FOLLOW US

Παντός καιρού

Η αυθαίρετη χώρα

«Ο Έλλην δύο δίκαια ασκεί πανελευθέρως,

 συνέρχεσθαί τε και ουρείν εις όποιο θέλει μέρος»!

Γ. Σουρής.

 

Πυκνή η εβδομάδα που πέρασε από ακραία και προκλητικά παραδείγματα πολιτικής αυθαιρεσίας: προηγήθηκε η κυνική ομολογία των κυβερνώντων ότι διαπράττουν το πολιτικό έγκλημα «προλεταριοποίησης» της ελληνικής κοινωνίας με την « συνειδητή» καταστροφή της μεσαίας τάξης, ώστε ελεημονούντες τα εξαθλιωμένα θύματά τους με το «κοινωνικό μέρισμα», το οποίο προήλθε από την « αφαίμαξη» της Μεσαίας Τάξης , να χρηματοδοτήσουν την δημοσκοπική ανάκαμψη του κόμματός τους.

 Ακολούθησαν οι φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική, όπου η διαχρονική αυθαίρετη δόμηση προκάλεσε την κατακλυσμιαία οργή της Φύσης, η οποία, μέσα σε λίγες ώρες, αφάνισε μέσα στη λάσπη τις ζωές και τις περιουσίες των κατοίκων.

Και ήρθε μέσα στο πένθος και την απόγνωση των ανθρώπων να προστεθεί και η οργή τους για τους θεατρινισμούς και την υποκριτική στάση της εκλεκτής του κυβερνώντος κόμματος Περιφερειάρχη, η οποία πριν από τρία χρόνια, με νικητήρια έπαρση δήλωνε ότι «θα πάει στο σπίτι της, εάν δεν ολοκληρώσει τα αντιπλημμυρικά έργα στη Δυτική Αττική» και η οποία, σήμερα, μετά την καταστροφή, αντί να « πάει στο σπίτι της» να κρύψει την ανικανότητά της, διότι επί τρία χρόνια ουδέν έπραξε, επιρρίπτει τις ευθύνες στην… γραφειοκρατία!

Και, βέβαια, με τον «στρατηγό της απραξίας» στο Υπουργείο… «Προστασίας του Πολίτη» συνεχίζεται και εντείνεται η ασύδοτη δράση των «αντιεξουσιαστών» ( ημεδαπών συνεπικουρούμενων και από αλλοδαπούς), οι οποίοι έχουν εγκαθιδρύσει αυτόνομο κράτος στα Εξάρχεια και οι οποίοι με την περίεργη ανοχή των κυβερνώντων καταλαμβάνουν δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, εισβάλλουν σε υπουργεία και οργανισμούς- και εσχάτως, στο… «απόρθητο οχυρό» του Υπουργείου της Εθνικής Άμυνας- πυροβολούν αστυνομικούς, πυρπολούν Μέσα Μεταφοράς, καταστρέφουν τις περιουσίες πολιτών( εσχάτως και κρεοπωλεία), εκτοξεύουν βόμβες Μολότοφ και ναυτικές φωτοβολίδες, αδιακρίτως, εναντίον αστυνομικών και πολιτών, αδιαφορώντας για τον κίνδυνο τραυματισμού τους ή και της απώλειας ανθρώπινης ζωής ( ένα από τα θύματά τους, μια γυναίκα βρίσκεται στην Εντατική χτυπημένη από φωτοβολίδα κατά τα επεισόδια της 17ης Νοεμβρίου).

Είμαστε, λοιπόν, μια χώρα, όπου η αυθαιρεσία βασιλεύει, πλέον, σε όλες τις εκφάνσεις της δημόσιας ζωής. Μια χώρα , όπου ο καθένας, εκπρόσωπος του κράτους ή ιδιώτης, απλός πολίτης ή πολιτικός αποφασίζει και ενεργεί κατά το δοκούν και επί το λαϊκότερον, « κάνει ό, τι του γουστάρει» γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του Αρχές, Κανόνες και Νόμους.

Θα αντέλεγε, ίσως, κανείς ότι αυθαίρετες πράξεις συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Και βέβαια συμβαίνουν, διότι πουθενά, σε καμιά χώρα δεν κατοικούν Άγγελοι ούτε διοικούνται οι χώρες από Αγίους· σε καμιά, όμως, πολιτισμένη χώρα οι αυθαίρετες πράξεις δεν έχουν τις διαστάσεις και τα χαρακτηριστικά της εν Ελλάδι αυθαιρεσίας, την καθολικότητα, το εύρος και την μονιμότητα · και το σημαντικότερο: δεν υπάρχει καμιά χώρα όπου η αυθαιρεσία όχι μόνον παραμένει- διαχρονικά- ατιμώρητη, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις επιβραβεύεται κιόλας.

Η αυθαιρεσία, κατά κανόνα, ξεκινάει από το «κεφάλι» και καταλήγει στην « ουρά», όπως συμβαίνει και με « το ψάρι που βρωμάει από το κεφάλι». Είναι, δηλαδή, πρωτίστως πολιτική και κρατική και από εκεί επεκτείνεται σε ολόκληρη την κοινωνία.

Παραπλανεί το λαό με ψεύδη και υφαρπάζει την εξουσία ένα κόμμα; Αλίς στους πεπλανημένους! Επί μια ολόκληρη τετραετία οι κυβερνώντες , ανενόχλητοι, μπορούν να καταστρέφουν τη χώρα και να υποθηκεύουν το μέλλον των επιγιγνομένων, χωρίς να υπάρχει καμιά δύναμη, η οποία θα ανέκοπτε την καταστροφική τους δράση( Συνταγματική πρόβλεψη, προνομία Προέδρου, Συνταγματικό Δικαστήριο)!

