FOLLOW US

Παρα...θέσεις

Εικονική Αριστερά, Ψεκασμένη Δεξιά… ΘΥΡΙΔΑΝΕΛ…

Οι Γάλλοι, εγκαθιδρυτές της κόσμιας συμπεριφοράς, λεγόμενης εκ τούτου «Γαλατικής», χρησιμοποιούν το ακόλουθο παράδειγμα για να διαχωρίσουν την Ευγένεια από το Τακτ, δηλαδή την ευγενή διακριτικότητα: «μπαίνει ένας Κύριος σε ένα μπάνιο, όπου λούζεται γυμνή μια Κυρία· ενώπιον της αμηχανίας της στιγμής και για τους δύο, ο ευγενής εισβολέας μπορεί να πει: «Με συγχωρείται, Κυρία, δεν σας είδα», δηλαδή ευγένεια· ή, ακόμα παραπάνω, «Με συγχωρείται, Κύριε, δεν σας είδα», δηλαδή τακτ. Η διαφορά αυτή που αποπροσωποποιεί τη δύσκολη στιγμή της εκτεθείσας λουομένης, που αίρει αμφιβολίες περί την έκθεση της γυναικός και την προσβολή της ιδιωτικότητας και έμφυλης ταυτότητας της, είναι ο ορισμός της υψηλής Αισθητικής. Αισθητική, Μνήμη, Παιδεία, αυτό είναι το μείγμα κορυφαίων ανθρώπινων γνωρισμάτων που έχει καταβαραθρωθεί κατά την περίοδο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ - και προσφάτως ΘΥΡΙΔΑΝΕΛ (ΘΥΡΙΖΑ και Δανέλλης)… χωρίς να είναι ζήτημα φωνητικού ψευδισμού, αλλά κραυγαλέας πολιτικής παραφωνίας…

Απεχώρησε ο Καμμένος, ο ηγέτης των ψεκασμένων, από το σύμφυρμα που μας κυβερνά, ως «διαρρήκτης» της Δημοκρατίας, με συγκεκριμένες κινήσεις -καθότι οι δηλώσεις, αποφάσεις και αξιολογήσεις του είναι καθαυτό πρόκριμα για ουσιώδη πολιτικό προβληματισμό, αν όχι για γέλια: πήγε και κοινώνησε (!), πήγε στο Γράμμο (!) για έπαρση Σημαίας σε προκεχωρημένο φυλάκιο, έφερε την κόρη του στο ΥΠΕΘΑ (!) κατά την παράδοση καθηκόντων! Αυτό το τρίπτυχο, συμβολίζει ένα πράγμα στις ημέρες της Εικονικής Αριστεράς: Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια! Εν ολίγοις: ΧΟΥΝΤΑ, για κάποιους πεπαλαιωμένους εξ Ημών! Μπράβο Αλέξη, για τον επί τετραετία συνοδοιπόρο σου!

Αποσπασματικά, η Εικονική Αριστερά υποθάλπει τις δυσκοίλιες αθροίσεις των Ψεκασμένων, μια ψήφος εδώ - μια ψήφος εκεί, κάτι παλαιοημερολογίτες εδώ - κάτι αδιόρθωτοι σαλταρισμένοι Μακεδονομάχοι από εκεί, άντε σπρώξτε-παιδιά, να πιάσουμε το 3% της πολιτικής επιβίωσης, να κάνουμε τους καμπόσους στη Βουλή. Πλην όμως, μ’ Αυτόν κι Αυτούς κυβερνούσε -και κυβερνά- ο Τσίπρας τέσσερα χρόνια τώρα! Τί ντροπή!

Το πρόβλημα δεν είναι η αντι-αισθητική παρουσία αυτών των Κα(η)μένων θλιβερών στη Βουλή. Όσων καλούν να καεί το εν λόγω «μπουρδέλο» κι όσων συντάσσονται με το -παρδαλό- Κατσίκη. Το πρόβλημα είναι η παρουσία των Άλλων, των ομοούσιων και ομοθυμαδόν τυχάρπαστων ΣΥΡΙΖΑιων! Ποια Αριστερά, στην Ιστορία και στον Κόσμο, στηρίζεται εννοιολογικά, ιδεολογικά -και δυστυχώς αριθμητικά- στις κυρίες π.χ. Αυλωνίτου και Μεγαλοκονόμου! Και δεν αναφέρομαι, για λόγους πλήθους, στις κωμικές διμοιρίες των αρρένων ομολόγων τους! Που αφθονούν, κατακλύζουν τα πέρατα της τετιμημένης, ωιμέ, Κοινοβουλευτικής Πατρίδας. Ντροπή για όλους μας! Ντροπή για τη Χώρα!

