FOLLOW US

Σταράτες κουβέντες

Νέοι αγρότες

Είναι απόφαση που έχει σκοπό να βοηθήσει τα νέα αγροτόπαιδα ν’ αγοράσουν τα βασικά εργαλεία, να εξασφαλίσουν τα προς το ζην τα πρώτα χρόνια, όσα θέλουν να ασχοληθούν με την καλλιέργεια της γης και να ζήσουν απ’ αυτήν.

Είναι ακόμη γνωστό ότι όπου γης η τάξη των αγροτών είναι η πλέον ταλαιπωρημένη και απροστάτευτη, από τα φυσικά φαινόμενα αλλά και από τους ανθρώπους. Δυστυχώς όμως μερίδα νέων αγροτών, αφού αγοράσει τα εργαλεία της δουλειάς της και βάλει στην τσέπη το παραδάκι, ακολουθεί διαφορετικούς δρόμους!

 

Νέοι αγρότες (2)

Μερικοί από τους νέους αγρότες μεταπωλούν τα εργαλεία κατά 50-100 ευρώ φθηνότερα και το ρευστό χρήμα το διαθέτουν για να αγοράσουν αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, να πηγαίνουν ταξίδια και ό,τι άλλο φανταστείς. Και όλα αυτά γιατί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους είναι ανύπαρκτοι.

Οι γεωπόνοι της Διεύθυνσης Γεωργίας αφέθηκαν να μετατραπούν σε γραφείς αντί να βρίσκονται στους αγρούς και να καθοδηγούν τους αγρότες. Με το χρόνο απαρνήθηκαν την επιστήμη τους για την οποία πολύ κόπιασαν για να την αποκτήσουν.

Αντιθέτως, όσοι γεωπόνοι προτίμησαν, μπορεί και από ανάγκη, τον ιδιωτικό τομέα διέπρεψαν είτε ως φυτωριούχοι είτε ως επιχειρηματίες.

 

Ντροπή βρε!

Η Μαρία-Αμαλία Μερκούρη, αυτό είναι το βαπτιστικό όνομα της γνωστής Μελίνας, γεννήθηκε στις 18-10-1920 και πέθανε στις 6-3-1994 από καρκίνο του λάρυγγα.

Αρβανίτικης καταγωγής με θείο δήμαρχο Αθηναίων και από πλούσια οικογένεια ασχολήθηκε με θέατρο και κινηματογράφο, όπου και διακρίθηκε. Παράλληλα, μετά τη δικτατορία εκλέχτηκε βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ για την αντιδικτατορική της δράση. Ο Ανδρέας Παπανδρέου για να την τιμήσει την έκανε υπουργό Πολιτισμού.

 

Ντροπή βρε! (2)

Όσο ήταν βουλευτής και υπουργός έχαιρε αστυνομικής προστασίας, όπως είναι γνωστό και ισχύει για όλους τους πολιτικούς. Δυστυχώς!

Μετά το θάνατό της το 1994 και μέχρι σήμερα οι αστυνομικοί που τη φύλαγαν εξακολουθούσαν να είναι αποσπασμένοι στη φύλαξη! Δηλαδή επί είκοσι δύο χρόνια (22) αυτοί οι αστυνομικοί δεν πρόσφεραν καμιά υπηρεσία και πληρώνονταν κανονικά... Ουδείς μέχρι σήμερα τιμωρήθηκε, ουδείς ΝΤΡΑΠΗΚΕ.

Στρατηγέ τεθωρακισμένων κ. Τόσκα, αρμόδιοι εισαγγελείς, κάντε το καθήκον σας και στείλτε όλους τους επίορκους στη φυλακή.

 

Ενδοδικαστικά

Το σώμα των δικαστών μπορεί να μην είναι όπως το εξιδανίκευσα στην πρώτη μου νιότη, μπορεί στη δικτατορία του 1967 να έδωσε έναν πρωθυπουργό και πέντε υπουργούς, αλλά -πώς να το κάνουμε- εξακολουθώ να το σέβομαι ακόμα ο ερίφης.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας άφησε να εννοηθεί ότι ανώτατοι δικαστικοί που ψήφισαν ως συνταγματικά τα δύο προηγούμενα μνημόνια, αντάλλαξαν την ψήφο τους με θεσμικές θέσεις. Κύριε πρόεδρε του Συμβουλίου της Επικρατείας, «αν οι ιερείς δαιμονίζονται τις αγιάσει ημάς». Αλλά λίγη αυτοσυγκράτηση ποτέ δεν έβλαψε. Ο αναμάρτητος... κ.λπ.

 

Κούβα και Φιντέλ Κάστρο

Ουδείς Ευρωπαίος ηγέτης παραβρέθηκε στην κηδεία του Κάστρο, πλην του Αλέξη Τσίπρα. Ξεκίνησε επαναστάτης ο Κάστρο και έγινε δικτάτορας και κομμουνιστής. Επί 57 χρόνια που κυβέρνησε το νησί δεν έκανε εκλογές και κληρονόμησε τη διακυβέρνηση της Κούβας στον αδελφό του Ραούλ, όπως οι βασιλιάδες στο διάδοχό τους! Επί της διακυβερνήσεως του Κάστρο 15.000 Κουβανοί εκτελέστηκαν και το 15% του πληθυσμού δραπέτευσε στη Φλόριντα της Αμερικής.

Στον παγκόσμιο στατιστικό πίνακα αναφορικά με την ελευθερία του Τύπου κατέχει την 161η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες. Η Κούβα είναι ένα νησί 110.000 τ.χ. (132 τ.χ. η Ελλάδα) με 11 εκατ. πληθυσμό και απέχει από το Μαϊάμι της Αμερικής 100 μίλια. Τέλος, αν ο Κάστρο, κύριε Ζουράρι, δεν γινόταν δικτάτορας δεν θα μπορούσε να επιζήσει ύστερα από τόσες απόπειρες κατά της χώρας του και της ζωής του. Ωστόσο, συγχωροχάρτι δεν του δίνω. Ανέτρεψε έναν δικτάτορα για να πάρει τη θέση του. Τέλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λίγα απ’ όλα Λίγα απ’ όλα »
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top