FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

  • «Ένας έξυπνος πολιτικός λέει πάντα αυτά που θέλει ν’ ακούσει ο λαός. Ένας έξυπνος λαός δεν ψηφίζει ποτέ έναν τέτοιο πολιτικό». Αρκάς
Αμ δε!

Το ύψος της βροχής

Φτάσαμε αισίως τις 24 ίντσες και αναμένουμε πολλές ακόμα. Αν καβατζάρουμε τις 30, αισιοδοξείτε. Επαναλαμβάνω, εφέτος όλη η βροχή μέχρι σήμερα απορροφήθηκε από τη διψασμένη γη γιατί η περισσότερη έπεφτε σε μικρή ψιχάλα.

 

Ζητά γιατρούς

Η Ελλάδα διαθέτει 60.000 γιατρούς, πάρα πολλούς για μια χώρα των 11 εκατομμυρίων κατοίκων. Για το λόγο αυτό τα παιδιά μας αναγκάζονται να ζητήσουν εργασία σε άλλες χώρες για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην και ορισμένοι να διακριθούν ως ερευνητές.

Η Σαουδική Αραβία ζητά Έλληνες γιατρούς με μηνιαίες αποδοχές 11.000 ευρώ αφορολόγητα και δωρεάν κατοικία. Οι γιατροί πρέπει να έχουν εμπειρία και ειδικότητα. Έχει ανάγκη απ’ όλες τις ειδικότητες και θα καλυφθούν οι νοσηλευτικές θέσεις των ιατρείο στο εσωτερικό της χώρας. Πληροφορίες στην Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα.

 

Γιατροσόφι - Βοτανολογία

Αν έχετε «σημάδια» στο σώμα σας, κάντε αλοιφή από σόδα φαγητού και μέλι και αλείψτε τα αρκετές φορές. Θα αρχίσουν να υποχωρούν και μπορεί να εξαφανιστούν τελείως. Κάπου το άκουσα ή κάπου το διάβασα και σας το μεταφέρω.

Υπόψη ότι η Βοτανολογία δεν αντικαθιστά την Ιατρική.

 

Εορταστικά προγράμματα

Το είχα σημειώσει να το σχολιάσω στις εορτές των Χριστουγέννων και μου διέφυγε. Σήμερα φυλλομετρώντας τις σημειώσεις μου, το ανακάλυψα και το μεταφέρω.

Στις χριστουγεννιάτικες εορτές παρακολούθησα το εορταστικό πρόγραμμα της ΕΡΤ1 και μου άρεσε ιδιαίτερα διότι περιελάμβανε τραγούδια και μελωδίες που ικανοποιούσαν όλα τα μουσικά γούστα και όλες τις ηλικίες.

Αντίθετα έχω πάψει να παρακολουθώ το «Στην υγειά μας βρε παιδιά» του κ. Παπαδόπουλου διότι δεν ανανεώνεται, προβάλλει ορισμένα είδη τραγουδιών και δεν αντέχω τις εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις και υπερβολές των καλλιτεχνών.

 

Ο γιος του Σκανδαλίδη

Στη Σχολή Καταδρομέων παρουσιάστηκε ο γιος του κ. Σκανδαλίδη για να εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις μετά το πέρας των σπουδών του στην Αμερική.

Απαγόρευσε στον πατέρα του να χρησιμοποιήσει τις γνωριμίες του για ευνοϊκή μεταχείριση όσον καιρό θα υπηρετεί τη θητεία του. Εύγε νέε μου.

 

Η αλήθεια για τον «Καλλικράτη» στη Λέσβο

Ο «Καλλικράτης» νομοθετήθηκε στη χώρα επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου και με υπουργό Εσωτερικών τον κ. Ραγκούση και υφυπουργό τον κ. Ντόλιο. Η φιλοσοφία του νομοθέτη ήταν κάθε νησί και ένας δήμος με εξαίρεση τα μεγάλα νησιά Κρήτη, Εύβοια, Λέσβο, Ρόδο, Κέρκυρα. Από τον κανόνα εξαιρέθηκαν τα τρία τελευταία χωρίς αιτιολογία με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν για τη Λέσβο ένα δήμο «τέρας». Εξ αρχής αντέδρασε ο κ. Βουνάτσος όντας δήμαρχος, ενώ τροποποίηση κατέθεσε ο κ. Σηφουνάκης για την κατάτμηση του Δήμου χωρίς αποτέλεσμα.

Την πλήρη αναφορά για το όλο θέμα την παρουσίασε σε παρέμβαση του στο «Ε», ο κ. Αθανασίου, βουλευτής της ΝΔ.

Ο Δήμος της Λέσβου δεν χωρίστηκε σε 3-4 δήμους γιατί αντέδρασε κυρίως ο βουλευτής κ. Ντόλιος του ΠΑΣΟΚ και απείλησε ότι θα κινηθεί δυναμικά. Τον ακολούθησαν και ορισμένοι άλλοι βουλευτές του ιδίου κόμματος για τους δικούς τους λόγους.

Εικάζω και συμφωνώ με τον κ. Σηφουνάκη ότι επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου είχε ανοιχτά αρκετά θέματα, δεν επιθυμούσε άλλο ένα. Τέλος.

 

Είπε και έμειναν

«Τρεις είναι οι εθνάρχες στην Ελλάδα, ο Ελευθέριος Βενιζέλος του Κέντρου, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής της Δεξιάς και ο Αλέξης Τσίπρας της Αριστεράς».

 

Είπε και έμειναν (2)

«Τα τρία πρόσωπα που εγγυώνται τη λειτουργία της Δημοκρατίας στην Ελλάδα της κρίσης, είναι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας και ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής». Χαρά οι ιστορικοί του μέλλοντος!..

 

Ποιος τα είπε

Ονομάζεται Μίμης Παπαγγελόπουλος, πρώην αντιεισαγγελέας Εφετών και νυν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Το 2009 διορίστηκε διοικητής της ΕΥΠ με σύμφωνη γνώμη Παυλόπουλου - Καραμανλή, πρωθυπουργού επί συγκυβερνήσεως ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Προτάθηκε για πρόεδρος του ΕΣΡ (τηλεόρ.) αλλά αντέδρασε ο Απόστολος Κακλαμάνης και ο διορισμός δεν πραγματοποιήθηκε. Ουδέν σχόλιο.

Αυτός είπε όλα τα παραπάνω, ανιστόρητα και υπερβολικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ’ όλα Λίγα απ΄όλα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top