FOLLOW US

Παντός καιρού

Για ένα κόμμα των «εχθρών της αριστείας»

Την έκφραση της εχθρότητας προς την αριστεία στην άσκηση της πολιτικής και -ειδικότερα στην άσκηση της εκπαιδευτικής πολιτικής- την είδαμε, ήδη, και την υποστήκαμε στην πράξη.

Κατά την διάρκεια που εθήτευσαν στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, καθώς και κατά την διακυβέρνηση της χώρας, καλλιέργησαν το μίσος κατά των σπουδαγμένων και έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν ως «στίγμα» την αριστεία. Και, όσον αφορά στους πολιτικούς αντιπάλους τους, να θεωρούν ως αξιοκατάκριτο στοιχείο ότι σπούδασαν στο Χάρβαρντ!

Και κολάκεψαν τόσο πολύ την αλαζονεία της αγραμματοσύνης, την θρασύτητα και την αναίδεια του απαίδευτου, ώστε από στελέχη και οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ να θεωρείται, πλέον, περιττή η γνώση και αντίθετη προς τα αριστερά ήθη η ευγένεια.

Έτσι εξηγείται γιατί η «Πολάκεια» χυδαιότητα -η οποία επιδοκιμάζεται ακόμα και από τον πρωθυπουργεύοντα- έχει κερδίσει το θαυμασμό των… «θρησκευομένω» του κόμματος ως… γενναία έκφραση του «ηθικού πλεονεκτήματος» της Συριζαίικης «Αριστεράς».

Έτσι εξηγείται η ιταμότητα και το μίσος που επιδεικνύει η παρέα του Μαξίμου απέναντι σε προσωπικότητες που βρίσκονται στους αντίποδες του δικού τους πνευματικού και ηθικού «φυράματος», σε προσωπικότητες που έχουν να επιδείξουν απέναντι στη δική τους κενότητα και αποκρουστική «κομματίλα» ένα αξιόλογο και αναγνωρισμένο πνευματικό, επιστημονικό και πολιτικό έργο, όπως για παράδειγμα είναι ο Σημίτης, ο Παπαδήμος, ο Βενιζέλος, ο Στουρνάρας, ο αστροφυσικός και ακαδημαϊκός Α. Κριμιζής, ο καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Κ. Συνολάκης, ο φιλόσοφος Στ. Ράμφος…

Τα πρώτα βήματα για την κατίσχυση της αγραμματοσύνης στην εκπαίδευση έγιναν: καταργούνται οι εξετάσεις για την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια (Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας). Διακηρύσσεται ως περιττή η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών από το Υπουργείο Παιδείας. Καταργήθηκε, ήδη, ο χαρακτηρισμός της διαγωγής των μαθητών. Αναγνωρίστηκαν οι «καταλήψεις» των σχολείων ως μέσον «πολιτικής διαπαιδαγώγησης» (Σκουρλέτης). Επιβραβεύονται οι «αιώνιοι φοιτητές», «ασυλοποιούνται» ξανά τα Πανεπιστήμια. Το κόμμα προτείνει την κατάργηση του απουσιολογίου και της βαθμολογίας. Ελεύθερη και δωρεάν η αμάθεια. Ανοχή στην θρασύτητα και την αναίδεια, την ασυδοσία και την αναρχία. Ατιμωρησία στην παραβατικότητα και την ανομία.

Έτσι δεν απέχουμε πολύ από το να δούμε να εμφανίζεται στην πολιτική σκηνή ένα καθαρόαιμο κόμμα που θα εκπροσωπεί τους αγράμματους και τους άξεστους, όλους όσοι αισθάνονται μειονεκτικά ανάμεσα στους μορφωμένους και τους νοήμονες. Που θα υπόσχεται την απελευθέρωση από τα δεσμά της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που θα καταργεί σε κάθε περίπτωση την αξιολόγηση και την αξιοκρατία. Ένα κόμμα που θα επιφέρει με την εξάλειψη της πνευματικής ανισότητας και την… κατάργηση της οικονομικής και κοινωνικής ανισότητας!

Οι Αριστεροί, παλιότερα, συμβούλευαν τα παιδιά τους να σπουδάσουν, για να πάψουν να είναι σκλάβοι σε κάποιο αφεντικό, στο τσιφλίκι ή στη φάμπρικα. Και υποβάλλονταν σε αιματηρές στερήσεις, προκειμένου να δουν τα παιδιά τους να σπάνε τους κοινωνικούς φράχτες και να μεταπηδούν στην ανώτερη κοινωνική τάξη, όπου ο αγώνας θα ήταν, πλέον, όχι μόνο για τον επιούσιο αλλά για μια ποιότητα ζωής.

Τώρα αυτό το όραμα της οικονομικής και κοινωνικής ανέλιξης θα γίνεται πραγματικότητα χωρίς προσπάθεια. Δεν θα χρειάζεται κανείς πια τα πνευματικά εφόδια, τη γνώση και την ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα, για να κερδίσει μια καλύτερη θέση στη ζωή. Η καλύτερη ζωή θα του σερβίρεται στο… πιάτο, αρκεί να πιστεύει και να συντάσσεται με την «γραμμή του κόμματος». Το κόμμα «αφέντης και πατέρας» θα εξασφαλίζει για τους πιστούς του την «επίγειο βασιλεία» μοιράζοντας… επιδόματα και «οφίκια»!

Και για να γίνει αυτό το «όραμα» πραγματικότητα, πρέπει να εκλείψει από την πνευματική και πολιτική ζωή η «αριστεία», να ηττηθεί το... «λαομίσητο» «κόμμα των αρίστων».

Πώς θα γίνει αυτό;

Όταν κατασυκοφαντηθούν και σπιλωθούν όσοι μετά από συνεχή προσπάθεια κατακτούν τη γνώση και όσοι «μετά λόγου γνώσεως» εκφέρουν γνώμη. Όσοι επιχειρούν -παράλληλα με την βελτίωση της προσωπικής οικονομικής και κοινωνικής τους θέσης- να συμβάλουν στην πρόοδο και την ευημερία του τόπου τους. Όσοι προσπαθούν να απαλλάξουν την κοινωνία από τις παθογένειές της και να δώσουν λύσεις στα προβλήματά της.

Όταν απογοητευτούν και παραιτηθούν από κάθε προσπάθεια όσοι έχουν συνειδητοποιήσει την ευθύνη που έχουν απέναντι στο κοινωνικό σύνολο για τη βελτίωση της πνευματικής και της υλικής του θέσης.

Όταν εκλείψουν οι σκεπτόμενοι και υπεύθυνοι πολίτες, οι οποίοι αισθάνονται ως καθήκον τους την κοινωνική προσφορά.

Μόνο όταν «οι μάζες» επιστρέψουν στην αγελαία περίοδο του πολιτισμού τους!

Μόνο όταν η κοινωνία μας μετεξελιχθεί σε μια απέραντη «φάρμα των ζώων»!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top