FOLLOW US

Χρονογράφημα

  • Νήσος Λέσβος Αιολίς, η δε χώρα Λεσβία Δεκαπενθήμερες επισημάνσεις
Εφημερίδα  «Τα Νέα των Σκαλοχωριτών»

Κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2018 το 151ο φύλλο της τριμηνιαίας έκδοσης «Τα Νέα των Σκαλοχωριτών» σε καλαίσθητο σχήμα οκτασέλιδης εφημερίδας table d’ hote που εκδίδει εδώ και 38 χρόνια ο Σύλλογος Σκαλοχωριτών Λέσβου - «Ο Άγιος Γεώργιος», επιμένοντας με θαυμαστή επιτυχία στη σύσφιξη των σχέσεων των μελών του και στην επίλυση των προβλημάτων του Σκαλοχωρίου.

Στην πρώτη σελίδα, διέκρινα την περιγραφή της μονοήμερης εκδρομής του Συλλόγου στο Άνω Διμηνιό Κορινθίας, την Κυριακή 22/4/18, παραμονή της εορτής του αγίου Γεωργίου, προκειμένου στην εκεί εκκλησία να τιμηθεί από τους Σκαλοχωρίτες της Αθήνας ο προστάτης άγιος του Σκαλοχωρίου Λέσβου.

Στην πέμπτη σελίδα, διάβασα το ολοσέλιδο δεύτερο μέρος του κειμένου του Τάκη Ιορδάνη, προέδρου του Συνδέσμου Προβληματισμού και Παρέμβασης για την Ανάπτυξη της Λέσβου «Πιττακός ο Μυτιληναίος» με τίτλο: «Τα καταφέραμε! Η Κατασκευή της Δυτικής Πύλης του νησιού, το Λιμάνι Σιγρίου, άρχισε», από το οποίο αντιγράφω την τελευταία παράγραφο:

«Συμβατικά το έργο θα πρέπει να έχει τελειώσει σε δύο χρόνια. Ευελπιστώ ότι έτσι θα γίνει. Προσβλέπω να είμαι ένας, μαζί με πολλούς από τους συναγωνιστές μας που θα αποτελέσουμε τους επιβάτες του πλοίου που θα κάνει το πρώτο ταξίδι στην παρθενική γραμμή Λαύριο/Ραφήνα προς το ΛΙΜΑΝΙ μας και έτσι θα δοθεί πανηγυρική διάσταση στην έναρξη λειτουργίας της. Πάντως επισκεπτόμενος μέσα Μαρτίου το Σίγρι είδα ότι όλη η περιοχή του Λιμανιού μας έχει μετατραπεί σ’ ένα μεγάλο εργοτάξιο. Έτσι η πιο πάνω ευχή μου έχει μετατραπεί πια σε πεποίθηση, ότι η ΔΥΤΙΚΗ ΠΥΛΗ του νησιού μας σε λίγο θα είναι μια αδιάψευστη πραγματικότητα. Έτσι, εμείς όλοι ως επιτροπή αγώνα μπορούμε να υπερηφανευόμαστε ότι πράγματι τα καταφέραμε».

Στην έκτη σελίδα, πρόσεξα το κείμενο της Τοπικής Κοινότητας Σκαλοχωρίου για την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης του Πολιτιστικού Κέντρου που ξεκίνησαν με την στήριξη των Συλλόγων του χωριού με τα αντίστοιχα ποσά σε ευρώ, εντός παρενθέσεων: Σύλλογος «Άγιος Μόδεστος» (1.500), Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων «Σαπφώ» (1.000), Σύλλογος «Πλάτανος» (1.000) και Τοπική Κοινότητα (2.100).

Στην ογδόη σελίδα, πρόσεξα την πληροφορία ότι οι εργασίες ασφαλτόστρωσης της επαρχιακής οδού Σκαλοχωρίου - Καλό Λιμάνι θα τελειώσουν στις αρχές Ιουλίου, καθώς και τις αναφορές για τις συνεστιάσεις στην Αθήνα του Εξωραϊστικού Συλλόγου του οικισμού «Μπαλίνης» Σκαλοχωρίου στις 11/2/18 και του Συλλόγου Σκαλοχωριτών Λέσβου στις 4/3/18, όπως και την ανακοίνωση της Τοπικής Κοινότητας για τις παρακάτω καλοκαιρινές εκδηλώσεις στο Σκαλοχώρι:

α) 21 Ιουλίου, Ιερά πανήγυρη Προφήτη Ηλία, διοργάνωση Τοπικής Κοινότητας. β) 4 Αυγούστου, μουσικοχορευτική βραδιά, διοργάνωση Τοπικής Κοινότητας, γ) 8 Αυγούστου Πολιτιστική εκδήλωση στην Αρχαία Άντισσα, διοργάνωση Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αρχαίας Άντισσας σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, δ) 10 Αυγούστου, μουσικοχορευτική βραδιά στο Καλό Λιμάνι, διοργάνωση Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου «Καλό Λιμάνι», ε) 12 Αυγούστου, εκδήλωση στην πλατεία του Σκαλοχωρίου μετά τον εκκλησιασμό και το βράδυ «Ελληνική βραδιά», διοργάνωση Συλλόγου Σκαλοχωριτών Λέσβου, στ) 15 Αυγούστου, μουσικοχορευτική βραδιά, διοργάνωση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Σκαλοχωρίου και ζ) 18 Αυγούστου, ποδηλατοδρομία, διοργάνωση Τοπικής Κοινότητας.

Αγαπητέ φίλε Αδάμ Καρέκο, επί τριάντα οκτώ συνεχή χρόνια άξιε, ακούραστε και επιτυχημένε πρόεδρε του ιδιαίτερα δραστήριου Συλλόγου Σκαλοχωριτών Λέσβου, θα είμαστε εφέτος με την Ερατώ στην αναφερόμενη εκδήλωση της 8ης Αυγούστου, για να ακούσουμε την ανακοίνωση του προϊσταμένου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου Παύλου Τριανταφυλλίδη, για τις κατά τον Οκτώβριο του 2017 ανασκαφές και την ανάδειξη του εικονιζόμενου Οβριόκαστρου της αρχαίας Άντισσας, που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή του Σκαλοχωρίου, ύστερα από εύστοχο αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Σκαλοχωρίου.

                                                                                                                                               

Αριστείδης Κυριαζής

                                                                                                                                                Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τετάρτη, 01 Αυγούστου 2018 17:43
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Το μπούγιο του Έθνους sen olmadığın bir adam oldun »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top