FOLLOW US

Επιμύθιον

Η Ευρώπη και η φύση

Η φύση είναι η μεγάλη μητέρα μας και, ανεξάρτητα από το πώς της φερόμαστε κάποιες φορές, είναι μια μεγαλόψυχη αλλά και παντοδύναμη μητέρα.

Μας γέννησε, μας μεγάλωσε, μας ανακυκλώνει με σοφό τρόπο και έχει καθορίσει άπαξ και διαπαντός τους βιολογικούς μας ρόλους με τέτοιο σαφή τρόπο που όποιος της εναντιώνεται γελοιοποιείται.

Ο σπουδαίος Γερμανός ποιητής και αθεράπευτος -όπως πολλοί ομοεθνείς του- ελληνολάτρης Φρίντριχ Χέλντερλιν (1770-1843) «ονομάζει τη φύση ιερό. Τη λέει έτσι γιατί, όπως πιστεύει, βρίσκεται πάνω από τους θεούς και είναι αρχαιότερη από τον χρόνο», απηχώντας βέβαια δοξασίες των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και φυσικών.

Εννοείται ότι όταν αμελείται αυτή η φύση και βεβηλώνεται, διαπράττεται το αδίκημα της ασέβειας.

Όλος αυτός ο πρόλογος ήταν αναγκαίος για να εννοήσουμε το βάρος και την ασέβεια της πρόσφατης δήλωσης του Γάλλου προέδρου και την εισήγησή του στη Βουλή να καταργηθούν από το κοινωνικό λεξιλόγιο και από τα στοιχεία των νόμων οι λέξεις «πατέρας» και «μητέρα» και να αντικατασταθούν από τις λέξεις «γονέας 1» και «γονέας 2», χωρίς μάλιστα να διευκρινίζεται ποιο φύλο θα πάρει τον κάθε αριθμό ή ποιος από τους δύο του ιδίου φύλου.

Γι’ αυτόν δηλαδή οι λέξεις «πατέρας» και «πατρίδα», και «μητέρα» και «μήτρα» έχουν χάσει το αιώνιο νόημά τους, οπότε αυτονόητο είναι ότι ασεβεί όχι μόνο προς τη φύση αλλά και προς τη γλώσσα.

Συγκαταλέγεται λοιπόν και ο εν λόγω (και δεν θα μπορούσε να λείπει η Γαλλία ...) στη μεγάλη χορεία των «προοδευτικών» ηγετών και σκαπανέων του καινοφανούς πολιτισμού, που δεν χάνουν ευκαιρία να δείξουν το μέγεθος της ασέβειας και της μωρίας τους.

Είναι τα γνωστά ανιστόρητα και ανεκπαίδευτα «ζόμπι» (zombie) του διεθνούς προοδευτισμού που θέλουν να εγκαταστήσουν μια νέα παρά φύσιν τάξη πραγμάτων και να νικήσουν τους όρους της φύσεως!

Λέγεται, εν όψει των επικείμενων ευρωεκλογών, ότι η Γαλλία παραμένει βασικό όχημα της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης, οπότε λογικό είναι ο πρόεδρός της να λανσάρεται ως «αναβάτης 1» του οχήματος.

Ποια είναι όμως τα αληθή διακυβεύματα της ευρωπαϊκής ενοποίησης και της ευρωπαϊκής προοπτικής;

Με ποιες ηθικές και κοινωνικές αξίες θα μπορέσει η Εσπερία να αντιμετωπίσει την επιχειρούμενη διαπίδυση του μουσουλμανικού κόσμου, ενός κόσμου που έχει ακόμα έθνη, σεξουαλικά φύλα, θεό και οικογένεια;

Όσοι χαριεντίζονται με τις υπερεθνικές φιλοδοξίες είναι ήδη επικίνδυνοι. Να θυμίσουμε, με την ευκαιρία, τις γενναίες και προφητικές απόψεις της Θάτσερ για τη διαφύλαξη της εθνικής συνείδησης των ευρωπαϊκών κρατών.

Η ΕΕ βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με τις ρίζες των προβλημάτων της. Αυτή η ελίτ του πλανήτη διακατέχεται από μια αλλοπρόσαλλη αξιακή οπισθοδρόμηση. Θρησκευτικά δόγματα τη διαίρεσαν κάποτε (αν και ο Τριακονταετής πόλεμος δεν ήταν στην ουσία του θρησκευτικός), ιδεολογίες και οικονομικές συμμορίες την ολοκλήρωσαν (σε ένα κάποιο βαθμό), και τώρα «προοδευτικός αυνανισμός» αγωνίζεται να την ξαναδιαλύσει και να την κάνει μια πολύχρωμη αλάνα χωρίς σύνορα και χωρίς ταυτότητα.

Υπάρχουν αντιδράσεις;

Υπάρχουν, και μάλιστα βρίσκονται, όπως ήταν αναμενόμενο, στο πολιτικό ανάθεμα των ευρωπαϊκών Δημοκρατιών. Είναι το τετραεθνές Βίζεγκραντ, το Μπρέξιτ και οι λοιπές εθνικές αποσχιστικές ενώσεις και πάνω απ’ όλα η αύξηση κατά 100% μέσα σε πέντε χρόνια (έρευνα της Μπιλντ) των ακροδεξιών κομμάτων σ’ όλη τη Γηραιά από κάθε άποψη Ήπειρο.

Η βία φέρνει βία. Η Ευρώπη λοιδορεί την ιστορία και προπαντός τη φυσική τάξη των πραγμάτων και φαίνεται ότι ο τρικυμιώδης εικοστός αιώνας δεν τη δίδαξε τίπο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κόκκινο φέσι H φάκα του Μπάρμπα-Θωμά »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top