FOLLOW US

Παρα...θέσεις

Φτού κι από την αρχή…

Το έζησα το τηλεοπτικό 15ημερο της «Θεσσαλονίκης», δηλαδή τις μεταδόσεις των δραστηριοτήτων των Πολιτικών Αρχηγών και «Αρχηγών» στη ΔΕΘ, στο «φουλ», κάπως σαν πρεζάκι της μπούρδας, σίγουρα ως μαζοχιστής περί την τρέχουσα πολιτική κατάντια μας: Τους και Τις είδα Όλους και Όλες, με ψυχαναγκαστική μανία! Από τον Ερίδματο και τον τάχατες νουνεχή νέο-φιλελευθερισμό του, κάπως ως κινηματογραφικό σήκουελ μεταξύ Τόνυ Μπλαίρ και Κώστα Πρέκα στο έπος «Η Μεσόγειος φλέγεται 2». Στην Δευτέρα τη τάξει, τουλάχιστον εν σειρά εμφανίσεων στο πολιτικό παλκοσένικο, κυβερνητική Ηγέτιδα του ΝΕΟυ, κα Παπακώστα· στη Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ - που κάτι πρέπει να κάνει επειγόντως με το όνομα καθότι παραπέμπει ευθέως σε φαρμακευτικό σκεύασμα, σαν αντιβιοτικό ή σαν συμπλήρωμα διατροφής ακούγεται και ούτω καθ εξής εν σειρά…

Στο μεσοδιάστημα, μας προέκυψαν διάφορα παρελκόμενα της τυπικής πολιτικής μας κατάντιας: από τις διεθνείς ανακρίσεις για το πάρτυ περί τις μεταναστευτικές δαπάνες, στο θλιβερό φόνο/θάνατο του Ζακ και τη γλοιώδη εκμετάλλευση του από τους «δικαιωματιστές» τις αποσκιρτήσεις πολιτικών Ογκολίθων και Τιτάνων της σκέψης από το κόμμα του κ. Λεβέντη την άρνηση της Moody’s να αναβαθμίσει την ελληνική οικονομία· την ανησυχία για το δημοψήφισμα στα Σκόπια και τις πολιτικές συνέπειες του στη Νότια Βαλκανική τις περίεργες ερμηνείες της εξόδου από την Επιτροπεία κατά ΣΥΡΙΖΑ που συνιστούν καθ’ αυτό πεδίο ψυχο-κοινωνικής και γλωσσολογικής έρευνας την αδυναμία των ομάδων μας να πετύχουν γκολ στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα… κάπως έτσι κυλά σιωπηρά πλην μαρτυρικά η καθημερινότητα.

Παράλληλα, κοίταζα και διάβαζα το τί γίνεται στον υπόλοιπο Κόσμο, που προδήλως και ως νέο-ελληνική καταστατική Αρχή υπολείπεται Ημών -κουτόφραγκοι και απολίτιστοι γαρ! Είδα τη δοκιμή και εμπορική δρομολόγηση του πρώτου τραίνου με καύσιμο υδρογόνου και μηδενικής ρύπανσης, στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας προς απλή σύγκριση, το «Ασημένιο Βέλος» του Ιταλικού πλέον ΟΣΕ, τεχνολογίας σαπάκι του 1990, με το οποίο έκανε τη φιγούρα του ο Ερίδματος στη ΔΕΘ, απεσύρθη πάραυτα καθότι οι γραμμές, οι αποβάθρες και η ηλεκτροκίνηση δεν μπορούν να το υποστηρίξουν εν έτει 2018. Είδα ότι οι προβλέψεις για την αγορά εργασίας στην τεχνολογική εποχή αναφέρονται σε 133 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας - άλλου τύπου και προσανατολισμού όμως εμείς παλεύουμε ιδεολογικά για το εάν ο «κακός μετανάστης» ή ο «φτηνός νέος» είναι καλό ή κακό πράμα έναντι της ρομποτικής και τεχνητής νοημοσύνης! Είδα ότι 14 εκατομμύρια Εγγλέζοι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας κι αναρωτιέμαι εάν κάποιος Ηγέτης έχει σκεφθεί και έχει βάλει στην επιχειρηματολογία του τη δική μας ανάλογη στατιστική. Είδα πολλά και χαίρομαι που ο ελλαδικός τύπος αναδεικνύει την αξιοπρεπή στάση της κας My Style Rocks έναντι της ανηθίκου προτάσεως «Θεσσαλονικιού manager» για επί χρήμασι νύκτα ακολασίας! Πού είσαι Τραμπ να δεις πώς «ξενογ….» οι γνώστες κι εσύ κινδυνεύεις να χάσεις την Προεδρία μ’ αυτές τις κρυόκ… που πήγες κι έμπλεξες! Κάπως έτσι περνούν χονδρικώς οι ημέρες μας!

Άλλα-ντ-άλλων, μακριά από τις ραγδαίες εξελίξεις διεθνώς και τα κρίσιμα ζητήματα προς τη νέα κοινωνία και οικονομία. Το θέμα δεν είναι ότι απέχουμε από το διεθνές γίγνεσθαι το θέμα είναι ότι μέρα τη μέρα αποκλίνουμε περισσότερο, με ορμή, πίστη κι επιμονή να γίνουμε τριτοκοσμικοί! Και να βαδίσουμε υπερήφανα στην τελειωτική χρεωκοπία!

Κατά τ’ άλλα, μπήκε ο Σεπτέμβρης και γύρισαν οι Τενόροι της «συνταξούλας» και η «φουκαριάρα-η-μάνα-μου»-λαγνεία τους. Η ρητορική του αυτό-οικτιρμού με τα βαριά εθνικο-λαϊκιστικά γνωρίσματα και τις υψηλές ακροαματικότητες πήρε θέση μάχης για να γράψει υψηλά σκορ ενόψει των εκλογών και της πολιτικής μαργαρίτας «θα κοπεί, δε θα κοπεί» το όποιο ανάπηρο κεκτημένο της Μεταπολίτευσης.

Θα φανεί χοντρό αυτό που θα πω: η μόνη ελπίδα μας ως Έθνος είναι να συγκρουσθεί η λογική της «συμμαχίας των φτωχών» που πλασάρει ο Ερίδματος και του «αστικού μετώπου» που δυστυχώς αποφεύγει/ζορίζεται να πει ευθέως ο Μητσοτάκης. Μη γελιέστε όμως: στρατηγικά εκεί είναι το παιχνίδι μαζί με μιαν εμπνευσμένη στρατηγική για τη λειτουργική σχέση του Κράτους μας με την πρόσφατη ελληνική διασπορά.

Εάν και τώρα και σ’ αυτό στραβώσει το πράγμα, τελειώσαμε…

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 28 Σεπτεμβρίου 2018 18:55
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top