FOLLOW US

Παρα...θέσεις

Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε…

… η εποχή, τα βάρη, οι συνθήκες

κι άλλοι την πάθανε που τότε είπαν το ναι

και δεν ακούσανε των παλιών τις υποθήκες.

(Μ. Αναγνωστάκης)

 

Η κορωνίδα της Ιατρικής, η Νευρολογία, ασχολείται με το κορυφαίο διαφοροποιό γνώρισμα του Ανθρώπου: τον Εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Η βασικότερη κλινική εξέταση της συνίσταται στην εκτέλεση κινητικών ασκήσεων με κλειστά τα μάτια: αποκόπτει το Μάτι, την βακτηρία -δηλαδή το αισθητηριακό μπαστούνι μας- ώστε να αποκαλύψει ενδεχόμενη αστάθεια και προβλήματα προσανατολισμού μας στο χώρο. Δεν είναι τυχαίο ότι η εμπειρική λαϊκή σοφία μιλά για τον «μονόφθαλμο» που βασιλεύει ανάμεσα στους «τυφλούς» ή για τα «μάτια σου δεκατέσσερα» ή «δεν έχω μάτια στην πλάτη μου». Το κατεστραμμένο Μάτι, λοιπόν, αποκάλυψε ότι το νευρικό σύστημα της χώρας, η Διοίκηση, πάσχει και ο κυρίως ότι ο διευθύνων νους, ο Εγκέφαλος, είναι κατεστραμμένος.

Ο Τσίπρας και η ομάδα του -από τον ιταμό Τζανακόπουλο και το σούργελο Καρανίκα, τους ανεκδιήγητους «σοφούς» Γαβρόγλου και Μπαλτά, τους ψυχρούς killers Βερναρδάκη, Παππά και Σκουρλέτη, τον αριστερό ψάλτη Φίλη έως τον ανέκαθεν ολίγιστο «μπάρμπα - Φώτη» Κουβέλη- κατέρρευσαν στο γήπεδο της δικής τους ανέξοδης πολιτικής κυριαρχίας: την επικοινωνιακή αφαλάτωση και στρέβλωση της πραγματικότητας. Πολλοί εστιάζουν στην ακολουθία λαθών στο χειρισμό της ανικανότητας τους: από τις διαδοχικές αντιαισθητικές συσκέψεις, συνεντεύξεις και ρεπορτάζ στην εντεταλμένη ΕΡΤ, τις επιτόπιες επισκέψεις του «μπούλη» ή και του ίδιου του «Ηγέτη» χαράματα ή στη γελοιότητα μέτρων «ανακούφισης» όπως η αναστολή του ΕΝΦΙΑ και των τελών κυκλοφορίας των κατεστραμμένων οικιών και αυτοκινήτων μέχρι το Δεκέμβρη! Λάθος: το πρόβλημα ανεδείχθη -δυστυχώς- ως δομικό και ευδιάκριτο ακόμα κι από τον πιο πρωτόγονο λαϊκιστή.

Μετά το διασυρμό των πρώτων ημερών, ήλθαν τα χειρότερα, τα γελοία και εμετικά. Τζανακόπουλος: «Κύριο μέλημα της Κυβέρνησης είναι η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης»! Βερναρδάκης: «Μη χτυπάτε τον Τσίπρα, είναι μόνον 44 ετών»! Ο συνδυασμός αυτών των δύο ανερυθρίαστων δηλώσεων σφραγίζει τη νοητική μούργα μιας ολόκληρης δεκαετούς περιόδου, πρωτίστως αποδεικνύει ότι η καταδικασθείσα ρητορική του «μαζί τα φάγαμε», καταλήγει επί Ερίδματου στο «μαζί τα χτίσαμε» και «μαζί τα κάψαμε». Ανήκω σ’ αυτούς που ανέκαθεν κατέληγαν στην διαπίστωση Πάγκαλου περί της γενικευμένης «μάσας» επί ανύπαρκτου και δάνειου πλούτου, ομοίως, πιστεύω ότι ακτογραμμή της Ελλάδος, σχεδόν παντού, είναι ένα απέραντο αυθαίρετο Μάτι, που «μαζί βιάσαμε». Δε δέχομαι όμως την αθλιότητα του Σπίρτζη που εξηγούσε «αριστερά» πώς θα νομιμοποιηθούν τα αυθαίρετα ούτε της secretaire Δούρου που κακολογούσε την «κλιματική αλλαγή»! Πρόκειται για μια παρέα θεμελιωδώς ανικάνων, με απίστευτο ταλέντο στην διαχείριση ευπίστων πλην απολίτιστων μαζών. Σαν το φασισταριό του Μεσο-πολέμου… απολύτως!

