FOLLOW US

Παντός καιρού

GREECE COMEBACK ή περί επιστροφής στην αυταπάτη

Η ευτυχία ξαναγύρισε στην Ελλάδα!. « Οι Έλληνες δεν τρώνε πια από τα σκουπίδια» !

Ποιοι διαπίστωσαν την ολική επαναφορά των Ελλήνων στον… «απολεσθέντα παράδεισο»;

Πρώτα ο Φλαμπουράρης και στη συνέχεια η Κουντουρά! Και η… δόξα για το μεγάλο κατόρθωμα ανήκει ολόκληρη στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

Τι κι αν χιλιάδες νεόπτωχοι Έλληνες (τους οποίους η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τους έσπρωξε ακόμα πιο βαθιά στη φτώχια) τρώνε στα συσσίτια ( της Εκκλησίας 250.000 γεύματα σε όλη την Ελλάδα, στα συσσίτια των Δήμων, οργανώσεων, ιδρυμάτων, κοινωνικών δικτύων και δομών), οι οποίοι, εάν δεν υπήρχε η κοινωνική αλληλεγγύη, θα κατέφευγαν στους κάδους των σκουπιδιών.

Τι κι αν χιλιάδες συμπολίτες μας( από τους οποίους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ τους έκοψε ακόμα και το ΕΚΑΣ) συντηρούνται από τα τρόφιμα που συγκεντρώνουν εθελοντικές οργανώσεις- κινήματα αλληλεγγύης- κοινωνικά παντοπωλεία, όπως το «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»(5.394.600 κιλά τρόφιμα).

Τι κι αν σε κάθε γωνιά της Αθήνας σου απλώνει το χέρι ένας ζητιάνος κι αν σε κάθε τετράγωνο του κέντρου της Αθήνας κείτεται τυλιγμένος στα κουρέλια του ένας άστεγος.

Τι κι αν χιλιάδες Έλληνες προσπαθούν να επιβιώσουν με 400 ευρώ τον μήνα..

Τι κι αν χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν την ΔΕΗ.

Τι κι αν χιλιάδες Έλληνες ζουν με την καθημερινή αγωνία ότι θα χάσουν το σπίτι τους ή τη δουλειά τους.

Το SUCCESS STORY - που λοιδορούσε ο Τσίπρας και ο Καμένος, όταν κυβερνούσε ο Σαμαράς- είναι, σήμερα, το καύχημα των δυο «συντρόφων», οι οποίοι συνεχίζουν τα «θαύματα» της …«Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω» εξαφανίζοντας «πάσαν λύπην και στεναγμόν»!

Η « αυταπάτη» αποδεικνύεται ανίατη νόσος για την κυβερνώσα παρέα των «συντρόφων» Τσίπρα/Καμένου.

Τι κι αν χιλιάδες επιχειρήσεις συνεχίζουν να κλείνουν και άλλες να εγκαθίστανται στη Βουλγαρία (15.000) και στην Κύπρο (5.200).

Η ανάπτυξη « επέστρεψε στην Ελλάδα», διακήρυξε « per terra, per mare» ο πρωθυπουργός μας, κατά την επίσκεψή του στην πρώην «μητρόπολη του ιμπεριαλισμού» και τώρα …στοργική μητέρα των αξιολάτρευτων επενδυτών μας.!

Και οι υποψήφιοι επενδυτές, αυτοί που έμαθαν την διεθνή, πλέον, έκφραση kolotumba- την οποίαν καθιέρωσαν ως πολιτική μέθοδο διατήρησής τους στην εξουσία οι σημερινοί όψιμοι λάτρεις των επενδύσεων- αναμένουν (προτού αποφασίσουν να επενδύσουν στη χώρα της… «Αγίας Αθανασίας του Αιγάλεω») να ακούσουν, πρώτα (…από την επόμενη, πιθανώς, κυβέρνηση) ότι στο Ελληνικό άρχισαν να σκάβουν, επιτέλους, όχι για να βρουν κάποιο θαμμένο αρχαίο πολιτισμό, αλλά για να υλοποιήσουν την μεγαλύτερη επένδυση στην Ελλάδα.

