Ενδημική παράνοια

25/11/2020 - 13:23

Για την πανδημία του κορονοϊού έρχονται αισιόδοξα μηνύματα ότι σύντομα θα αντιμετωπισθεί με τον γενικό εμβολιασμό των ανθρώπων· δυστυχώς, όμως, για την ενδημική παράνοια των πολιτικών μας δεν υπάρχει κανένα φως στον ορίζοντα!

 

Η «Πορεία» για την «Κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων».

«Οι έκτακτες συνθήκες απαιτούν και έκτακτα μέτρα», αποφάνθηκε, κατά την συζήτηση στην Βουλή για την πανδημία, ο Γενικός Γραμματέας του Κ.Κ.Ε. Και, μετά από ένα λεπτό, ξε-αποφάνθηκε ότι για το κόμμα του δεν υπάρχουν «έκτακτες συνθήκες» και ούτε αναγνωρίζει τα «έκτακτα μέτρα» για τον μη εορτασμό -εν μέσω πανδημίας και Lockdown- της επετείου του Πολυτεχνείου, κάτι που είχε δεχτεί, χωρίς καμιά αντίρρηση, για τον μη εορτασμό των εθνικών εορτών της 25ης Μαρτίου και 28ης Οκτωβρίου!

Να υποθέσουμε ότι Κ.Κ.Ε. υπηρετώντας τον ακλόνητο στόχο του να ανατρέψει τον παγκόσμιο καπιταλισμό και αδιαφορώντας για την πιθανή αύξηση των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού θεωρεί την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία, κάθε 17η Νοεμβρίου -και, σήμερα, εν μέσω lockdown- ένα, ακόμα, γενναίο βήμα για την… «κατάληψη των Χειμερινών Ανακτόρων»;

Τον Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. έσπευσε να συναγωνιστεί, «επί το γραφικότερον» («εμείς θα κάνουμε πορεία και ελάτε να μας συλλάβετε»), ο γνωστός… «αντιστασιακός» Βαρουφάκης!

Και την άλλη μέρα, «πήρε αμπάριζα» και η επαναστατημένη νεολαία των Εξαρχείων και εισέβαλε στο «οχυρό» του Πολυτεχνείου, το οποίο, μετά από λίγο, έπεσε άδοξα, με την επέμβαση Χρυσοχοΐδη!

Τελικά, όπως το προανήγγειλε στην Βουλή ο Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε., ολοκληρώθηκε η γελοιοποίηση του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου!

Οι… ηρωικοί μαχητές του Κ.Κ.Ε. κατά την επιχείρηση «κατάληψης» της… Αμερικάνικης Πρεσβείας, προσήλθαν εξοπλισμένοι με τα σχετικά SMS και παρατάχθηκαν σε θέσεις μάχης κρατώντας τις αποστάσεις, που προβλέπονται από τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα · αντιθέτως, οι αντίπαλες αστυνομικές δυνάμεις του Χρυσοχοΐδη, όχι μόνον δεν είχαν εφοδιαστεί με τα… απαραίτητα SMS, αλλά- σύμφωνα με την καταγγελία εκπροσώπου του Κ.Κ.Ε-συνωστίζονταν «πλάι πλάι, με κίνδυνο να μεταδώσουν τον κορονοϊό»!

Γι’ αυτό, για οποιαδήποτε αύξηση παρατηρηθεί στα κρούσματα του κορονοϊού, τις επόμενες μέρες, την ευθύνη θα έχει… η αστυνομία που παραβίασε τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα!

Το Κ.Κ.Ε. λέει πως θέλησε να στείλει, στην επέτειο του Πολυτεχνείου, ένα «μήνυμα ανυπακοής». Ευχόμαστε αυτό το «μήνυμα» να μην το έλαβε και ο… κορονοϊός!

Κατά τα άλλα, για άλλη μια φορά, διατρανώθηκε η αλήθεια ότι στην χώρα της «Φαιδράς Πορτοκαλέας», «Νόμος είναι το δίκιο του Κ.Κ.Ε.»!

 

«Αυριανισμός» - «Πολακισμός»

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα ιδεολογικά και πολιτικά «σκύβαλα» του ΠΑΣΟΚ που ενσωμάτωσε, γοητεύτηκε και από το επικοινωνιακό και προπαγανδιστικό πρότυπο του «Αυριανισμού».

Την «ένδοξη» παράδοση του «Αυριανισμού» συνεχίζει η -πάλαι, ποτέ, έγκυρη- ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς, η οποία, σήμερα, ως κομματικό όργανο της «υβριδικής» Αριστεράς του Τσίπρα, έχει καταντήσει το «μαγαζί» -σύμφωνα με την ορολογία Ν. Παππά- που «πουλάει» «χοντροκομμένη» προπαγάνδα και υβριστικά πρωτοσέλιδα κατά των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο αρχικαπετάνιος, όμως, του συριζαίικου «Αυριανισμού»- είναι το… καμάρι των Σφακίων και του Τσίπρα, ο Π. Πολάκης!

Πολλές φορές, έχει κοσμήσει τον αντιπολιτευτικό του λόγο με τα δείγματα της δύσοσμης εκφραστικής του «δεινότητας» και έχει κερδίσει τον θαυμασμό των διαχρονικών «Αυριανιστών» του κόμματός του με το… λεβέντικο υβρεολόγιό του κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Και πολλές φορές, επίσης, με τις ενέργειές του έχει αποδείξει ότι οι πράξεις του είναι απόλυτα εναρμονισμένες με τα λόγια του.