Εάν ο Τσίπρας «είναι μόλις 44 ετών» παιδί σήμερα, τότε πόσο ήταν, κ. Βερναρδάκη μου, το 2015; Δηλαδή, η καταστροφή της ζωής μου, με τις ανεγκέφαλες «αυταπάτες» σας του 2015, το δημοψήφισμα και τα capital controls, η Συμφωνία των Πρεσπών, η απάτη με τα ΜΜΕ, τα Εξάρχεια και ο Ρουβίκωνας, οι αθλιότητες Γαβρόγλου στα της Παιδείας, η αριστεία ως «ρετσινιά», οι απειράριθμοι μετακλητοί, το τέλμα σε όλες τις μεγάλες επενδύσεις, και όλα τα άλλα…, τί ήταν; Πληρώνουμε, δηλαδή, τη μαθητεία και το φροντιστήριο του Τσίπρα στα δύσκολα της ζωής; Και την προσπάθεια του να πάρει επιτέλους το lower στην Αγγλική; Να τα πληρώσει η εργολαβική εταιρεία του, άλλωστε ξέρει πώς γίνονται αυτά, δε νομίζετε Σύντροφε Υπουργέ Επικρατείας; Και δεν ντρέπεστε να λέτε αυτές τις αηδίες;

Προσωπικά είχα καταλήξει στην αποκαρδιωτική διάγνωση γι’ αυτόν τον ανεγκέφαλο Εσμό που καμώνεται ότι μας κυβερνά -το «αριστερό τσούρμο» by Baroufakis όταν ο άρρωστος νάρκισσος ήταν ακόμα Υπουργός- από το 1977/78 τότε, με τη διάσπαση του Ρήγα Φεραίου και τη Β΄ Πανελλαδική μετά τη συντριβή της Συμμαχίας, όταν σταύρωσαν το Λ. Κύρκο και τους ιστορικούς ηγέτες της Ανανέωσης, τα ανυπότακτα και κακομαθημένα φοιτητούδια, που δυστυχώς κακογέρασαν για να μας ταλαιπωρούν σήμερα με τις αυταπάτες της διηνεκούς μικρότητας τους. Έκτοτε, ωρίμαζε στη σκέψη μου ότι το αριστερίστικο μόρφωμα του ‘77/’78 που μετατράπηκε στη «ριζοσπαστική αυταπάτη» της νέας εκδοχής βρεφών των 15μελών της εποχής Αρσένη, έπαιξε -κι έχασε πλέον- στο σχήμα που θέλει πρωταγωνιστές της Ιστορίας τους απρόσωπους «θεσμούς» -κοινωνικούς, πολιτικούς, οικονομικούς- και απλώς δευτεραγωνιστές τα φυσικά πρόσωπα, στην καλύτερη των περιπτώσεων. Η μικρο-ιστορία όμως πάντα θα εκδικείται τα ιστορικά μυθεύματα των σχετικιστών: στο Δυτικό Πολιτισμό η αξία της ατομικής ζωής είναι ανυπέρβλητη, Ηλίθιοι κατά Κλίντον.

Οι εν πολλοίς ανώνυμοι Νεκροί στο Μάτι απέκτησαν μείζονα συμβολική αξία: θα θάψουν την όποια Αριστερά του Τσίπρα για μερικές δεκαετίες στο μέλλον. Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ένα παίγνιο που δεν μπορούν πια να χειρισθούν οι ανερμάτιστοι του Μαξίμου: είναι το δίλημμα του χαμένου χαρτοπαίκτη: να μείνω στο τραπέζι του πόκερ μπας και γυρίσει η κακή τύχη μου ή να φύγω μήπως και περισώσω ότι μου έχει απομείνει.

Δε φταίτε Εσείς, τόσοι είσαστε… Πάντα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Παρασκευή, 03 Αυγούστου 2018 19:48
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τόπος μαρτυρίου Λόγια του Δεκαπενταύγουστου… »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top