FOLLOW US

Παντός καιρού

Η παιδεία των καταληψιών

 

Όλος ο κόσμος χαίρεται και χαμογελά, παππού, και μόνο εσύ και ο πατέρας μου, είστε σκεφτικοί κι αγέλαστοι.
- Γιατί όλα αυτά που ζούμε είναι στενάχωρα, παιδί μου.
- Οι άλλοι άνθρωποι, παππού, δεν αισθάνονται έτσι, διότι, όπως είπε ο πρωθυπουργός μας, «κυκλοφορεί στην Αθήνα και βλέπει χαρούμενα πρόσωπα»;
- Φαίνεται πως συναντά στο δρόμο του, όλους μαζί, αυτούς που κέρδισαν το Τζόκερ τα τελευταία χρόνια!
- Όχι, παππού, είναι γιατί, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός μας, προχθές, «βγήκαμε στις αγορές» και σε ένα χρόνο από σήμερα θα βγούμε και από τα «Μνημόνια»· οπότε, παππού, μπορείς να χαμογελάς κι εσύ, διότι δεν κινδυνεύει, πια, το σπίτι μας να το πάρει η τράπεζα ούτε θα χρωστάμε τον ΕΝΦΙΑ στη Εφορεία, για το σπίτι της γιαγιάς στο χωριό.
- Γι’ αυτό είσαι χαρούμενος εσύ και χαμογελάς, παιδί μου;
- Εγώ έχω τις δικές μου χαρές: ο υπουργός της Παιδείας, που μας αγαπά, παππού, υποσχέθηκε πως θα καταργήσει τις εξετάσεις, για να μπορούμε, όπως είπε στη Βουλή, να πίνουμε κι εμείς, τα παιδιά «ένα ποτό και να ερωτευτούμε», ενώ εσύ, παππού, γκρίνιαζες, πάντα, να αφήσουμε τα ποτά και τους έρωτες για αργότερα, όταν θα έχουμε μπει στο πανεπιστήμιο, και να κοιτάξουμε, τώρα, τα μαθήματά μας.
- Αυτά να τα λέει στα δικά του τα παιδιά ο υπουργός, που σας αγαπάει πολύ, αλλά τα δικά τους τα παιδιά τα στέλνουν να σπουδάσουν στο εξωτερικό, στις Αγγλίες και τις Αμερικές, απ’ όπου πήρε τα πτυχία του και ο υπουργός σας ο Γαβρόγλου, ο οποίος είναι 70 χρονών και μυαλό δεν έβαλε!
- Είναι και το άλλο, παππού, το μεγάλο καλό που θα μας κάνει ο υπουργός μας. Τώρα πια δεν χρειάζεται να είμαστε «σπασίκλες» και να είμαστε αριστούχοι, όπως μας έλεγες εσύ. Τα « Άριστα» είναι για τους κομπλεξικούς, που θέλουν να κρατάν τη σημαία στις παρελάσεις. Τώρα πια, με απόφαση του υπουργού μας, οι «σπασίκλες» δεν θα γίνονται σημαιοφόροι, γιατί θα βγαίνει με κλήρο αυτός που θα σηκώνει τη σημαία. Κι ούτε, πια, θα κρατά ο καλύτερος μαθητής το Απουσιολόγιο και θα γράφει τις απουσίες, γιατί ο καλός μας ο υπουργός θα καταργήσει και τις απουσίες και η παρακολούθηση των μαθημάτων δεν θα είναι, πια, υποχρεωτική. Έτσι, λένε, τα μεγαλύτερα παιδιά που είναι «γραμμένα» στον ΣΥΡΙΖΑ!
- Ναι αλλά οι «σπασίκλες», που λες εσύ, θα είναι, πάντα τα αφεντικά και θα έχουν το κουμάντο στη φάμπρικα, όπου εσύ που τους κοροϊδεύεις, θα τους παρακαλάς να σε προσλάβουν για εργάτη.
- Τελειώσανε αυτά, παππού, που ήξερες εσύ. Από δω και πέρα αυτό που μετράει δεν είναι τα «άριστα», αλλά ποιος είναι πρώτος στις καταλήψεις του σχολείου του. Το είπε και ο υπουργός ο Τσακαλώτος που έκανε, όπως είπε στη Βουλή, πολλές καταλήψεις και, ύστερα, έφτασε να γίνει και υπουργός των Οικονομικών. Με τις καταλήψεις έγινε πρωθυπουργός και ο Τσίπρας -και ας τον κοροϊδεύεις εσύ, παππού, πως δεν ξέρει Γεωγραφία και νομίζει ότι η Λέσβος και η Μυτιλήνη είναι δυο ξεχωριστά νησιά.
- Ναι αλλά ο Τσακαλώτος «είχε μπάρμπα στη Κορώνη» και ο Γαβρόγλου πλούσιο πατέρα που πλήρωναν για να σπουδάζουν αυτοί στα πανεπιστήμια του εξωτερικού. Όσο για τον Τσίπρα, που έκανε δώδεκα χρόνια στο Πολυτεχνείο, είχε πατέρα εργολάβο που έπαιρνε δημόσια έργα και είχε μπόλικο παρά για να ξοδεύει, ενώ εσένα που πατέρας σου είναι μεροκαματιάρης, αν εσύ δεν είσαι καλός μαθητής, κανείς Γαβρόγλου και κανείς Τσίπρας δεν πρόκειται να αναλάβει να σε σπουδάσει και να σου βρει δουλειά.
- Και ο Καρανίκας, παππού, είχε «μεροκαματιάρη» πατέρα και δεν έμαθε, ποτέ του, ορθογραφία, όπως τον κατηγορούν, ούτε πήρε ποτέ του «άριστα» αλλά, σήμερα, είναι Σύμβουλος Στρατηγικού Σχεδιασμού δίπλα στον Πρωθυπουργό!
- Θέλεις, παιδί μου, να γίνεις κάτι, σαν τον Καρανίκα; Αν αυτό είναι το όνειρό σου, ψάξε να βρεις κι εσύ έναν Τσίπρα, που ξέρει να λέει ωραία παραμύθια και να παραμυθιάζει τον κόσμο. Και πού ξέρεις, με τέτοια γράμματα που θα σας μαθαίνουν στο εξής στα σχολειά, μετά τον σημερινό Τσίπρα, μπορεί να ξεφυτρώσουν και πολλοί άλλοι Τσίπρες πρωθυπουργοί, που θα κάνουν όλη την παρέα τους από τις «καταλήψεις» υπουργούς, οπότε μπορεί να σε κάνει και σένα σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού, στη θέση του Καρανίκα!
ΥΓ. Τέτοιο εξευτελισμό στην ελληνική σημαία μόνο η «πρώτη φορά Αριστερά» μπορούσε να κάνει παραδίδοντας τη σημαία σε όποιον βγάλει η κλήρωση!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top