Ακόμη μια χαρακτηριστική εκδήλωση του «ηθικού πλεονεκτήματος» του πολιτικού ανδρός είναι η πρόσφατη αυτοδιαφήμισή του στο facebook ως παραβάτη των μέτρων που έχουν θεσπισθεί για τον έλεγχο της διασποράς του κορονοϊού: αφού ανάρτησε στο facebook φωτογραφία του από το φαγοπότι του, με παρέα Χανιωτών, λοιδόρησε τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού παραθέτοντας την μαντινάδα-πρόκληση για τους… φοβητσιάρηδες πολίτες που τηρούν ευλαβικά τα μέτρα: «Εμείς θα το γλεντίζουμε κι όπου το βγάλει η βράση/ ή που θα σιάξει η δουλειά ή που θα σιοχαλάσει»!

Και η δικαιολογία του πρώην υπουργού Υγείας, νυν βουλευτή και ιατρού επιστήμονα, μετά την κατακραυγή που ξεσήκωσε για τα καμώματά του: «εγώ, προτού χειρουργήσω έκανα τεστ και ήμουν αρνητικός. Άντε τσογλάνια, κάντε καμιά άλλη δουλειά»!

Πολάκειο δίδαγμα: άμα κάνεις το τεστ και είσαι αρνητικός, μπορείς, στο εξής, να γράφεις στα παλιά σου τα παπούτσια όλα τα μέτρα (αυτοπροστασίας και προστασίας των συνανθρώπων σου κατά του κορονοϊού) και αφού το… «γλεντίσεις», την άλλη μέρα, εάν είσαι χειρούργος, μπορείς να χειρουργήσεις και κάποιον «δυστυχή ανθρωπάκο»!

 

Θεουργίες

Ο λαός με την πείρα και την σοφία που απέκτησε στην διαχρονική του πορεία έχει αποτιμήσει την θαυματουργή δύναμη της πίστης και, παράλληλα, την δύναμη της λογικής και της ανθρώπινης θέλησης· και παρά το ό, τι ο λαός είναι, διαχρονικά, θρησκευόμενος, έχει -με τη θυμοσοφία του- αποφανθεί αποφθεγματικά: «Συν Αθηνά και χείρα κίνει» ή χριστιανικά και νεοελληνικά «Βόηθα με, Άι-Γιώργη. Κούνα κι εσύ τα χέρια σου»!

Και σε αυτούς που κάνουν «Ευχέλαιο», για να απαλλαγούν από τα ποντίκια συνιστά να «πάρουν και μια γάτα», για να κυνηγά τα ποντίκια! (υπάρχουν, ακόμα, και κάποιοι, οδηγοί Ι.Χ. και ιερείς, που επινόησαν ειδική τελετουργία για την «ευλογία»… τροχοφόρου: καλείται ο παππάς και «διαβάζει την ευχή» πάνω από το ανοιχτό καπό του αυτοκινήτου, για να είναι το Ι.Χ. καλοτάξιδο και προστατευμένο από τροχαίο ατύχημα)!

Στην περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού και της θέσπισης των μέτρων για την προστασία των ανθρώπων από τον κίνδυνο να προσβληθούν από την νόσο, προέκυψε και το ζήτημα εάν μεταδίδεται στους εκκλησιαζόμενους ο κορονοϊός και, ειδικότερα, σε αυτούς που μεταλαμβάνουν «των αχράντων μυστηρίων».

Κληρικοί και πολλοί πιστοί ισχυρίζονται ότι όσοι «λειτουργούνται» στους ναούς και «κοινωνούν» είναι άτρωτοι από την πανδημική νόσο. Και συνεχίζουν να υποστηρίζουν αυτήν την άποψη, παρά την αντίθετη θέση της επιστημονικής κοινότητας και παρά την προσβολή από την πανδημία και την απώλεια πολλών πιστών - ακόμα και πολλών ιερέων και αρχιερέων. Τελευταία θύματα της πανδημίας οι Μητροπολίτες: Ιερισσού (τ. αρνητή της μάσκας), του τ. Καλαβρύτων (γνωστού για την άποψη ότι ο κορονοϊός όχι μόνον δεν προσβάλλει τους «κοινωνούντες των αχράντων μυστηρίων», αλλά και ότι η «θεία κοινωνία» δρα θεραπευτικά διά πάσαν νόσον), του Μητροπολίτη Κατερίνης, του Μητροπολίτη Λαγκαδά (ο οποίος και, δυστυχώς, απεβίωσε) και του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, ο οποίος, αφού διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό, έχει διακομισθεί στο νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπου και νοσηλεύεται.

Μπροστά σε αυτή την πραγματικότητα τίθεται το ερώτημα: κατά πόσον είναι ορθό η θρησκευτική πίστη να θεωρείται ασυμβίβαστη με την επιστημονική γνώση.

Ποιος είναι αυτός που έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Θεό, για να διερμηνεύει το «θέλημά του» και να μονοπωλεί την «θεία χάρη», στερώντας την από τους επιστήμονες, οι οποίοι τιμούν το θείο δώρο της λογικής;

Και μήπως, τελικά, πιστεύοντας στην θαυματουργία της εκκλησιαστικής τελετουργίας οδηγούμαστε από την πνευματικότητα της θρησκείας, στην προχριστιανική θεουργία, όπου οι μυημένοι ισχυρίζονταν ότι, μέσω κάποιας τελετουργίας, μπορούσαν να επικοινωνούν με κάποια θεότητα, η οποία τους πληροφορούσε για τα μελλούμενα;

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey