγούμενα μέτρα που βύθισαν στην ύφεση την οικονομία και νέκρωσαν ή ανάγκασαν σε εκπατρισμό επιχειρήσεις και ανθρώπινο δυναμικό, αλλά επιβάλλουν και άλλους βαρύτερους φόρους και άλλες πρόσθετες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Και επιχαίρουν, σαν τις… «βδέλλες» του κομπογιαννίτη μπαρμπέρη, που γέμισε και « φούσκωσε» από το τελευταίο αίμα που είχε απομείνει στις φλέβες του ασθενούς, διότι, λέει, το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 έφτασε το 4%, ήτοι τα 7 δις (αντί του αρχικού στόχου του 0,9)!

Με την εξαφάνιση των επικουρικών συντάξεων και του ΕΚΑΣ, με απλήρωτες οφειλές του δημοσίου προς τους ιδιώτες που ανέρχονται στα 5 δις, με 100 δις οφειλόμενα προς το δημόσιο και με 250 δις μη εξυπηρετούμενα δάνεια προς τις τράπεζες, με 95.000 συνταξιοδοτήσεις που εκκρεμούν, πολλές και τρία χρόνια, με 487 κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, την ημέρα, για χρέη προς το Δημόσιο (1.602.835 δις από αναγκαστικές εισπράξεις, μέσα στο 2016, με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και ποινικές διώξεις),με 4,5 εκατομμύρια πολίτες που χρωστούν στην Εφορία, με 2,2 δις οφειλόμενα στη ΔΕΗ, με αύξηση κατά 30% της ιδιωτικής δαπάνης για την περίθαλψη -λόγω της ανεπάρκειας του δημόσιου συστήματος περίθαλψης- και με συνεχή πτώση της κατανάλωσης -τελευταία και για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης- επιτεύχθηκε ο… θρίαμβος του πρωτοφανούς « αιματηρού» πλεονάσματος!

Η οικονομική επιστήμη της δημιουργίας πρωτογενούς πλεονάσματος διά της αφαίμαξης έκανε το «θαύμα» της, το οποίο

«θαύμα», προς μεγάλη ικανοποίηση του «θαυματοποιού» Σόιμπλε, θα κρατήσει ως τις γερμανικές εκλογές, για να «αβαντάρει» την προεκλογική εκστρατεία του· αναφορικά, όμως, με την ελληνική πραγματικότητα, το «θαύμα» δεν θα διαρκέσει -ως είθισται- πέραν του τριημέρου. Και όταν θα έλθει η ώρα των εκλογών και στην Ελλάδα, είναι πολύ πιθανόν ο «σοφός» λαός να έχει -επιτέλους- συνειδητοποιήσει τι σημαίνουν τα «θαύματα» της «πρώτη φορά και δεύτερη φορά αριστερής κυβέρνησης»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τα δυο «τσουβάλια» Εκπαιδευόμενοι στην ανομία »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top