FOLLOW US

Παρα...θέσεις

Καλή Σεζόν…

Η «Σεζόν» ξεκίνησε δυναμικά… Μας το διακήρυξαν αυτολεξεί ο Ρουβίκωνας στο Υπουργείο Εξωτερικών, η Super League και οι σχετικές στοιχηματικές εταιρείες και, εμμέσως πλην σαφώς, ο… Αλέξης από την Ιθάκη του ανασχηματισμού του.

«Σεζόν», μια δάνεια έκφραση που χαρακτηρίζει την εποχική επανάληψη, από την οποία δεν περιμένεις τίποτα πραγματικά νέο, καινούργιο, διαφοροποιό, πέραν από κάποιες σημειακές παραλλαγές του ίδιου κεντρικού θέματος. Τα ΜΑΤ θα παίζουν «μπάλα» στη γωνία Τοσίτσα - Πατησίων κάθε Σάββατο βράδυ με το «άβατο» ο Ρουβίκωνας θα παρεμβαίνει δεξιά κι αριστερά κάθε λίγο·ο Ολυμπιακός θα κερδίζει σάπια πέναλτι κι ο Παναθηναϊκός θα σέρνεται·τα ΑΤΜ θα ανατινάζονται τρις εβδομαδιαίως·οι Μακεδονομάχοι θα συλλαλούν ενίοτε·κάποια νέα μορφή γρίπης θα στοχεύει όσους δεν κάνουν εμβόλια·οι «συνταξούλες» θα κοπούν ή δε θα κοπούν ή θα αναβληθούν ή δε θα αναβληθούν, αδιάφορο καθώς το αφήγημα θα είναι το ίδιο·θα βρέξει και θα πνιγούμε καθότι τα «όμβρια» θα ‘ναι εξ ορισμού βουλωμένα και τα ρέματα καταπατημένα,·παραβιάσεις και μετανάστες θα παρουσιάσουν έξαρση,·o Κουφοντίνας θα παίρνει άδειες ως μελισσοκόμος,·η Αυλωνίτου θα στριγγλίζει και ο Γιακουμάτος θα λέει τις χοντράδες του,·ο Φώτης ο Κουβέλης θα τραβά σιωπηλός και βαρέως σύνοφρυς το μαρτυρικό δρόμο του προς τη ριζοσπαστική Αρετή - βήμα βήμα, από υφιστάμενος του Καμμένου σε αντικαταστάτης του Παναγιώτη του Κουρουμπλή, η καλή ακαδημαϊκή επίδοση θα σημαίνει ρετσινιά κι ο κάθε νέο-εισαχθείς στις «Καθηγητικές» λεγόμενες Σχολές (φιλόλογοι, μαθηματικοί, θεολόγοι…) με βαθμό κάτω από τη βάση στο κύριο μάθημα κλάδου θα ευελπιστεί να διορισθεί στην Εκπαίδευση ώστε να από-στραβώσει γενιές και γενιές ελληνοπαίδων στο ανθηρό μας μέλλον,·οι απολυμένες «καθαρίστριες» θα κατασκηνώνουν έξω από τα Υπουργεία, η ΠΟΕΔΗΝ θα ξεφωνίζει τον Πολάκη ο οποίος θα αλληλομηνύεται με τον Άδωνι, το ΚΙΝΑΛ θα διασπασθεί πριν συγκροτηθεί… κι όλοι εμείς θα εξασκούμε το χόμπι μας, δηλαδή να φτάνει η ημέρα μισθοδοσίας να πληρώσουμε λογαριασμούς, φόρους, ΕΝΦΙΑ και δάνεια και να λουφάζουμε τις υπόλοιπες 29 με τις προσφορές των super markets σε προϊόντα οικιακής υγιεινής και χαρτί τουαλέτας!

«Σεζόν» θα πει μια από τα ίδια… στη μετα-μνημονιακή Ελλάδα. Κι όμως, έχει χαθεί η νοηματική μπάλα ακόμα και με τους όρους αυτούς, ακόμα και στη νέο-ελληνική «Οδύσσεια» και τις μετα-μνημονιακές «Ιθάκες» του Αλέξη. Πρώτο και κύριο είναι το μήνυμα ελπίδας προς το πρωτόγονο Τσοχατζοπουλικό ΠΑΣΟΚ: μετά τη Δούρου και τον Κοτσακά, τον Σπίρτζη και τη λοιπή πασοκαρία, υπομονή Κίμωνα Κουλούρη π.χ., υπάρχει μέλλον για τους συν Εσέ, εδώ στον «πάγκο» της Πρώτης Φοράς «Αριστεράς». Δεύτερο, τί να πω όμως για τον «πάγκο» των «κομμάτων της διαπλοκής», των υπαίτιων των δεινών μας, κατά την ανάλυση του Αλέξη. Η Μαριλίζα του Γιώργου, η Μυρσίνη του Σημίτη και η Κατερίνα του Κ. Καραμανλή- του-«εθνικού-κεφαλαίου» ανέκτησαν πολιτικήν παρθενίαν, καθότι «διαφωνούσαμε για το παρελθόν αλλά συμφωνούμε για το μέλλον» Παππάς έφα (Νικόλαος, υιός του διορισθέντος πατρός, Στυλιανού). Πέραν του ασυγκράτητου αισθήματος «λαϊκής ασφάλειας» -οι λοιποί ας αγχώνονται- που εξέπεμψε η νέα Ηγεσία του αναβαθμισθέντος (αμ πώς) Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που κάνει να τρέμει σύγκορμη την πάσης φύσεως παραβατική/εγκληματική συμπεριφορά, φαίνεται ότι είναι ξεκάθαρος ο πολιτικός σχεδιασμός: η ανανήψασα Κατερίνα Παπακώστα, Ηγέτις της «Νέας Ελληνικής Ορμής» -άλλως ΝΕΟ- εισήλθε στην Κυβέρνηση με την προοπτική της στήριξης της Συμφωνίας των Πρεσπών, βλέπε δηλώσεις συντρόφου Σκουρλέτη, μέσω συνεργασίας με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δηλώνει ότι θα ρίξει την Κυβέρνηση εάν έλθει η Συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή. Εάν Εσείς κάτι καταλάβατε από το Σχέδιο, μάσαλά σας! Τρίτο, ευελπιστούμε ως επόμενο βήμα στη πραγμάτωση της πρόβλεψης Αυλωνίτου «θα κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές, όχι ως Αριστερά», μετά τον κ. Νικολόπουλο του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος στην Αχαΐα, να είναι ο Κυριάκος ο Βελόπουλος στη Μακεδονία. Γιατί όχι, δηλαδή; Η «Ελληνική Λύση» καταγράφεται πλέον στατιστικά στις δημοσκοπήσεις, το οικονομικό-πολιτικό-ποδοσφαιρικό σύμπλεγμα της Λέγκας του Βορρά τον στηρίζει πλήρως και ουδείς στην ομάδα Μαξίμου -με την επωνυμία ΣΥΡΙΖΑ- έχει φραγμό να πει ο,τιδήποτε σε οποιονδήποτε.

Τη νέα «σεζόν» θα έχουμε κι εκλογές, πολλές μάλιστα! Το ξέχασα προς στιγμήν! Ίσως επειδή μετά από τόσες «σεζόν», η ελπίδα μου μήπως ακούσουμε κάτι νέο, κάπως σοβαρό, μια ιδέα που κάτι να λέει, έχει εκλείψει. Όντως, η «Σεζόν» ξεκίνησε δυναμικά…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top