FOLLOW US

Παντός καιρού

Εκπαιδευόμενοι στην ανομία

Με ευθύνη της «Αριστεράς» όλων των αποχρώσεων, την ανοχή, την ενθάρρυνση ή, ακόμα, και με την καθοδήγηση κάποιων, η νεολαία μας -και ευρύτερα ο ελληνικός λαός- εκπαιδεύεται στην ανομία, στην παραβίαση κάθε νόμου και Αρχής, στην περιφρόνηση των θεσμών και εν τέλει στην κατάργηση της Δημοκρατίας.

Και το πλέον δυσοίωνο για το μέλλον της νεολαίας μας και για το μέλλον της χώρας μας είναι ότι το πνεύμα της ανομίας δεν καλλιεργείται μόνον από τα εκτός Κοινοβουλίου και τα εκτός του συνταγματικού τόξου «γκρουπούσκουλα», αλλά και από κόμματα του Κοινοβουλίου και -το πρωτοφανές ιστορικά- από κόμμα που ασκεί κυβερνητική εξουσία!

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, από την πλέον υπεύθυνη θέση του πρωθυπουργού της χώρας, δηλώνει υπερήφανος για το «νεολαιίστικο κίνημα» της εποχής, όπου ο ίδιος… διέπρεπε ως «καταληψίας» στο Γυμνάσιο που φοιτούσε, συνιστώντας με αυτό τον τρόπο στους ανήλικους μαθητές, προτού ολοκληρώσουν τη βασική μόρφωσή τους, προτού ενηλικιωθούν και ολοκληρωθούν ως προσωπικότητες, να υιοθετούν άκριτα τα συνθήματα των κομματικών ινστρουχτόρων και να χρησιμοποιούν βίαιες μεθόδους για την ανατροπή των ψηφισμένων νόμων και των πολιτικών αποφάσεων.

Από την ίδια εθνική υπερηφάνεια διαπνέεται και η δήλωση της τ. αναπληρώτριας υπουργού της Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου: «Ξαφνικά μας πείραξαν οι καταλήψεις; Προτιμώ τις καταλήψεις από όσα γίνονται στη Γαλλία και τη Γερμανία»!

Και με απαράμιλλη «παιδαγωγική εμβρίθεια» το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και τ. πρόεδρος της ΟΛΜΕ («εάν και το άλας μωρανθεί…»!) Θ. Κοτσυφάκης είχε παλιότερα αποφανθεί: «Οι μαθητές των κινητοποιήσεων γίνονται καλύτεροι πολίτες»!

Εναρμονισμένη με τις αρχές της «αριστερής διαπαιδαγώγησης» ήταν και η δήλωση του σημερινού υπουργού Εσωτερικών Σκουρλέτη, το 2014, όταν ήταν εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Οι κινητοποιήσεις στα σχολεία είναι υγιής αντίδραση σε επιλογές που θέτουν περισσότερους ταξικούς φραγμούς για την πλειονότητα των πολιτών».

Και η -κατά Σκουρλέτη- «υγιής αντίδραση» των μαθητών ενισχύεται από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεσηκώνει τους μαθητές προπαγανδίζοντας την κατάργηση των πάσης φύσης εξετάσεων, για την κατάργηση του απουσιολογίου και της υποχρεωτικής παρουσίας στα μαθήματα, για τον έλεγχο της συμπεριφοράς και τον χαρακτηρισμό της διαγωγής των μαθητών!

Και προκειμένου να προσηλυτίσουν τη μαθητική και φοιτητική νεολαία δεν διστάζουν να καταργήσουν αρχές και κανόνες που διασφαλίζουν την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία σχολείων και πανεπιστημιακών σχολών: απορρίπτουν την «αριστεία» ως «στίγμα», διαγράφουν ως αναχρονιστικό μέτρο τον χαρακτηρισμό της διαγωγής των μαθητών, εξαγγέλλουν τον περιορισμό και ακόμα την κατάργηση των πάσης φύσεως εξετάσεων, αποκαθιστούν στα πανεπιστήμια τους «αιώνιους» φοιτητές, επαναφέρουν σε ισχύ το παλιό καθεστώς της συμμετοχής των φοιτητών στα όργανα διοίκησης των πανεπιστημιακών σχολών παραδίδοντας, έτσι, και πάλι την πανεπιστημιακή εκπαίδευση και τη διοίκηση των πανεπιστημίων στην ασύδοτη δράση των κομματικών νεολαιών και των τροφίμων του πανεπιστημιακού ασύλου.

Η διαπαιδαγώγηση, όμως, στην ανομία δεν περιορίζεται μόνον στους ανήλικους μαθητές και τους ευάλωτους στην κομματική προπαγάνδα νεολαίους· εκτείνεται, ευρύτερα, σε ολόκληρο το λαό.

Ο πρωθυπουργός, σε πρόσφατη συνέντευξή του, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί γιατί καταγγέλλει τη σημερινή Αξιωματική Αντιπολίτευση ότι «δεν έχει την νομιμοποίηση να ζητά εκλογές», παρ’ όλον ότι και ο ίδιος έκανε το ίδιο ως Αξιωματική Αντιπολίτευση και τελικά, εκμεταλλευόμενος την προεδρική εκλογή, έριξε πρόωρα την τότε κυβέρνηση, υποστήριξε πως οι τότε οχλοκρατικές διαδηλώσεις στο Σύνταγμα αποτελούσαν ικανή απόδειξη ότι η κυβέρνηση των «Σαμαροβενιζέλων» δεν είχε την «λαϊκή νομιμοποίηση» και πως ο ίδιος «νομιμοποιούνταν» -αναγάγοντας τη δράση των «αγανακτισμένων ως «θεσμό» υπέρτερο του Συντάγματος- να ζητά πρόωρες εκλογές!

