«Έβαλε πλάτη»;

18/11/2020 - 10:44

«Το δεύτερο lockdown έχει την υπογραφή Μητσοτάκη» αποφάνθηκε ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλ. Τσίπρας.

Και το πρώτο lockdown είχε την υπογραφή Μητσοτάκη, αλλά εκείνο, επειδή στέφθηκε με επιτυχία και εγκωμιάστηκε διεθνώς, το… διεκδικεί και ο Αλ. Τσίπρας, διότι, όπως ισχυρίζεται, « έβαλε πλάτη» για την επιτυχία του!

Στην πραγματικότητα, όσοι δεν έχουμε εθιστεί στην… «σανοφαγία» θυμόμαστε ότι ούτε τότε, στην πρώτη φάση της πανδημίας, σταμάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ να αμφισβητεί και να δημιουργεί σύγχυση για την εγκυρότητα και αποτελεσματικότητα των μέτρων. Και δεν ξεχάσαμε τους υβριστές του Τσιόρδα, τους κομματικούς αρθρογράφους της ΑΥΓΗΣ (Θ. Καρτερός, επικεφαλής του Γραφείου Τύπου, του τ. πρωθυπουργού) για το… φαρμάκι που ξερνούσαν -από τότε- κατά του Τσιόρδα («ο Τσιόρδας ασκεί τρομοκρατική προπαγάνδα»), καθώς και τις απειλές που εκτόξευαν κατά του Μητσοτάκη ότι «θα λογαριαστούμε την επαύριο της λήξης της πανδημίας» (κάποιοι, μάλιστα, πιο… «βαρβάτα παλικάρια», Καψώχας, Κούλογλου, απειλούσαν και με… οθωμανικού τύπου τιμωρία)!

Θα συμφωνήσουμε, όμως, ότι, πράγματι, «έβαλε πλάτη», για να επιβληθεί το δεύτερο lockdown!

Τους… πόνεσε η πλάτη των καημένων των Συριζαίων να στηρίζουν συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας (π.χ. εκπαιδευτικών-μαθητών, «αντιφασιστικές» κ.α.), τις παράνομες και επικίνδυνες καταλήψεις των σχολείων και τις διαμαρτυρίες κάποιων γονέων!

Ουδέποτε καταδίκασαν όσους υπονόμευαν ή καταστρατηγούσαν, ανοιχτά, τα μέτρα της κυβέρνησης για την μη διασπορά του κορονοϊού και την προστασία των ευάλωτων συνανθρώπων μας: τους αρνητές της μάσκας και τους αντιδρώντες στα περιοριστικά μέτρα, τους μεταμεσονύκτιους γλεντοκόπους των πλατειών, ακόμα, και τους «τελετάρχες των εκκλησιαστικών μυστηρίων»·

αντίθετα, ενθάρρυναν και δίδασκαν την ανυπακοή, καταγγέλλοντας τους λοιμωξιολόγους και -προσωπικά- τον Μητσοτάκη ότι «μεταθέτουν την ευθύνη για την εφαρμογή των μέτρων στους πολίτες και στην νεολαία», τουτέστιν, ότι -κακώς και αδίκως- οι επιστήμονες και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης επικαλούνται την ατομική ευθύνη που έχουν και οι πολίτες και ιδιαίτερα, η νεολαία για την τήρηση των μέτρων και την μη διασπορά του ιού.

Και με αυτό τον άθλιο λαϊκισμό, αποενοχοποιώντας κάθε ασύδοτη συμπεριφορά, στην πραγματικότητα, «έβαλαν πλάτη» για την συνέχεια της ασυδοσίας και την αποτυχία των μέτρων, προκειμένου να φτάσουμε, σήμερα, στο δεύτερο lockdown και να εμφανιστεί ο Αλ. Τσίπρας ως ο «μετά Χριστόν Προφήτης» και ως ο… μεγαλοφυέστερος- διεθνώς-εξολοθρευτής του κορονοϊού!

Ανεξάρτητα, όμως, από τις ευθύνες για την… «συμβολή» Τσίπρα στην έξαρση που παρουσίασε η πανδημία στην χώρα μας, μετά τον Σεπτέμβριο, η ευθύνη, βεβαίως, βαρύνει, πρωτίστως, την κυβέρνηση Μητσοτάκη (όπως και για την τρομακτικότερη έξαρση της πανδημίας στις άλλες χώρες, διεθνώς, οι ευθύνες, πρωτίστως, βαρύνουν τις εκεί ηγεσίες, είτε λέγονται Μέρκελ και Μακρόν είτε Τραμπ, Μπολσονάρο και Ερντογάν).

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι:

  1. Ότι από τον φόβο μην κατηγορηθεί η κυβέρνηση για αυταρχισμό και αστυνομοκρατία (κατά την προσφιλή «καραμέλα» της Αντιπολίτευσης), επέδειξε, στην διάρκεια της θερινής περιόδου, υπερβολική «δημοκρατική ανοχή» για την αυστηρή τήρηση των θεσπιζόμενων μέτρων, τα οποία θα απέτρεπαν την έξαρση της πανδημίας (ακόμα και τον ψηφισμένο νόμο από την Βουλή για τις πορείες στο κέντρο των πόλεων τον έχουν αφήσει, μέχρι σήμερα, ανεφάρμοστο).
  2. Επέδειξε υπερβολική ευαισθησία και υποχωρητικότητα απέναντι στην πίεση που ασκούσαν οι δραστηριοποιούμενοι επιχειρηματίες στον τουριστικό τομέα για την χαλάρωση των ασφυκτικών μέτρων λειτουργίας τους. Και, επίσης, η κυβέρνηση ελέγχεται για την συμβιβαστική στάση της απέναντι στην αρνητική εμμονή των ξένων τουριστικών πρακτόρων και της Ε.Ε., προκειμένου να καθιερωθεί Πιστοποιητικό Υγείας για την είσοδο των ξένων επισκεπτών στην Ελλάδα.

Ο Μητσοτάκης κάνοντας την αυτοκριτική του παραδέχτηκε ότι υπήρξε και από την πλευρά της κυβέρνησης εφησυχασμός και υπεραισιοδοξία, μετά την επιτυχία, στην πρώτη φάση της πανδημίας· αντιθέτως ο Αλ. Τσίπρας -που, εκ των υστέρων, διατείνεται ότι εάν αυτός κυβερνούσε, δεν θα έκανε τα λάθη του Μητσοτάκη- δεν ακούστηκε, τότε, να παίρνει θέση για την «χαλάρωση των μέτρων» και κατά του τρόπου ανοίγματος των τουριστικών επιχειρήσεων (το μόνο που έκανε, χουβαρντάδικα, ήταν να μοιράζει, «εμπροσθοβαρώς» και ανεύθυνα, χάρτινα, αντιπολιτευτικά δις)!

Επίσης, βαρύτατες είναι οι ευθύνες, πρωτίστως, των κυβερνώντων (αλλά και κάποιων λοιμωξιολόγων για τις ασαφείς και, ενίοτε, αντιφατικές απόψεις που εξέφραζαν, σχετικά με την μετάδοση του κορονοϊού δια της «θείας κοινωνίας»), οι οποίοι ανέχτηκαν τα ημίμετρα των εκκλησιών -όλων των δογμάτων- για την λειτουργία των ναών και, ιδιαίτερα, για την «θεία κοινωνία» των θρησκευομένων, ενώ -κατά την, καθαρώς, επιστημονική θέση- ήταν πολύ πιθανός ο κίνδυνος να καταδικαστούν σε πρόωρο θάνατο πολλοί ηλικιωμένοι -ακόμα και ιερωμένοι-, αρνητές της μάσκας και προπαγανδιστές της μη μετάδοσης του ιού «δια του κοχλιαρίου, κοινής και πολλαπλής χρήσης, της θείας κοινωνίας»!

Τελικά, εάν -κατά την επιθυμία του ΣΥΡΙΖΑ- πρέπει να σταλεί σε κάποιους ο… «λογαριασμός» για το δεύτερο lockdown, θα πρέπει να σταλεί, κατά πρώτον, βεβαίως, στους κυβερνώντες, διότι δεν περιφρούρησαν την αυστηρή τήρηση των μέτρων από όλους.

Κατά δεύτερον, στις ηγεσίες των αντιπολιτευόμενων κομμάτων -και ιδιαίτερα, της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης- για την υποκρισία και τον λαϊκισμό που επέδειξαν καταλογίζοντας, μονομερώς και εκ του ασφαλούς, τις ευθύνες στους κυβερνώντες και «χαϊδεύοντας» όλους εκείνους που επέδειξαν παραβατική και ανεύθυνη συμπεριφορά.

Και, βεβαίως, πρέπει να σταλεί ο «λογαριασμός», για το δεύτερο lockdown, σε όλους εκείνους της «αγελαίας ανοησίας», που είχαν αυτοαναγορευτεί σε… «Λοιμωξιολογοτάτους» και οι οποίοι, προκλητικά, αμφισβητούσαν, χλεύαζαν και παραβίαζαν τα μέτρα για την καταστολή της πανδημίας.

Διότι, τελικά, όσοι ανήκουν στην σιωπηρή και υπεύθυνη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, όσοι τήρησαν και τηρούν με θρησκευτική ευλάβεια τις οδηγίες των υπεύθυνων, επιστημόνων και κυβερνητικών παραγόντων, για τον έλεγχο της πανδημίας, εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων «ξεροκέφαλων», καταδικάζονται -για δεύτερη φορά και αδίκως- να… «σωφρονιστούν» δια του εγκλεισμού τους, όπως λέει ο λαός, «μαζί με τα ξερά και τα χλωρά»!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey