FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

  • Λίγα απ΄ όλα
Ήθελε να ξεχωρίσει...

Το 2008, Ιούλιος μήνας, ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Στην εορτή της δημοκρατίας ο τότε Πρόεδρος κ. Παπούλιας κάλεσε και τον κ. Τσίπρα  ως αρχηγό κόμματος. Αντί να τον συνοδεύσει η σύζυγός του, κ. Περιστέρα προτίμησε την Καντίτσα Σάνκα μια κομμώτρια από τη Σιέρα Λεόνε. Ήθελε να ξεχωρίσει έναντι των άλλων προσκεκλημένων και να λανσάρει το στυλ του λαϊκού αγωνιστή. Σήμερα η κ. Σάνκα, αφού απόλαυσε την Συριζαίικη ευημερία, κατέφυγε στο Λονδίνο να βρει δουλειά για να ζήσει.

 

Ο ταξιτζής, η γριά και ο ομορφάντρας

Ταξιτζής: Πήρα ένα ηλικιωμένο ζευγάρι να το μεταφέρω στη Μυτιλήνη. Ο άντρας πλησίαζε τα ογδόντα κάθισε δίπλα μου, η γυναίκα του, πατημένα τα εβδομήντα, στο πίσω δεξιό άκρο. Στο Μετόχι του Κάτω Τρίτους μου έκανε σήμα να σταματήσω ένα παληκάρι 20-22 χρονών, ομορφάντρας. Μπήκε καλημέρισε και κάθισε συνεσταλμένα πίσω αριστερά. Όταν φτάσαμε στο ελαιοτριβείο Κατζανού, κοντά στο Ντίπι, η κυρία έβγαλε κραυγή μεγάλη: «Σταμάτα ταξιτζή και πάρε αυτόν τον νεαρό από δίπλα μου, δεν αντέχω άλλο....». Φαίνεται της γριάς της αφυπνίστηκαν οι ορμόνες της και δεν μπόρεσε να αισθάνεται   την ανάσα του όμορφου άντρα δίπλα της που έφυγε τρομαγμένος... Αυθεντικό στις λεπτομέρειες του.

 

Κατάσκοποι και τρομοκράτες

Το 2007 τεράστια πυρκαγιά κατέκαψε δάση, καλλιεργημένες εκτάσεις, χωριά, οικισμούς του Νομού Ηλείας της Πελοποννήσου, με 63 νεκρούς. Η τότε κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή απέδωσε τις πυρκαγιές σε τούρκους πράκτορες. Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός παραιτήθηκε  ξαφνικά γιατί κατά πληροφορίες αμερικανοί πράκτορες επιχείρησαν να τον «δολοφονήσουν» αφού πρώτα παγίδευσαν τα προσωπικά του τηλέφωνα. Αυτά τα τερατώδη κυκλοφορούσαν τότε. Πρόσφατα Ρώσοι πράκτορες οργάνωσαν τα συλλαλητήρια κατά της συμφωνίας των Πρεσπών και χρηματοδότησαν όλες τις σχετικές εκδηλώσεις. Άραγε για τις καταστροφές στην Κινέτα, το Μάτι, τους Αγίους Θεοδώρους, ποιές ξένες δυνάμεις ευθύνονται; Εμείς ο περιούσιος λαός, εσείς οι πολιτικοί, οι υπηρεσιακοί παράγοντες, δεν φέρουμε καμία ευθύνη; Καμία;

 

Λίστα Λαγκάρτ

Επί των ενδόξων ημερών του ΣΥΡΙΖΑ η λίστα Λαγκάρτ μπήκε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας αφού ελέγχθηκαν ολίγες μόνον περιπτώσεις φοροφυγάδων. Η λίστα Λαγκάρτ εστάλη στο Υπουργείο Οικονομικών της χώρας μας από τη Γαλλία και περιελάμβανε τρανταχτά ονόματα  Ελλήνων φοροφυγάδων που είχαν φυγαδεύσει μεγάλα ποσά σε τράπεζες του εξωτερικού. Την παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου υπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Γεωργίου Παπανδρέου. Ο κος Παπακωνσταντίνου την παρέδωσε στον κ. Βενιζέλο και αργότερα πήγε στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου προτού να καταλήξει στον ΣΥΡΙΖΑ. Κανείς   δεν έδειξε τον απαιτούμενο ζήλο να στείλει όλους τους φοροφυγάδες στις ΔΟΥ και στη δικαιοσύνη.

 

Γιώργος Παπανδρέου - Νικόλαος Πλαστήρας

Ο Πλαστήρας είπε κάποτε στον Γιώργο Παπανδρέου (Γέρο): «Είμαστε και οι δυο στρατηγοί. Εγώ στο πεδίο της μάχης και εσύ στο πεδίο του έρωτα. Τις μαζεύεις γύρω σου τις γυναίκες σαν τις μέλισσες...». Ο Παπανδρέου χαμογέλασε και απάντησε: «Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ μας. Τα πυρά που χρησιμοποιώ εγώ σαν στρατηγός είναι.... «άσφαιρα».

 

Γάμοι που πρέπει να προβάλλονται

Στις 29/7/2018 παντρεύτηκαν στον Άγιο Θεράποντα Μυτιλήνης παρουσία του Μητροπολίτου κ. Ιακώβου και πολλών ιερέων ο Γιάννης- Παναγιώτης Κουλανδρής και η Ευαγγελία Νταούνη. Το μυστήριο παρακολούθησε πολύς κόσμος απ’ όλο το κοινωνικό φάσμα. Ο γαμπρός, ένα μορφωμένο παιδί και θαυμάσιος ιεροψάλτης, κατάγεται από τον Παπάδο και σκοπεύει να  ιερωθεί. Η Ευαγγελία δασκάλα από τη Μυτιλήνη με ρίζες από την Γέρα, έχει όλα τα πνευματικά και ηθικά προσόντα να σταθεί δίπλα στον σύζυγο της. Θέλω με την ευκαιρία να συγχαρώ την θεία του Γιάννη, Αφρούλα, γιατί στάθηκε κοντά στο παιδί ουσιαστικά και τον παπά Στρατή Κωνσταντάρα που ως πνευματικός πατέρας , τον καθοδήγησε εξ απαλών ονύχων, του έμαθε την ψαλτική τέχνη και τις γεωργικές ενασχολήσεις  και τον έκανε έναν χρήσιμο άνθρωπο και πολίτη. Η Αφρούλα Μουτζούρη και ο παπά Στρατής Κωνσταντάρας, ήταν για εμένα οι ταπεινοί πρωταγωνιστές του όλου μυστηρίου. Να ζήσετε παιδιά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου 2018 14:08
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι τελευταίες πυρκαγιές Σταράτες κουβέντες »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top