Με αυτό το πολιτικό προσωπικό ως πολιτική αιχμή, από τους εντόπιους εκπροσώπους μας στο διεθνή στίβο έως τον απίστευτο Γαβρόγλου στα της «κατιμάς» Παιδείας -ένθεν κακείθεν, παλεύει τούτη η χώρα να βγει από την παγίδα της εκ-πτώχευσης; Ήμαρτον!

Αυτό που ζούμε, τέσσερα χρόνια τώρα, είναι μια ψεύτικη, μια εικονική «Αριστερά», το ιδιοτελές παραμάγαζο μιας παρέας, του Τσίπρα, του Παππά, του Καρανίκα και -εσχάτως- του Μανόλο, με τις απωθημένες ευλογίες κάποιων ορφανών γερόντων των ’70ς…. Αυτό το συμπίλημα κυνισμού, αδιακρισίας, αγραμματοσύνης, λαϊκισμού, ιδεολογικής τυμβωρυχίας σε μιαν ανίερη σύμπραξη με αλλοπαρμένους έως χυδαιότητας δεξιούς συνωμοσιολόγους. Αυτό το μείγμα εικονικής Αριστεράς και ψεκασμένης Δεξιάς, που ομολογουμένως είναι διεθνής πρωτοτυπία… είναι πολύ μακριά από το όψιμο ευρωπαϊκό προφίλ του Αλέξη! Τί να θυμήσω; Το περίφημο «στα τέσσερα…», το αποκρουστικό «αδελφές και παλληκάρια…», το γελοίο «νυφούλα…»;

Κι όμως, μ’ αυτήν την πολιτική αριθμητική κυβερνά ο Τσίπρας τέσσερα χρόνια τώρα! Και μπροστά στα έκπληκτα μάτια μας, βλέπουμε τις νέες ακροβασίες. Ο Τσίπρας στοχεύει ευθέως στους λιγούρηδες των εκσυγχρονιστών του Σημίτη και των «τρία πουλάκια κάθονται» του ΓΑΠ! Τί να πώ; Να δώ τον Πολάκη εκσυγχρονιστή, κι ας «πεθάνω ως πολίτης»…!

Ο Καμμένος πάει να κάνει τον ηγέτη μιας συμπιεσμένης ακρο-Δεξιάς, με πολιτικές χιονοσκεπείς βουνοκορφές τύπου Βελόπουλος, Κρανιδιώτης, Μπαλτάκος, Νικολόπουλος, κ.λπ., άνευ στόχου και λόγου υπάρξεως, απλά για να κάνουν θόρυβο! Υπό όρους σκληρής πολιτικής αριθμητικής, σε τί θα διέφερε από την ‘Ένωση Κεντρώων του Λεβέντη ή -δυστυχώς- του Ποταμιού; Όσην θλίψη κι αν γεννά, θα ήταν σκανδαλιστικό πολιτικό πείραμα -για να γελάμε στα κανάλια- εάν δεν καραδοκούσε, στην άκρα δεξιά γωνία της «πολυκατοικίας», η Χρυσή Αυγή -που σίγουρα είναι πιο οργανωμένη στην πρακτική της, από όλους αυτούς τους «χαριτωμένους».

Πριν τέσσερα μπήκαν στο «μπάνιο» μας -δηλαδή τον πιο ιδιωτικό χώρο μας, τα «φουσάτα» της πιο ανίερης, υβριστικής και αλλοπρόσαλλης κυβερνητικής σύμπραξης που γνώρισε ο τόπος. Καμία ευγένεια, κανένα τακτ, καμία πολιτική λογική, καμία ιδεολογία, τίποτα! Κι αν η έκφραση «Φουσάτα των εχθρών», ως εμβατήριο μιας άλλης εποχής, ενοχλεί κάποιους εξ Υμών, με σεβασμό προτείνω, να δείτε το πολιτικό πρόσωπο σας στον καθρέπτη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το Όρια του 2019… Να’ μουν Γάτος το Γενάρη… »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top