Προς «επίρρωσιν», μάλιστα, του παραπάνω επιχειρήματος πρόσθεσε πως σήμερα, σε αντίθεση με την… «αλήστου μνήμης» κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου, ο λαός είναι ευχαριστημένος από τα «δώρα της ευημερίας και της ευτυχίας» που του προσφέρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αφού δεν συγκεντρώνονται πια αγανακτισμένοι πολίτες στο Σύνταγμα, αλλά -και το πιο θαυμάσιο που διαπίστωσε «ιδίοις όμμασιν» ο πρωθυπουργός μας- είναι πως κατά το εφετινό Πάσχα πραγματοποιήθηκε η «μεγαλύτερη έξοδος εκδρομέων όλων των εποχών»!!!

Εκτός, όμως, από τον πρωθυπουργό μας, ο οποίος παραμένει αστείρευτη πηγή εμπνεύσεως και για τους υπουργούς του, μεγάλος διδάσκαλος στην «εθνική διαπαιδαγώγηση» έχει αναδειχθεί και ο υπουργός Σπίρτζης (τέως φοβερός Πασόκος). Συνεχίζοντας την παράδοση τού «δεν πληρώνω» -που δόξασε πρωτοστατώντας ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο σημερινός πρωθυπουργός- σε ομιλία του προς διαμαρτυρομένους για την επιβολή διοδίων στην εθνική οδό, ο υπουργός Δημοσίων Έργων Σπίρτζης ενθάρρυνε τους πολίτες να μην πληρώσουν τα διόδια, διαβεβαιώνοντάς τους ότι και να μηνυθούν θα αθωωθούν -όπως άλλωστε, αθωώθηκαν και οι προηγούμενοι- και, μάλιστα, ο ίδιος προσφέρθηκε να παραστεί στο δικαστήριο ως… μάρτυρας υπερασπίσεως!

Γελάτε;

Η κατάσταση είναι, πράγματι για γέλια αλλά και για κλάματα, γιατί είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος να δούμε τη σημερινή φαρσοκωμωδία να εξελίσσεται σε εθνική τραγωδία: η ανομία γενικεύεται και ως «μεταστατικός καρκίνος» προσβάλλει και τις μέχρι τώρα υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας μας. Και το επίσημο «κράτος» παρουσιάζει ανησυχητικά συμπτώματα «ακράτειας» μπροστά στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος, που «σηκώνει», καθημερινά, χρηματοκιβώτια εταιριών και αδειάζει θυρίδες τραπεζών και το μόνο που δεν έχει ληστέψει ακόμα είναι το Εθνικό Νομισματοκοπείο!

«Κράτος εν κράτει» και το κράτος των «αντιεξουσιαστών» που εξορμά, καθημερινά, από το λημέρι του, στο κτίριο του Πολυτεχνείου για να πυρπολήσει κάποιο μέσο αστικής μεταφοράς ή να προσβάλει με μολότοφ κάποια διμοιρία των ΜΑΤ.

Τελευταίο επεισόδιο στο «Έπος των Αναρχικών» η λειτουργία Γραφείου «ενημέρωσης όσων δεν αναγνωρίζουν την πάσης φύσεως εξουσία» με την εγκατάσταση, για αυτό το σκοπό, ενός κοντέινερ στην κεντρική πλατεία των Εξαρχείων.

Η εγχώρια τρομοκρατία, ως φαίνεται από τις συχνές επιθέσεις της, στρατολογεί νέα μέλη, ενισχύει τις δυνάμεις της και αναπτύσσει τη δράση της.

Οι «Συλλογικότητες» καταλαμβάνουν ανενόχλητες δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και στέλνουν το λογαριασμό του ηλεκτρικού, του νερού και του ΕΝΦΙΑ στους… «νόμιμους» ιδιοκτήτες τους!

Και ο βουλευτής Κυρίτσης του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει: «Πολλές καταλήψεις έχουν λειτουργήσει υπέρ του κοινωνικού συνόλου»!

Η οργάνωση του «Ρουβίκωνα» εισβάλλει όπου θέλει, ακόμα και στο ανώτατο δικαστήριο του Συμβουλίου της Επικρατείας, και διακόπτει τις εργασίες όποιας υπηρεσίας θεωρεί πως δεν υπηρετεί τα «συμφέροντα του λαού», για τα οποία « ιδρώνει» η εν λόγω οργάνωση πετώντας φέιγ βολάν.

Μετά ταύτα είναι βέβαιο ότι ακολουθώντας το δρόμο προς τον… «σοσιαλισμό», που άνοιξαν οι «σύντροφοι» των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, θα φτάσουμε ασφαλώς και «ανεπαισθήτως από τον πολιτισμένο κόσμον έξω» σε κάποιο βαλκανικό «Αφχανιστάν», όπου οι κάτοικοί του θα απολαμβάνουν τα «πλούσια αγαθά» της πολιτείας κάποιου… «Μαδούρου»! Ευτυχείτε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top