Το ταξίδι, όμως, Τσίπρα-Καμένου δεν υπήρξε, απλώς, ταξίδι δημοσίων σχέσεων ή τουριστικού ενδιαφέροντος. Το ταξίδι τους στέφθηκε με τη μεγάλη επιτυχία της «επενδυτικής μπίσνας», διότι η συμφωνία των 2,4 δις που υπέγραψαν για την αναβάθμιση των παλιών F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, όπως δήλωσε ο Τράμπ, « θα ενισχύσει τις θέσεις εργασίας στις… Η.Π.Α.»! Έτσι η μικρή, αλλά ευτυχής, σήμερα, Ελλάς-χάρη στην « αριστερή» πολιτική Τσίπρα/ Καμένου-εγγράφεται στην Αμερικάνικη Ιστορία, ως η πρώτη χώρα που συνεισφέρει στην επιτυχία του προεκλογικού προγράμματος Τραμπ: «Δουλειές, δουλειές για τους Αμερικανούς πολίτες»!

Έτσι εξιλεώθηκε «έργοις και λόγοις» ο Έλληνας πρωθυπουργός και για τα « κακά λόγια» που είχε εκστομίσει για τον Τράμπ, κατά την προεκλογική περίοδο των προεδρικών εκλογών στις Η.Π.Α, όταν τον είχε αποκαλέσει «διαβολικό». Από «πνεύμα του κακού» ο Τραμπ… αναβαθμίστηκε, μόλις τον είδε από κοντά ο Τσίπρας, σε «πνεύμα του καλού»!

Δεν μας εκπλήσσει πια τίποτα από όσα λέγει και πράττει ο Τσίπρας (και ο Καμένος που τον ακολουθεί, για να μη χαλάσει ο «γάμος» και απενδυθεί τη λατρεμένη στολή του… «Αρχιστρατήγου»). Αυτοί που χρησιμοποίησαν θεμιτά και αθέμιτα μέσα, για να πάρουν την εξουσία είναι, πλέον, «ικανοί για όλα»: θα μας προκαλούν, κάθε μέρα, με τον κυνισμό και με το θράσος τους. Θα συνεχίσουν να βαυκαλίζουν τους αφελείς με τα παραμύθια τους- τα οποία είναι η μόνη «πολιτική» που γνωρίζουν καλά. Θα συνεχίσουν στη Ρωσία να «γλείφουν» τον Πούτιν, στο Βερολίνο την Μέρκελ, στη Γαλλία τον Μακρόν, στην Αμερική τον Τραμπ και συγχρόνως θα εξυμνούν στην Βενεζουέλα τον Μαδούρο και στην Κούβα τον Φιντέλ Κάστρο!

Και όπως λέγει και ένα τραγουδάκι «Στη Σμύρνη, Μέλπω. Ηρώ, στη Σαλονίκη.

Στο Βόλο, Κατινίτσα, έναν καιρό.

Τώρα στα Βούρλα με φωνάζουν Λέλα!

Ο τόπος μου ποιος ήταν; Ποιοι οι δικοί μου;

Αν ξέρω, ανάθεμά με».

( Γαλάτεια Καζαντζάκη)

Υ.Γ. Ο Γιαν. Τσιρώνης, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, μετά την « νομιμοποίηση της καλλιέργειας της κάνναβης», προτείνει: « να γίνει νόμιμη η φαρμακευτική χρήση και της ηρωίνης».

Εάν το δούμε κι αυτό, τότε δεν πρέπει να τους… χάσουμε και την επόμενη τετραετία, διότι πού θα ξαναβρούμε τόση… παραισθησιογόνα ευτυχία: αντί για τα « σκουπίδια» θα τρώμε, πλέον, άφθονο « κόκκινο σανό» και θα… «φουμάρουμε» όσο τραβάει ο οργανισμός μας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top