Τιμωρήθηκε ποτέ κανένας υπουργός ή πρωθυπουργός για τις ολέθριες αποφάσεις, για τις βλακώδεις πολιτικές που εφάρμοσε και τις ζημίες που προκάλεσε στη χώρα;

Τιμωρήθηκε η σημερινή κυβέρνηση για την Βαρουφάκεια πολιτική που πισωγύρισε τη χώρα στο 2010, που επιβάρυνε το λαό με τα πρόσθετα βάρη των 100 δις, που προκάλεσε την κατάρρευση των τραπεζών και επέβαλε τα capital control , για να οδηγήσει, τελικά, τις μεγαλύτερες τράπεζες στο ξεπούλημα και στον αφελληνισμό τους;

Τιμωρήθηκε ο Α. Τσίπρας για τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιέργησε, για το διχασμό του λαού που προκάλεσε, για τη μετατροπή του δημοψηφισματικού ΟΧΙ στο ταπεινωτικό για το λαό ΝΑΙ και τον εξευτελισμό της χώρας με την διεθνώς, πλέον, γνωστή kolotuba του;

Η απάντηση είναι ιστορικά πρωτοφανής: επιβραβεύτηκε με την πανηγυρική επανεκλογή του, δύο μήνες, μετά το φιάσκο του Δημοψηφίσματος!

Τιμωρήθηκε ο υπουργός του για τις εκατοντάδες νέων θυμάτων που προκάλεσε αποφυλακίζοντας με τον Νόμο του φονιάδες και ληστάρχους;

Τιμωρήθηκε ο ψευτονταής, ο συκοφάντης και υβριστής υπουργός του για τη σπίλωση της υπόληψης των πολιτικών αντιπάλων του;

Αντίθετα αύξησε τα ποσοστά του στην εκτίμηση του κομματικού κοπαδιού του!

Τιμωρήθηκε ποτέ ο ψευτοεπαναστάτης κομματάρχης για το πνεύμα απείθειας και ανομίας που καλλιέργησε στον αφελή λαό πρωτοστατώντας στο κίνημα « Δεν πληρώνω»;

Σήμερα, αφού έγιναν πια κυβέρνηση, υποχρεώνουν τους τέως, αφελείς οπαδούς τού «Δεν πληρώνω» να πληρώσουν και με τόκο τα… απλήρωτα!

Και το ελληνικό κράτος «κατ΄ εικόνα και ομοίωσιν» των κυβερνώντων! Όταν το κράτος χρωστά στους πολίτες δεν πληρώνει, αλλά όταν χρωστά ο πολίτης στο κράτος οδηγείται στη φυλακή ή του κατάσχονται τα υπάρχοντα!

Και οι δημόσιοι υπάλληλοι, που γαλουχήθηκαν με τα προεκλογικά συνθήματα των σημερινών κυβερνητών ότι «η αξιολόγηση είναι τιμωρία» συνεχίζουν να απορρίπτουν κάθε ιδέα για την αξιολόγησή τους, και τώρα που η …μετανοούσα παρέα των κυβερνώντων ανακάλυψε- όψιμα- ότι «η αξιολόγηση δεν αποσκοπεί στην τιμωρία αλλά στην επιβράβευση των άξιων υπαλλήλων»!

Και ο λαός, που βλέπει και ακούει τα « υψηλά» παραδείγματα από τους ιδεολόγους της αυθαιρεσίας πολιτικούς ηγέτες του και εκλαμβάνει την δημοκρατία ως ανομία και την ελευθερία ως ασυδοσία αυθαιρετεί « πανελευθέρως», όπως λέγει ο Γ. Σουρής! Καταπατεί δημόσιες εκτάσεις ,καίει και αποψιλώνει τα δάση, μπαζώνει ρέματα και χτίζει τείχη προκαλώντας την οργή της φύσης, ρίχνει τοξικά απόβλητα στα ποτάμια και μολύνει με παράνομες χωματερές τον υδάτινο ορίζοντα .

 Εν τη μωρία του ο άνθρωπος πριονίζει το κλαδί, όπου κάθεται, απεργαζόμενος την καταστροφή του!

Γι΄ αυτό και η μεταρρύθμιση που πρέπει να πραγματοποιηθεί κατ΄ απόλυτη προτεραιότητα είναι να αποκατασταθεί ο σεβασμός προς τη φύση· ειδικότερα, όμως, για την Ελλάδα επείγει να αποκατασταθεί η λογική και η υπευθυνότητα στο επίπεδο της πολιτικής ηγεσίας. Να σταματήσει, πρωτίστως, η αυθαιρεσία των κυβερνώντων, κεντρικά και τοπικά (και όσον αφορά τους περιφερειακούς και δημοτικούς άρχοντες). Να σταματήσει η ανοχή στην ανομία. Η γελοιοποίηση των νόμων που ψηφίζονται στη Βουλή και ουδέποτε εφαρμόζονται. Η παρότρυνση των πολιτών στην αυθαίρετη δόμηση με τις διαχρονικές και αλλεπάλληλες «νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων» (για τις οποίες επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο και οι « αριστεροί κυβερνώντες).

Έτσι θα γίνουν σεβαστοί οι Νόμοι και εκ μέρους των πολιτών.

Και οι Έλληνες, που ευτύχησαν να κατοικούν σε μια χώρα με τόση φυσική ομορφιά, ίσως, κάποτε, μάθουν να ζουν, « ομολογουμένως τη φύσει», όπως έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top